Ankara Emniyet Genel Müdürü Gülveren İle Gazi Arasında Duygulandıran Sohbet

Emniyet Genel Müdürü Gülveren İle Gazi Arasında Duygulandıran Sohbet

15.06.2018 - 16:09 | Son Güncellenme:

.

Emniyet Genel Müdürü Gülveren İle Gazi Arasında Duygulandıran Sohbet

Ramazan Bayramı dolayısıyla gazileri ziyaret eden Emniyet Genel Müdür Vekili Erhan Gülveren ile Diyarbakır’da gazi olan Şakir Gülmez arasında yaşanan diyalog duygulandırdı. Gazi olmaktan şeref duyduğunu belirten Gülmez, şehit ailesine ziyarete gittiğinde yaşadığı bir anısını anlatarak, “Şehidimizin 65 yaşlarındaki annesi ‘Müsaade edin ben ve diğer oğlum gidelim askerlerimizin, polislerimizin yanında saf tutalım, savaşalım’ dedi. Başka bir şey söylemiyor, isyan etmiyor” dedi.
Emniyet Genel Müdür Vekili Erhan Gülveren, Ramazan Bayramı dolayısıyla Bilkent’teki Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi gören gazileri ziyaret etti. Gazileri tek tek tedavi gördükleri odalarda ziyaret eden Gülveren, onlarla sohbet edip, çikolata ikramında bulundu. Ziyaretten memnun olduklarını dile getiren gaziler, Gülveren’e ziyaretten ötürü teşekkürlerini iletti.
Gülveren ile 2006’da Diyarbakır’da vatani görevini yaptığı esnada gazi olan er Şakir Gülmez arasında duygusal bir diyalog yaşandı. Gülmez, ziyaretten dolayı memnun olduklarını belirterek, “Bizim istediğimiz bu, sadece hatırlanmak. Kaybettiklerimizin karşılığı yok, tüm dünyayı verseniz geri gelmez ama tek isteğimiz devlet büyükleri tarafından hatırlanmak. Hatırlanmaktan başka hiçbir şey istemiyoruz” şeklinde konuştu.
Emniyet Genel Müdür Vekili Erhan Gülveren ise fırsat buldukça şehit yakınları ve gazileri ziyaret ettiğini kaydetti. Gülveren, “Çat kapı girerdim. Beklentileri sadece bir ‘merhaba’ demek, başka beklentileri yok. Hiç kimse de üzülmüyor. Şehit oluyor annesi üzülmüyor, yaralanıyor gazilerimiz üzülmüyor. Hepsi şeref duyuyor. Çünkü hepsi vatan için, memleket için bu fedakarlıklarda bulunuyorlar. Ben sırf özel günlerde gelinmesine de karşıyım. Bizim her zaman bu eksikliğimizi gidermemiz lazım” diye konuştu.

“Yarın da olsa aynısını veririz”
Gazi Gülmez, “Bu kutsal topraklar için biz bir bedel ödedik, Allah da şan ve şöhretle bu bedeli taşımayı nasip etsin bizlere. Yarın da olsa aynısını veririz” ifadelerini kullanırken, Gülveren başka ülkelerin vatandaşlarının şehitlik ve gazilik mertebesini tam anlamadıklarını, bu tür durumlarda feryat ettiğini belirterek, Türk milletinin “Bir oğlum daha var, onu da göndereyim şehit olsun” dediğini, gazilerin ise “helali hoş olsun” ifadesini kullandığını kaydetti.

“Ben ve diğer oğlum gidelim askerlerimizin, polislerimizin yanında saf tutalım”
5 aydır rehabilitasyon merkezinde tedavi gördüğünü dile getiren Şakir Gülmez, Afrin operasyonunun ikinci haftasında bölgeye ziyarete gittiklerini anlattı. Daha sonra Hatay’ın ilçesi Kırıkhan’daki bir köye şehit evine ziyarete gittiklerini söyleyen Gülmez, burada yaşadığı bir anısını şöyle anlattı:
“Afrin olaylarındaki ilk şehit. Karakolda elektrik gidiyor, bu çocuk da elektrikçi. Oraya elektriği yapmaya gidince oraya roket atıyorlar ve orada şehit oluyor. Şehidimizin 65 yaşlarındaki annesi, ‘Müsaade edin ben ve diğer oğlum gidelim askerlerimizin, polislerimizin yanında saf tutalım, savaşalım’ dedi. Başka bir şey söylemiyor, isyan etmiyor.”
Emniyet Genel Müdür Vekili Gülveren ise, “Ben Türk vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum. Türk devleti her zaman güçlü, bunu da herkes gördü. Alfabenin 29 harfi tamamı, terör örgütleri bir araya geldi ve hiçbir şey yapamadı. Bundan sonra da bize hiçbir şey olmaz. PKK’sı, DHKP-C’si, MLKP’si hepsi bir araya geldi. Hayatta bir araya gelmeyecekler bir araya geldi, yine de bir şey olmadı” dedi.
Gülveren, buradaki ziyaretlerinin ardından Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine geçti. Gülveren, İstanbul Beşiktaş Vodafone Arena Stadı önünde çevik kuvvet otobüsü ve TOMA aracına yapılan bombalı saldırı sonucu yaralanan polis memuru Muammer Ateş’i ziyaret etti.

Yazarlar