Emzirme ve Hamilelik Süreci Sonrası Plastik Cerrahi ile Dönüşüm!

Doğum ve emzirme sonrası özellikle meme ve karın bölgesinde deformasyonlar meydana gelir. Kimi zaman hamilelikte alınan ve doğum sonrası da verilmeyen fazla kiloları atmak için yapılan diyetler ve spor yeterli olmaz. Derinin elastikiyetini kaybetmesiyle oluşan deformasyonların yoğun şekilde olması durumunda Estetik ve Plastik Cerrahi annelerin imdadına yetişir. Annelik estetiği olarak tarif edilen kombine meme ve karın ameliyatlarıyla vücut doğumdan önceki eski haline getirilmeye çalışılır.

Hollywood yıldızlarının bile doğum sonrası eski fiziklerine dönmelerine aracılık eden annelik estiği, sarkmış, içi boşalmış olan meme dokusunun dikleştirilmesi, doğum sonrası karnın alt tarafında oluşmuş çatlakları ve deri gevşemelerinin eski haline getirilmesi amaçlamaktadır. Mini karın germe, tam karın germe ve meme dikleştirme ameliyatları kombinasyon olarak yapılabilir.

Haberin Devamı

Hamilelik Öncesine Dönüş Mümkün mü?

Anne olmak kuşkusuz hiçbir duygu ile kıyaslanamaz. Her kadının vücudu hamilelik ve doğum sürecinden farkı şekilde etkilenmektedir. Çıkıntılı karın, gevşemiş deri, sarkık göğüs, özellikle karın bölgesinde çatlaklar ve yağlanma birçok kadında ortak problemdir. Özellikle yaz dönemlerinde bu problemli bölgeleri saklamanın kolay olmaması, kadınları çözüm arayışına iter. Annelik estetiği ile bu sorunları ortadan kaldırmak mümkündür.

Anne olan her kadının vücudunda muhakkak bir değişim olur. Hastanın problemlerine göre, karın bölgesindeki gevşeyen deriyi yok etmek için karın germe ameliyatı, göğüslerde meydana gelen büyüme ve sarkmaları önlemek için ise meme küçültme, dikleştirme ya da büyüme ameliyatları, yağ birikimini azaltmak için ise liposuction uygulanır.

Hamilelik ve Emzirme Süreci Tamamlandıktan Sonra Yapılmalı!

Hamilelik sürecinde hormonal ve mekanik değişiklikler en fazla karın bölgesi ve memelerde meydana gelmektedir. Emzirme dönemi bittikten ortalama bir sene sonra meme dikleştirme ameliyatı yapılabilir. Hastanın sadece karın germe istediği durumlarda ise; doğumdan bir sene sonra yapmak daha uygun olur. Karın veya meme estetiği ameliyatı olup tekrar hamile kalmaktansa, kaç çocuk isteniliyorsa o çocukları doğurup hamilelik sürecini tamamladıktan bir sene sonra karın germe ameliyatı olmak çok daha uygundur.

Haberin Devamı

Annelik estetiğinde, meme ve karın ameliyatları kombine olarak uygulanabileceği gibi hastanın ihtiyaçlarına göre ayrı ayrı da yapılabilmektedir. Karın germe ameliyatlarından sonra hasta çoğunlukla bir gün hastanede kalır, meme ile kombine yapılan ameliyatlarda 1 veya 2 gün hastanede kalınması uygun olur.

Komplikasyonları En Aza İndirmek İçin

Tüm ameliyatlarda olduğu gibi, annelik estetiğinden 3 hafta önce aspirin gibi kan sulandırıcı ilaç ve benzeri maddelerden uzak durmak, kullanılıyorsa sigarayı bırakmak gerekmektedir. Ameliyattan 3 gün önce hazmı kolaylaştıracak sebze yemekleri tüketilmelidir. Bununla birlikte yeşil çay, keten tohumu, kiraz sapı, domates çekirdeği gibi bitkisel ürünler, zayıflama ürünleri, Ginseng, ginko biloba, co-enzim Q gibi maddeler içeren multivitamin hapları ve ağrı kesicilerden uzak durmakta fayda vardır. Bu ürünler, ameliyat sonrası komplikasyon riskini yükseltmektedir.

Haberin Devamı

Doç. Dr. Çiğdem Ünal

Estetik, Plastik & Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.drcigdemunal.com

Instagram: /drcigdemunal

Facebook: /drcigdemunal