Püf Noktaları Kaba tuzla yanmış bir tava veya tava nasıl kurtarılır?

Kaba tuzla yanmış bir tava veya tava nasıl kurtarılır?

04.09.2021 - 17:17 | Son Güncellenme:

Aynı anda birkaç iş yapıldığında, tencere veya tavayı ateşte bırakmış olabilirsiniz. Neyse ki, kaba tuz kullanarak kaplarınızı orijinal görünümlerine geri döndürebilirsiniz.

Kaba tuzla yanmış bir tava veya tava nasıl kurtarılır

Birkaç dakikalık dikkatsizlik yeterlidir ve sonunda elinizde ateşte yanmış bir tava kalmış olabilir. Kömürleşmiş yiyecekler için yapacak başka bir şey yok, çöpe atılması gerekiyor. Tava veya tencereye gelince, sadece kaba tuz kullanarak geri kazanabilirsiniz. İşte adımlar:

Haberin Devamı

Tencerenin veya tencerenin altını iyi bir kaba tuz tabakasıyla örtün;

2 saat bekletin;

Tencerenin altını kazıyın, ardından durulayın.

Bu teknik paslanmaz çelik, emaye veya dökme demir mutfak eşyaları üzerinde çalışır. Kaba tuz, kömürleşmiş yiyecekleri yumuşatmada ve tava veya tencerenin dibine parlaklığını geri kazandırmada etkilidir.

Başka hangi doğal ürünler kullanılır?

Kabartma tozu, odun külü, beyaz sirke... Yanmış bir tencere veya tavayı iyileştirmede etkili olan başka doğal ürünler de var.

Karbonat

Tencerenin altını kabartma tozu ile örtün. Su ekleyin, ardından yaklaşık 20 dakika kaynatın. Temizlemeden önce soğumaya bırakın, tencerenin dibine yapışan yanmış yiyecekler kendiliğinden gidecektir.

Haberin Devamı

Beyaz sirke

Tencereye iki bardak su dökün. Bir bardak beyaz sirke ekleyin. Kaynatın ve soğumaya bırakın. Bir süngerle temizleyin.

Tahta külü

Tencerenin altını külle örtün. Üzerine su koyun. Kaynatın, sonra soğumaya bırakın. Bir süngerle temizleyin ve durulayın.

Kaba tuz, ev bakımı için çok etkili bir müttefik

Kaba tuz sadece yanmış bir tavayı kurtarmak için etkili olmakla kalmaz, aynı zamanda başka amaçlar için de kullanılır.

Bir bezden yağlı bir lekeyi çıkarın: Yapmanız gereken tek şey lekeye tuz serpmek ve bir gün etki etmesi için bırakmak. Ardından lekeyi Marsilya sabunu ile ovalayın ve makineye gönderin.

Küf ve Bakterileri Ortadan Kaldırın: Küften etkilenen yüzeyleri su, tuz ve limon suyu karışımına batırılmış bir bezle temizleyin.

Boruların bakımını yapın: Bir litre suyu bir bardak kaba tuzla kaynatın. Kötü kokuları gidermek ve boruları tıkamak için her şeyi borulara dökün.

Giysilerin renklerini düzeltme: Renkli çamaşırları ilk kez yıkarken, renkleri sabitlemek için yıkama suyuna 5 yemek kaşığı kaba tuz ekleyin.