Dekorasyon Yatak Odasında Gereksiz Eşyalardan Kurtulma Vakti!

Yatak Odasında Gereksiz Eşyalardan Kurtulma Vakti!

Son Güncellenme:

.

Yatak Odasında Gereksiz Eşyalardan Kurtulma Vakti

Yatak odanızın her şeyden önce huzurlu bir mekan olması gerekir. Kargaşanın hüküm sürdüğü yerde ise huzuru yakalamak kolay değildir. Dört bir yanı dağınıklık ve karmaşa ile sarılmış bir odada nasıl rahat bir uyku çekebilirsiniz ki? Düzen en çok yatak odalarına yaraşır.Yatak odasında minimalizm esintileri dekorasyon trendleri arasında yükselişte. Gün içinde hızlı ve yoğun bir biçimde akıp giden zaman, size yaşam alanlarınızla uzun uzun ilgilenme, yatak odalarınızı ağır ve detaylıca derleyip toplama imkanı vermez belki. Ancak her işin bir pratiği olduğu gibi, yatak odası toplama işinin de size hız kazandıracak yöntemleri var! Öncelikle yatak odası dağınıklığının büyük oranda, evin başka odalarından gelen eşya ve objelerden kaynaklandığının bilincinde olmalısınız. Sonrasında ise şu 3 adımı takip etmeniz yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

Sepeti kolunuza takın

Yatak Odasında Gereksiz Eşyalardan Kurtulma Vakti

Kendinize 20 dakika verin.Bu süre zarfında yapmanız gereken, kolunuza herhangi bir sepet takıp yatak odasında gezinmekten ibaret. Etrafta gördüğünüz ve bu odaya ait olmayan fazlalıkları sepetin içine koyun. İşinizi biraz daha kolaylaştırmak için temel olarak nerelere bakmanız gerektiğini içeren bu listeden faydalanabilirsiniz.

  • Başucu sehpaları ve komodinlerin üzeri
  • Şifoniyer
  • Konsollar ve gardırop
  • Nevresim ile giysi dışındaki diğer tekstil ürünlerini sakladığınız gömme dolap veya çekmece tarzı depolama alanları
  • Makyaj masasının üzeri
  • Açık raflar
  • Yatak altları

Fazlalıkları yatak odanızdan çıkarın

Yatak Odasında Gereksiz Eşyalardan Kurtulma Vakti

Hızlı yatak odası düzenleme işlemi sırasında, yatak odanızda daha çok nerelere bakmanız gerektiğini sıraladıktan sonra şimdi de bu alanlarda en sık karşılaşılan objelere göz gezdirelim. Yatak odalarında sıklıkla karşılaşılan, fakat aslında buraya ait olmadıkları için ortamı olduğundan çok daha karmaşık ve düzensiz gösteren eşyaların başında çeşitli elektronik cihazlar gelir. Telefon, bilgisayar, i-pad bunlardan bazılarıdır. Kitap ve dergiler, su bardakları ya da kaseler, dekoratif malzemeler, kirli ya da eskimiş nevresim takımları, yine bu listede yer alan diğer eşyalar arasındadır. Ayrıca çengelli iğne, tel toka, çeşitli aksesuarlar, çanta ve ayakkabılar ile ortalığa öylece savrulmuş kıyafetler de bu gruba girer. Tüm bu fazla eşyaları sepete doldurun ve yatak odanızı bu kaostan kurtarmak için hazır olun!

Haberin Devamı

Çıkardığınız eşyaları ait oldukları yere gönderin

Yatak Odasında Gereksiz Eşyalardan Kurtulma Vakti

Odadaki her türlü fazlalığı sepete aktardığınızdan emin olduktan sonra, sıra geldi bunları sınıflandırmaya. Bunlardan bir kısmı çamaşır sepetine, diğer bir kısım mutfağa ya da başka bir odaya gitmeli. Size düşen görev, her bir eşyayı ait oldukları yere taşımak. Sepetteki eşyaların bir kısmıyla ise ne yapacağınızı bilemiyor olabilirsiniz. Nereye koyacağınızı bilemediğiniz eşyalar için özel bir kutu ya da başka bir sepet ayarlayın. Zamanı geldiğinde bunları evin dışına çıkarabilirsiniz. Artık yatak odanızda huzur içinde uyuma vakti!