Dekorasyon Parçaları Eksik Bir Gökdelen: Mahanakhon Tower

Parçaları Eksik Bir Gökdelen: Mahanakhon Tower

Son Güncellenme:

.

Parçaları Eksik Bir Gökdelen: Mahanakhon Tower

Tayland'ın en uzun gökdeleni olan Mahanakhon Tower, yüksekliği ile Paris'teki Eiffel Kulesi’ni geride bırakıyor.Peki gökdelenin eksik parçaları mı var? Hayır, sadece cephelerinde sarmal modüler kesmeler bulunuyor. İlginç görünümü ile dikkat çeken gökdelen, Ole Scheeren tarafından tasarlanmış. 77 katlı ve pikselli tasarımı ile göz dolduran Mahanakhon Tower, 2015 yılında tamamlandı. 314 metrelik yüksekliği ile Mahanakhon Tower, Tayland'ın en yüksek gökdeleni.

Haberin Devamı

Gökyüzüne tırmanan basamaklar

Parçaları Eksik Bir Gökdelen: Mahanakhon Tower

Çekilen fotoğraflar, yapının dış cephesinin pikselli tasarımını oldukça ayrıntılı bir şekilde ortaya koyuyor. Cephesi spiral şeklinde prizmalarla sarılmış olan Mahanakhon Tower, küp tasarımlı parçaları büyüleyici bir şekilde bir araya getiriyor. Ziyaretçilere göre camla kaplı duvarlara yerleştirilmiş boşluklar, gökdelenin sakinleri ile günün her anı hareketli şehir arasında etkili bir bağ kuruyor.

Parçaları Eksik Bir Gökdelen: Mahanakhon Tower

Sahiplerinin kendi tercihlerine göre düzenleyebileceği balkon tasarımları ise yapının yan cephesine farklılık katıyor. Ayrıca Bangkok'un en yüksek gökdeleninde lüks mağazalar ve restoranların yanı sıra; Ritz Carlton tarafından işletilen 200 rezidans, Marriot International ve Ian Schrager tarafından işletilen 150 odalı butik Bangkok Edition bulunuyor. Gökdelende ayrıca rezidans sakinlerinin ve halkın kullanabileceği ortak alanlar da bulunuyor.

Haberin Devamı

Mahanakhon Cube

Parçaları Eksik Bir Gökdelen: Mahanakhon Tower

Gökdelenden bağımsız bir yapı olarak inşa edilen 7 katlı Mahanakhon Cube 2013 yılında tamamlandı. Bu bölüm, dünya mutfağından lezzetler bulabileceğiniz restoran, kafe ve mağazalarla hizmet veriyor. Mahanakhon Cube'de 2014 yılında Pace Development firmasının CEO'su Sorapoj Techakraisri tarafından alınan bir adet Dean & DeLuca şarküteri restoranı da yer alıyor. Ayrıca Scheeren, fast food mağazalarının marka şefi liderliğinde, dikdörtgen sahne benzeri servis alanı etrafına konumlanmış bir konsept de geliştirdi.