Tatil En uzun süre oruç tutan yerler

En uzun süre oruç tutan yerler

18.05.2018 - 09:27 | Son Güncellenme:

11 Ayın Sultanı Ramazan, dünyanın dört bir yanında yaşayan Müslümanları ibadetlerle buluşturuyor. Avustralya'dan Kanada'ya dünyanın değişik yerlerinde yaşayan Müslümanlar Ramazan coşkusunu yaşıyor. Ancak tutulan orucun süresi her yerde aynı değil. Bu süre kimi yerde on saat iken kimi yerde de 20 saati aşıyor. Peki en uzun oruç nerede tutuluyor? En uzun oruç kaç saat?

En uzun süre oruç tutan yerler

Ramazan coşkusu tüm dünyada yaşanmaya başladı. Dünyanın dört bir yanında yaşayan Müslümanlar, kendi yerel saatleriyle oruç ibadetlerini gerçekleştiriyor. Ancak tutulan oruç süresi her yerde aynı değil. Kimi yerlerde tutulan oruç süresi 20 saate ulaşabiliyor. Peki en uzun süre oruç nerede tutuluyor? En uzun oruç kaç saat?

Haberin Devamı

En uzun süre oruç tutan yerler

En uzun süre oruç nerede tutuluyor?
Ramazan ayı son birkaç yıldır kuzey yarımkürede en uzun günlerin yaşandığı döneme denk gelmekte. Ramazan'ın her yıl 11 gün öne kaydığı için önümüzdeki yıllarda durum tersine dönecek. Halihazırda kuzey yarımkürenin daha kuzey bölgeleri oruç süresinin en uzun olduğu yerler. İsveç'teki Kiruna da bunlardan biri. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın takvimine göre İsveç'in kuzeyindeki Laponya bölgesinde bulunan Kiruna'da tutulan oruç süresi bugün için 19 saat 56 dakika. Ramazan'ın son gününde Kiruna'da yaşayan Müslümanlar 21 saat 58 dakika oruç tutacak

En uzun süre oruç tutan yerler

Kuzey ışıklarının da çok iyi bir şekilde gözlemlenebileceği bu yerde yaşayan Müslümanlar yaklaşık 20 saat oruç tutarken yakın coğrafyalarında da benzeri durum geçerli. İsveç'in komşusu Norveç'teki Tromsö de bu yerlerden biri. Norveç'in en kuzeyinde Rusya sınırı yakınlarında bulunan ve aynı zamanda da en büyük kentlerinden biri olan Tromsö'de oruçluyken geçirilen zaman 19 saat 52 dakika. Tromsö'de yaşayan Müslümanların en uzun süre tutacakları oruç ise 21 saat 59 dakika.

Haberin Devamı

En uzun süre oruç tutan yerler

İzlanda'ya yöneldiğimizde de benzeri bir durum söz konusu. Ada ülkesinin başkenti Reykjavik'te Müslümanlar bugün 19 saat 13 dakika oruç tutacaklar. Ramazan'ın son günündeyse bu süre 21 saat 48 dakika. İzlanda'nın genelinde de durum farklı değildi. İzlanda'dan batıya gittiğimizde de dünyanın en büyük adası olan Grönland'ta da oruç süresi diğerlerine yakın...

En uzun süre oruç tutan yerler

Danimarka yönetiminde olan Grönland, dünyanın en büyük adası olarak da bilinir. Kanada anakarasına yakın bir konumda olan Grönland'ın büyük bir bölümü buzlarla kaplıdır. İnsan yerleşiminin yüzölçümüne kıyasla oldukça düşük kaldığı Grönland'ın en büyük kenti ve yönetim merkezi adanın batısındaki Nuuk'tur. Burada 02.49'daki imsakla başlayan oruç 22.48'de sona erecek. Yani bugün itibariyle Nuuk'ta yaşayan Müslümanlar 20 saat oruç tutacak.

En uzun süre oruç tutan yerler