Geri Dön

En sevilen kek tarifleri

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olan keklerin en popüler olanları havuçlu, tarçınlı, sade ve mozaik keklerdir. Bunları ıslak kek takip eder.Lezzetli olmaları nedeniyle herkesin sevdiği bu aperatif yiyeceği isterseniz kahvaltılarınızda da tüketebilirsiniz.

En sevilen kek tarifleri

Özellikle kadınların tercih ettiği kekler hem lezzetlidir hem de pratik bir tarife sahiptir.Çay ve kahveyle keyifle tüketilen bir yiyecektir.Hem kolay hem de popüler olan kek tarifleri için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Havuçlu tarçınlı kek

*3 tane yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*3 su bardağı un
*2 tane havuç
*1 çay bardağı ceviz
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya

Bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri güzelce çırparak köpürmesini sağlayın. Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edebilirsiniz. Karışımın içine rendelenmiş havuçları, ufalanmış cevizleri ve tarçını ekleyin.Diğer kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. İki karışımı da birbirine ilave edip yağladığınız kek kalıbının içine dökün. Önceden ısıttığınız fırınınızda yarım saat boyunca pişirin.Havuçlu tarçınlıkekiniz hazır.

Mozaik kek

*3 tane yumurta
*Yarım su bardağından biraz fazla şeker
*Yarım su bardağından biraz fazla süt
*Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
*2 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*3 tatlı kaşığı kakao

Haberin Devamı

Yumurtaları ve şekeri bir kabın içinde şeker eriyinceye kadar çırpmalısınız. Üzerine süt ve sıvı yağ ekleyerek karıştırmaya devam edin. Karışımın üzerine un ve kabartma tozu da ekleyerek çırpmaya devam edin. Bu karışımın yarısını farklı bir kaba koyarak üzerine kakaoyu ilave etmeniz gerekmektedir. Sonuç olarak 2 tane karışımınız olmalıdır. Biri sade iken biri de kakaolu olacak. Kek kalıbınızı yağlayarak ilk önce sade karışımı dökün ve üzerine kakaolu karışımı ilave ederek fırına verin. 40 dakika boyunca pişirin.

Sade kek

*3 tane yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 buçuk su bardağı un
*1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya

Yumurtaları ve şekeri bir kabın içine alıp şeker eriyene kadar çırpmalısınız. Süt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam etmelisiniz ve daha üzerine un, kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Önceden yağladığınız kek kalıbına dökerek fırına yerleştirebilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırınınızda 40 dakika boyunca pişirmeniz gerekmektedir.Dilerseniz sade kek karışımınıza istediğinizi ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber