Genel Sağlık En yaygın 7 baş ağrısı türü

En yaygın 7 baş ağrısı türü

29.03.2016 - 14:28 | Son Güncellenme:

Baş ağrım nedir? sorusunun cevabını bulmak için bir rehber oluşturduk. Ne tür baş ağrısı çekiyorsunuz? Ağrınızı bulun!..

En yaygın 7 baş ağrısı türü

1. Migren Ağrısı
Sadece baş ağrısı değil, bir hastalıktır.Zonklayıcı baş ağrısı; ışık, ses ve koku hassasiyeti; bulantı ve kusma olur. Orta ve ağır şiddetli ağrıları vardır. Stres, hormonal, hava ve uyku değişimleri, bazı yiyecekler atağı başlatabilir.

Haberin Devamı

2. Gerilim Tipi Baş Ağrısı
Toplumun %90’ı hayatlarının bir döneminde gerilim baş ağrısı çekmiştir.Başta dolgunluk, ağırlık, sıkışma, basınç hissi. Dikkat ve konsantrasyon güçlüğü, boyun ense ağrısı vardır. Ağrı hafif – orta (günlük yaşamı sürdürmeyi engellemez) düzeydedir.

3. Sinüzit Baş Ağrısı
Migrenle karıştırılır. Migrenlilerin yarısı sinüzit olduğunu düşünür.Göz ve burun çevresinde ağrı, tıkalı burun olur. Ateş eşlik edebilir.

4. Küme Baş Ağrısı
Özellikle genç erkeklerde görülür. Tipik özellikleri vardır.Tek taraf göz ve şakakta çok şiddetli ağrı olur. Ani başlayıp biter. Çoğunlukla yılın 1-2 ayı, günün aynı saatlerinde tekrarlayan, 1 saat kadar süren ritmik ağrılardır. Terleme ve yerinde duramama tipiktir.

Haberin Devamı

5. Çocuklarda Migren
Baş ağrısı ön planda değildir. Sadece karın ağrısı, bulantı ve kusma ataklarıyla seyredebilir.Hassas, çekingen çocuklarda ılımlı baş ağrısı, karın ağrısı, kusma atakları, araba tutması, gaz ve kolik olabilir.

6. Hormonal Migren
Adet kanaması öncesi- ortası -sonrası ataklar.Tipik migren ağrıları ve şişkinlik, sinirlilik, karın ağrısı olur.

7. Kronik Baş Ağrısı
Ayda 15 günden fazla süren baş ağrılarıdır. Tüm ya da yarım baş ağrısı, boyun-sırt ağrıları. Yorgunluk, depresyon, mutsuzluk vardır.

Yazarlar