Güncel Sihirli Annem Dizisi Nerede Çekildi?

Sihirli Annem Dizisi Nerede Çekildi?

Son Güncellenme:

.

Sihirli Annem Dizisi Nerede Çekildi

İlk bölümü 2003 yılında yayınlanan Sihirli Annem, Gamze Özer tarafından yaratılan fantastik bir çocuk dizisidir. Her ne kadar yapım bir çocuk dizisi olarak anılsa da yayınlandığı yıllarda 7'den 70'e pek çok kişiyi ekran başına kilitlemiştir. İzlenme sayısı ile başarıya ulaştığı gibi kendisine hayran kitlesi yaratmayı da başaran dizi, yıllarca süren bir televizyon macerası yaşamıştır. Sevilerek izlenen sezonlar boyunca hayran sayısını arttıran dizi, sona erdikten yıllar sonra yeniden ekranlara gelmeyi başarmıştır. 2011 yılında tekrardan başlayan dizi, 2012 yılında ise sona ermiştir.

Haberin Devamı

Hayali mekânlar ile Sihirli Annem

Sihirli Annem Dizisi Nerede Çekildi

Sihirli Annem dizisinde pek çok kez hayali mekânlar kullanılmıştır. Bu açıdan bakıldığında o yıllarda başarılı görsel efektler sunan dizi, şato ve gezegen gibi unsurları bünyesinde barındırmıştır. Tamamen hayali olacak şekilde çekilen bu mekânlar, izleyicilere çok daha farklı bir dünyanın kapılarını aralamıştır. Üstelik çocukları da daha fazla kendisine çeken bu görsel efektler, dizinin yıllar süren başarısına katkı sağlamıştır. Nitekim 4 sezon boyunca kadrosu eksilmeden devam eden dizi, daha sonralarda ise değişen birkaç oyuncu ile yoluna devam etmiştir. Başrollerinde İnci Türkay ve Şahap Sayılgan isimlerinin bulunduğu dizide ayrıca Nevra Serezli, Ebru Karanfilci, Metin Serezli ve Gül Onay gibi oyuncular da yer almıştır.

Haberin Devamı

Sihirli Annem dizisi nerede çekildi?

Sihirli Annem Dizisi Nerede Çekildi

İlk olarak Kanal D'de yayın hayatına başlayan Sihirli Annem dizisinin hayali mekânların dışında kalan yerleri Ata Stüdyoları çerçevesinde çekilmiştir. İstanbul, Ayazağa'da bulunan Ata Stüdyoları, içerik oluşturma konusunda oldukça iyi bir iş çıkarmıştır. Nitekim yıllar süren ve en çok izlenen bölümlere sahip bir dizi oluşturan yapımcı, büyük bir başarıya imza atmış kabul edilmektedir. Senaryosunu Gamze Özer'in yazdığı dizinin yönetmenliğini ise Ersoy Güler, ardından ise Tülay Kocatürk üstlenmiştir. Yapımcılığını Süreç Film'in gerçekleştirdiği dizi, ilk sezonlarında 60 dakika, daha sonralarda ise 45 dakika uzunluğundaki bölümler ile ekrana gelmiştir.

Sihirli Annem ve Ayazağa

Sihirli Annem Dizisi Nerede Çekildi

Ata Stüdyoları çerçevesinde çekilen Sihirli Annem dizisi açısından Ayazağa'nın önemi büyüktür. Ata Stüdyoları'nın yer aldığı Ayazağa, İstanbul'un Sarıyer ilçesine bağlı bir semt ve mahalledir. 2014 yılındaki nüfus bilgilerine göre 34,230 kişilik bir nüfusa sahip olan semtin üç tarafı ormanla çevrilidir. Yeşil oluşuyla oldukça sevilen ve piknik alanı olarak dahi kullanılan semt, bu bakımdan önem taşır. Ayrıca gelen misafirler eşliğinde belli günlerde yoğun bir kalabalığa da sahip olan semt, özellikle en yakın yeşil alana ulaşmak isteyenlerin de tercihi olarak sayılır.