Ekonomi Enerjisa'nın karı 730 milyon lira

Enerjisa'nın karı 730 milyon lira

22.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Enerjisa Enerji’nin faaliyet gelirleri 2018’de bir önceki yıla kıyasla yüzde 50 büyüme ile 3.8 milyar TL’ye ulaştı. Şirketin net karı, yüzde 40 artışla 730 milyon liraya çıkarken, temettü önerisi hisse başına 40 kuruş olarak belirlendi. Sabancı Holding ve E.ON iştiraki olan Enerjisa Enerji, mali tablolarını açıkladı.

Enerjisanın karı 730 milyon lira

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Enerjisa Enerji 8 Şubat 2018 itibariyle Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı. Hisselerinin yüzde 20’si halka açıldı ve talep toplama sürecinde yüksek yatırımcı ilgisi görerek toplamda 4.8 kat talep alındı.

Haberin Devamı

Enerjisa Enerji’nin halka arzı, Türkiye’nin TL bazında en büyük özel sektör halka arzı olarak tarihe geçmenin yanı sıra, elektrik dağıtım ve perakende sektöründe de özel sektör için bir ilk oldu” denildi.

Enerjisa Enerji CFO’su Sascha Bibert, “Enerjisa Enerji olarak, uzun vadeli ve sürdürülebilir başarı elde edebilmek için, makroekonomik trendleri ve regülasyon değişimlerini her dönem yakından takip ederek, etkin risk yönetim politikaları geliştiriyoruz.

Bu sayede, Şubat 2018’de gerçekleşen halka arzımızı takiben, başarılı finansal ve operasyonel performansın devamını sağlayarak 2018 yılında hedeflerimizi aştık ve hissedarlarımız için reel bir büyüme yarattık” açıklamasını yaptı.

‘Doğru hamleler...’

Haberin Devamı

Enerjisa Enerji CEO’su Ziya Erdem ise “Finansal dalgalanmaların yaşandığı 2018 yılını da çevik bir yönetim anlayışı ve doğru taktiksel hamlelerle başarılı bir şekilde tamamladık.

Bu başarıda kuşkusuz düzenleyici çerçevenin sürekli destekleyici olması, öngörülü risk yönetimimiz, güçlü müşteri ilişkilerimiz ve yetkin ekibimizin payı çok büyük” dedi.