Gündem En lezzetli yardımcı bulgur pilavı

En lezzetli yardımcı bulgur pilavı

19.04.2018 - 12:10 | Son Güncellenme:

Bulgur pilavı, pirinç pilavından daha az kaloriye sahiptir. Lifli bir yapısı olduğu için az yağlı tarifler ile diyetlere eklenebilir. Bulgur pilavı Meyhane Pilavı gibi ilginç çeşitleriyle gönüllere taht kurmuştur. Pek çok farklı tarifi bulunan bulgur pilavının en sevilen iki çeşidi Sade Bulgur Pilavı ve Etli Meyhane Pilavı karşınızda...

En lezzetli yardımcı bulgur pilavı

Sade Bulgur Pilavı Tarifi

Haberin Devamı

Malzemeler;

· 2 su bardağı bulgur

· 150 gr tereyağı

· 2 yemek kaşığı sıvıyağ

· 1 tatlı kaşığı tuz

· 3 su bardağı sıcak su

· 1 tablet et bulyon veya et suyu

Püf Noktaları

Bulgur pilavını çok kavurmak gerekir. Pirinç pilavı gibi hemen su dökülmemesi gerekir. Bulgur pilavına et çok yakışmaktadır. Bu yüzden mutlaka et suyu veya et bulyon kullanılmalıdır. Bulgur pilavı, pirinç pilavı gibi suyu çok sevmektedir. Bu yüzden eklediğiniz bulgur kadar su ekleyip, sonradan ekstra olarak bir su bardağı daha su eklemelisiniz. Diğer önemli bir nokta da bulguru hangi bardakla ölçerseniz yine aynı bardakla sıcak su ekleyerek tam kıvamını bulmaktır.

Haberin Devamı

Hazırlanışı

Tencerenin içine 150 gr tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir. Tereyağı eridikten sonra bulgurlar eklenir. İçine et suyu ve et bulyon konulup, tuz eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak, orta ateşte 5 dakikaya kadar kavrulur. Önceden ısıtılmış 3 su bardağı sıcak su eklenerek orta ateşte pişmesi için bırakılır. Bulgur pilavı suyunu çektiği zaman karıştırarak ocağın altını kapatın.

Bulgur pilavı birkaç dakika dinlendikten sonra servise hazır hale gelir.

Etli Meyhane Pilavı

Çok lezzetli, harika bir bulgur pilavı çeşididir. Bunu denedikten sonra pirinç pilavından vazgeçebilirsiniz. Tek başına ana yemek yerine geçebilir.

Malzemeler;

· 2 su bardağı iri bulgur

· 150 gr tereyağı

· 2 yemek kaşığı sıvıyağ

· 2 adet soğan

· 1 diş sarımsak

· 1 adet domates

· 1 yemek kaşığı biber salçası

· 2 adet sivri biber

· 500 gr sote şeklinde dilimlenmiş et

· 1 tatlı kaşığı karabiber

· 1 çay kaşığı pul biber

· 1 tatlı kaşığı tuz

Püf Noktaları

Eti çok hızlı ateşte pişirilmemeli. Etin suyunu bırakması için öncelikle etler tencerenin içine konulmalı. Sarımsağı koku ve tat bırakması için rendeleyerek ekleyin.

Hazırlanışı

Tencereye tereyağı ve sıvıyağ ekleyip, tereyağı eriyince etler tencereye konulur. Orta ateşte hatta biraz daha kısık olacak şekilde etlerin suyunu bırakması ve pişmesi için beklenir. Etler pişince içine soğanlar eklenip birkaç dakika kavrulması için beklenir. Soğanlar kokusunu bıraktığı zaman sarımsak rendelenip karıştırılır. Sarımsağın tadını vermesi için çok fazla beklemeden ince ince doğranmış biber, domates ve biber salçası eklenerek malzemelerin tadını vermesi birkaç dakika daha beklenir. Tuz, karabiber ve pul biber eklenir. Yıkanmış ve suyu alınmış bulgurlar tencereye eklenerek suyu çekinceye kadar kapağı hiç açılmadan pişmeye bırakılır. Suyu çekince biraz alt üst yapıp karıştırarak dinlenmeye bırakılır. Afiyet Olsun!