Dekorasyon Raflar İle Evinize Düzen Gelsin!

Raflar İle Evinize Düzen Gelsin!

Son Güncellenme:

.

Raflar İle Evinize Düzen Gelsin

Minimal yaşam alanlarının tercih edilmeye başlanması ile birlikte meydana gelen sorunlardan bir tanesi de, evdeki dağınık ve karmaşık görüntüdür. Evinizde fazla ve gereksiz eşyaların bulunması tabii ki önerilen bir şey değil, ancak bir hazine gibi koruduğunuz kitaplarınızı ya da onlarca hatıra barındıran objelerinizi atmanız mümkün olmadığından, dekoratif bir saklama alanına ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu durumu çözmenin en basit ve pratik yolu ise açık raf sistemi ya da duvar rafları kullanmaktır. Bazı püf noktalara dikkat ederek, açık raf kullanımı hakkında mükemmel fikirler edinebilirsiniz.

Haberin Devamı

İdeal görüntüyü yakalamak için sepet ya da kutulardan faydalanın

Raflar İle Evinize Düzen Gelsin

Küçük parçalı, sıklıkla kullanılmayan ya da dağınık görünüme sebep olan eşyaları saklamak için tercih edilebilecek en iyi yol, onları bir sepet ya da kumaş saklama kutusuna koymaktır. Birkaç saklama kutusu, evinizdeki tüm dağınıklığı kontrol altına alarak daha sakin bir görünüm sunar. Kullanılan sepet ya da kutular pratikliğinin yanı sıra, oldukça dekoratif bir görüntüye sahip olmanıza da olanak tanır. Evinizin dekorasyonuna uyumlu renkte kutular tercih ederek uyumlu bir dekorasyon oluşturabileceğiniz gibi, birbirine zıt ve canlı renkler kullanarak da sıra dışı bir görüntü elde edebilirsiniz.

Eşyaları gruplara ayırın

Raflar İle Evinize Düzen Gelsin

Açık raf kullanımı ve düzenlemesi sırasında, birbirine benzeyen eşyaları ya da renkleri gruplayabilirsiniz. Örneğin, bir rafa yalnızca cam objelerinizi toplayarak bütünlük sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra, aynı renkte olan eşyaları bir araya getirerek de dekorasyonunuza görsellik katabilirsiniz. Birbirine bir yönüyle benzeyen eşyaların yakın konumlarda kullanılması, daha hoş bir görünüm sağlarken, göz yorucu ve karmaşık görüntüyü de ortadan kaldırır.

Haberin Devamı

Ağırlığı kenarlara taşıyın

Raflar İle Evinize Düzen Gelsin

Büyük boyutlu objeleri ya da kitap yığınlarını raf kenarlarında konumlandırarak, odak nokta olan orta kısımlarda daha sade ve düzenli bir görünüm elde edebilirsiniz. Rafların orta kısımlarında daha küçük ve hafif objeler bulundurarak bir denge yakalayabilir, dolu ve kalabalık raflarınızın görünümünü birkaç küçük dokunuşla değiştirebilirsiniz. Sade dekorasyonlar en küçük evleri bile daha ferah ve geniş gösterir.

Raf yerleşiminizi bir plana göre belirleyin

Raflar İle Evinize Düzen Gelsin

Açık raf kullanımı konusunda zorlanacağınızı ve çok fazla eşyanız olduğunu düşünüyorsanız, yerleşimi katmanlara ayırarak planlayın. Yeterli derinliğe sahip raflar kullanarak kitapları arka kısımda, küçük objeleri ise ön kısımda konumlandırabilirsiniz. Ön planda daha küçük, şık ve göze batmayan objelerin bulunması, raf düzenine daha sakin bir görünüm kazandırır. Evinizde kaostan uzak bir raf düzeni oluşturarak mükemmel bir saklama alanı yaratabilir, modern bir dekorasyon oluşturabilirsiniz.