Gündem Emrah'ın çocukları sergi açtı

Emrah'ın çocukları sergi açtı

29.04.2017 - 18:39 | Son Güncellenme:

Sanatçının 16 yıl önce engelliler için annesi adına Diyarbakır'da inşa ettirdiği okuldaki öğrenciler, el emeği göz nuru ürünlerini bir sergide beğeniye sundu.

Emrahın çocukları sergi açtı

Sanatçı Emrah tarafından, 2001 yılında memleketi Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde annesi adına yaptırılan okul meyvesini vermeye devam ediyor. Ayten Elyesa Erdoğan Özel Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi, Diyarbakır’da zihinsel engelliler için kurulan ilk ve tek okul unvanını taşıyor. Okulda, zihinsel engelli öğrencilerin akademik, sosyal, ruhsal, bedensel, duygusal ve zihinsel eğitim almalarının sağlanmasının yanı sıra okul öğretmenlerinin kendi çabalarıyla ortaya çıkan galoş, takı, mum, ahşap işleri sergileniyor.

Ürünler sergide

Zihinsel engelli öğrenciler, kendi elleriyle ürettikleri birbirinden farklı ürünleri son olarak sergi halinde Ninova AVM'de satışa çıkardı. Okul Müdür Yardımcısı Amine Yavuz öğrencilerinin el emeği göz nuru ile hazırladıkları ürünlerin yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Yapılan önemli etkinlikte öğrencilere sosyal sorumluluk bilinci kazandırdığını dile getirdi. Okullarının ilk, orta ve lise kademelerinden oluştuğunu belirten Amine Yavuz "Sergilediğimiz ürünler lise kademesinde iş uygulama sınıflarında hazırlandı. Okulumuzda 124 öğrenci eğitim ve öğretimi aktif olarak gerçekleştirirken 35 özel eğitimli öğretmeni ve branş kadroları bulunmaktadır" dedi

Sosyal sorumluluk

Amaçlarının öğrencilerinin yaptıkları ürünleri çevredeki insanlarla paylaşarak, farkındalık yaratmak ve sosyal sorumluluk bilincini kazandırmak olduğunu belirten Yavuz, "Bu tarz çalışmalar öğrencilere özgüven kazandırarak toplumda yer edinmeyi amaçlamaktadır. Sanatçı Emrah'ı da bir dahaki sergimizde yanımızda görmek istiyoruz katılım sağlayan destek sunan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.