Gayrimenkul Haberleri Üniversiteli Öğrenciler İçin En Uygun Fiyatlı Kiralık Evler Bu İllerde!

Üniversiteli Öğrenciler İçin En Uygun Fiyatlı Kiralık Evler Bu İllerde!

Son Güncellenme:

.

Üniversiteli Öğrenciler İçin En Uygun Fiyatlı Kiralık Evler Bu İllerde

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından en zor kararlardan biri tercih yapmaktır. Bu sürecin sonunda, sınava giren öğrencilerin hayatlarının en güzel yıllarını ve deneyimlerini geçirecekleri şehir belli olmaktadır. Bir sonraki karar ise en uygun fiyatlı kiralık evi bulmaktır. Türkiye'nin birçok şehri, emlak piyasası açısından üniversiteler ve öğrenciler ile canlılık kazanmaktadır. Bazı şehirlerimiz artık "Öğrenci kenti" olarak ilgi çekmektedir. Hem üniversite öğrencilerinin taleplerine hem de illerin kira ortalamalarına göre üniversiteli öğrenciler için uygun fiyatlı kiralık evler hangi illerdedir?

Haberin Devamı

Öğrenciler için bir klasik: Eskişehir

Üniversiteli Öğrenciler İçin En Uygun Fiyatlı Kiralık Evler Bu İllerde

Anadolu Üniversitesi ve Osman Gazi Üniversitesi'nin bulunduğu Eskişehir, öğrenciler için tasarlanmış bir şehirdir. Hem her yerin yürüme mesafesinde olması hem de uygun fiyatlı kiralık ev seçenekleri ile üniversite öğrencilerinin en çok ikamet ettiği illerden biridir. Bir sürü seçenek ve arama kolaylığı ile

www.milliyetemlak.com

verilerine göre Eskişehir'de ev kiraları 500 TL'den başlamaktadır.

Öğrencilerin ikinci evi: Bursa ve Çanakkale

Üniversiteli Öğrenciler İçin En Uygun Fiyatlı Kiralık Evler Bu İllerde

Sanayi ve tekstil şehri olan Bursa'da, www.milliyetemlak.com verileri dahilinde kiralık 1+1 ve 2+1 daireler 600 TL ile 800 TL fiyat aralığında değişmektedir. Yaklaşık 500 bin nüfusa sahip olan Çanakkale’de ise 18 Mart Üniversitesi'nde 48 bin öğrenci eğitim almakta ve dolayısıyla nüfusun büyük bir kısmını üniversite öğrencileri oluşturmaktadır. Hem merkezde hem de şehrin diğer yerlerinde fakültesi olan bu üniversite sayesinde, Çanakkale de artık bir öğrenci kentidir. Çanakkale merkezde 1+1 dairelerin fiyatları www.milliyetemlak.com verilerine göre 450 TL ile 600 TL arasında değişkenlik göstermektedir.

Haberin Devamı

Vazgeçilmez şehirler: Ankara, İstanbul ve İzmir

Üniversiteli Öğrenciler İçin En Uygun Fiyatlı Kiralık Evler Bu İllerde

Üniversiteli öğrenciler için uygun kiralık ev listesinin sonlarında da yer alsa bu üç büyük şehir öğrencilerin en çok bulunduğu ve okumak istedikleri şehirlerdir. Yaşam şartlarının pahalılığına rağmen, Türkiye'de en köklü ve en büyük üniversitelerin yer aldığı İstanbul, her zaman öğrencilerin en yoğun olduğu illerden biridir. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye genelindeki ortalama kiralar 647 TL iken, İstanbul'daki ortalama kira bedeli 851 TL civarındadır. Başkent Ankara'da ise İstanbul'a göre daha ılımlı bir kira ortalaması bulunmakta ve yaşam şartları ile koşulları da İstanbul'a kıyasla daha uygundur. Ankara'da ortalama kira ücreti 590 TL iken; İzmir'in kira ortalaması ise 702 TL ile İstanbul'dan sonra ikinci sıradadır.

Konaklaması en ucuz iller: Mardin ve Trabzon

Üniversiteli Öğrenciler İçin En Uygun Fiyatlı Kiralık Evler Bu İllerde

Mardin Artuklu Üniversitesi, mimarisiyle dikkatleri üzerine çekerken, Mardin şehri, üniversiteli öğrenciler için uygun fiyatlı kiralık ev seçenekleri ile en ucuz illerden biridir. Mardin'de 130 metrekare bir daire ortalama 500 TL'dir. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin yer aldığı Trabzon ilinde ise kiralık konutta 120 metrekare bir ev yaklaşık 650 TL'dir. Mardin ve Trabzon illeri, üniversiteli öğrenciler için uygun fiyatlı kiralık ev seçenekleriyle birinci sırada yer almaktadırlar.