Dekorasyon Yatak Odası Modellerine Göre Düzenleme Önerileri

Yatak Odası Modellerine Göre Düzenleme Önerileri

Son Güncellenme:

.

Yatak Odası Modellerine Göre Düzenleme Önerileri

Yatak odaları günün yorgunluğunu attığınız ve kendinizi yenilediğiniz mekanlardır. Huzurlu ve dingin tarzın ön plana çıktığı yatak odası modelleri, birbirinden farklı ve şık stilleriyle kendinize özgü bir stil yaratma imkanı sunar. İşte sizlere fikir verecek yatak odası modelleri ve kullanım şekilleri...

Haberin Devamı

Modern Yatak Odaları

Yatak Odası Modellerine Göre Düzenleme Önerileri

Sade ve sofistike tasarımları, zıt renklerin uyumuyla bütünleştiren modern tarz yatak odaları; elit bir görünüm yaratır. Siyah ve beyaz, antrasit ve kırmızı, petrol mavisi ve bej gibi zıt renklerin kullanıldığı modern tarz mobilyaları gümüş aksesuarla bir arada kullanmak doğru bir tercih olacaktır. Az sayıda ve yalın objeler kullanabileceğiniz modern yatak odalarında, abajur yerine spot aydınlatmaya yer vermek daha uyumlu olacaktır.

Rustik Yatak Odaları

Yatak Odası Modellerine Göre Düzenleme Önerileri

Son trendlere göre en çok tercih edilen deko stillerden birisi de rustik tarz yatak odalarıdır. Hem dinlendirici hem de hoş bir hava yaratan rustik tarz, doğal malzemelerden üretilmiş mobilyalarla ortama sıcaklık katar. Özel işlemeli yastıklar, örme yatak örtüleri ve çiçeklerle ile bütünleşen ahşap malzeme, mekana ferah bir görünüm katar. Beyaz ve grinin ana renk olarak kullanıldığı yatak odalarını; pastel tonlarda aksesuarlarla kullanabilir, soft bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Haberin Devamı

Klasik Tarza Sahip Yatak Odaları

Yatak Odası Modellerine Göre Düzenleme Önerileri

İşçiliğin fazlaca kullanıldığı ve gösterişli tarzın hakim olduğu klasik tarz yatak odası takımları, zamansız tasarımların başında gelir. Altın varaklar ve oymalarla şaşalı bir görünüm yaratan mobilyalar; gösterişli aksesuarlar ve büyük avizelerle beraber kullanılmalıdır. Kadife, saten ve kapitone işlemeli yatak örtüleriyle bütünlük sağlayan klasik yatak odaları, büyük yatak odaları için ideal bir seçimdir.

Country Yatak Odaları

Yatak Odası Modellerine Göre Düzenleme Önerileri

Eskitme mobilyalarıyla masalsı bir görünüm yaratan country tarzı, yatak odalarını da romantik bir görünüme kavuşturur. Düz renk mobilyaları; kareli, çiçekli ve damask desenlerin hakim olduğu yatak örtüleri, perdeler ve yastıklar ile beraber kullanmak country tarzında öne çıkan detaylardır. Duvar aydınlatmaları, el dokuması kilimler ve seramik objeler country tarzının olmazsa olmazlarıdır. Kurutulmuş lavantalar, vintage şamdanlar ve çiçeklerle süslenmiş vazolar ile yatak odanızda bahar esintilerini hissedebilirsiniz.

Retro Yatak Odaları

Yatak Odası Modellerine Göre Düzenleme Önerileri

Retro eskiyle modernin bir arada kullanıldığı bir tarzdır. Yatak odası modellerinde retro tarzı; canlı renkler pastel tonlarla kullanılarak, nostaljik aksesuarlarla bir arada faklı bir ambiyans yaratır. Şal, batik, kareli ve çiçek gibi klasik desenleri geometrik ve asimetrik modern desenlerle beraber kullanmak pop-art bir görünüm sağlar. Antika parçalarla da bütünlük sağlayan retro tarz yatak odası takımlarını, desenli duvar kağıtlarıyla tamamlayabilirsiniz.