Emlak Fırsatları Yaza Doğru Konut Fiyatları Artar Mı?

Yaza Doğru Konut Fiyatları Artar Mı?

Son Güncellenme:

.

Yaza Doğru Konut Fiyatları Artar Mı

Yatırımını emlak piyasasında değerlendirmek isteyenler veya ev sahibi olmayı düşünenler, konut fiyatları artışı konusunu yakından takip ediyor. Prestijli konutların sayısının yükselmesi, dövizdeki dalgalanmalar ve siyasi istikrar süreci, emlak piyasasının da hareketli günler geçirmesine sebep oluyor. 2018 yılında konut fiyatlarının %15 oranında artması bekleniyor. Mevsimsel değişimler de tüketici davranışları üzerinde önemli pay sahibi oluyor. Yaz ayları emlak satışlarının zirveye taşındığı dönem olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Turistik şehirlerde talep artıyor

Yaza Doğru Konut Fiyatları Artar Mı

Emlak piyasasındaki hareketlenme mevsimsel değişimlerin yanında bölgesel kriterlere göre de farklılık gösteriyor. Özellikle yaz aylarında turist yoğunluğunun yaşandığı İzmir, Muğla ve Antalya gibi şehirlerde konut fiyatları artışı kademeli olarak yukarı doğru ivme kazanıyor. Kış döneminde düşük olan fiyatlar, ev almak isteyen yerli veya yabancı müşterilerin yaz aylarında bu bölgelere ilgi göstermesi ile birlikte artıyor. Yatırım amaçlı olarak ev arayışında olanların yaz aylarındaki yüksek fiyatlar nedeniyle sonbahar ve kış aylarında ev satın almaya yönelmesi uzmanlarca tavsiye ediliyor.

Konut fiyatları artışı yazın zirveyi görüyor

Yaza Doğru Konut Fiyatları Artar Mı

Yaz döneminde konut fiyatlarının yükselme sebepleri arasında öğretmenler, sağlık memurları, asker ve polislerin tayinlerinin gerçekleşmesi ve yaklaşık olarak 500 bin kişilik nüfusun Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlere tayin olması önemli rol oynuyor. Devlet memurlarının atama yerlerinin belli olması ile doğudan batıya doğru yaşanan hareketlilik, konut fiyatları üzerinde etkili oluyor. Ankara başta olmak üzere Antalya, İzmir ve Bursa gibi şehirlerdeki ev fiyatları yaz aylarında zirveyi görüyor. Ülkemizdeki 3 milyonu aşkın öğrenci, yaz aylarında üniversite tercihlerine göre konaklama arayışına giriyor. Büyük şehirlerdeki evlerin yaz aylarında talep görmesinde öğrenci hareketliliği de önemli pay sahibi oluyor.

Haberin Devamı

Evlenen çiftler yazın yeni ev arayışına giriyor

Yaza Doğru Konut Fiyatları Artar Mı

Ülkemizde düğünler genellikle yaz aylarında gerçekleşiyor. Yılda 600.000 sayısını bulan evlilik sayısı ve bu evliliklerin %90 oranında havaların güzel olduğu yaz aylarında yapılması da yaza doğru konut fiyatlarındaki artışın diğer sebepleri arasında sayılabiliyor. Genç çiftler yeni konut arayışına girdikleri için şehirlerdeki ev fiyatları bu taleple doğru oranda artıyor. Kentsel dönüşüm projelerinin yaz aylarında tamamlanması ve inşaatların yaz döneminde sonlanması da bu dönemde talebin yükselmesine etki eden diğer faktörler arasında bulunuyor. Değişen konut fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak ve yeni projeleri yakından incelemek için

www.milliyetemlak.com

'u ziyaret ederek kararınızı verebilirsiniz. Yazın artan fiyatlardan etkilenmemek için yatırım fırsatlarını incelemeye bahar aylarında başlayabilir ve daha hesaplı bir şekilde ev sahibi olabilirsiniz.