Geri Dön

Biber dolması tarifi

Mutfakların vazgeçilmezi biber dolması en kolay tarifi. Lif değeri oldukça yüksek yeşil sebzelerden olan biber dolmasının enfes tarifini siz de deneyin.

Biber dolması tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım kilo dolmalık biber
250-300 gram kıyma
1,5 çay bardağı pirinç
1 tane orta büyüklükte soğan
2 tane orta büyüklükte domates
1 yemek kaşığı salça
1 demet maydanoz
yarım çağ bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2-3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber

Biber Dolması Nasıl Yapılır?

Biberlerin sap kısmını bıçak yardımıyla kesip çekirdekleri çıkartın.

Bıçakla biberlerin alt kısımlarına küçük birer delik açarak daha kolay pişmelerini sağlayın.

Sıvı yağı geniş bir kaba alın ve içine küçük küçük doğradığınız soğanı, kıymayı, ince doğranmış domatesi, pirinci, salçanın yarısını, tereyağını, sarımsağı, tuz ve karabiberi ekleyin.

Malzemeleri kapta iyice yoğurun.

Biberleri bu karışım ile doldurun. Ağız kısımlarına ise kestiğiniz domateslerden yerleştirin.

Biberleri ağızları üste bakacak şekilde yan yana tencereye yerleştirin.

Salçanın diğer yarısını sıcak su ile karıştırıp tencereye ilave edin.

Eklediğiniz suyun biberlerin yarı seviyesinde olmasına özen gösterin.

Biberleri kısık ateşte ağır ağır pişirin.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber