Geri Dön

Enfes yemek tarifleri (Poğaça tarifleri)

Enfes yemek tarifleri serisinde bugün poğaça tarifleri veriyoruz. Poğaça anneannelerimizden bizlere kalmış en güzel aperatiflerdendir. Enfes yemek tarifleri de bu nedenle poğaça lezzetlerimizi tazeleyerek pastanelere muhtaç kalmadan harikalar yaratmamızı sağlıyor. İşte Enfes yemek tarifleri ve poğaçalar…

Enfes yemek tarifleri (Poğaça tarifleri)

Enfes yemek tarifleri poğaçalarla devam ediyor. Peynirli, patatesli, kıymalı, mayalı sade birçok seçeneği ile harika tatlar veren poğaçalar açlık anlarında krizleri durdurmak harika bir seçenek. Aynı zamanda pastanelerde nasıl yapıldığını bilmediğimiz poğaçalardan uzak durarak kendi poğaçalarımızı yaparak sağlıklı atıştırmalıklarımıza yenisi eklemek için de iyi bir tercih olacaktır.

Poğaça yaparken dikkat etmeniz gerekenler
*Yapacağınız poğaçada kullandığınız ölçüyü genellikle siz belirlersiniz. Özellikle un ölçüsü hamurun kıvamına göre kullanılır.
*İlk defa yapıyorsanız hamurun kıvamı hakkında çok fikir sahibi olamayabilirsiniz. Telaş etmeyin. Tecrübe ettikçe rahatlayacaksınız.
*Hamurunuza şekil vermeden önce mutlaka 15 dakika bekletmelisiniz.
*Poğaçalarınızı fırından çıkarttıktan sonra da üzerine temiz bir bez sererek yaklaşık 10 dakika kadar dinlendirin.

Kıymalı poğaça tarifi
Poğaça severlerin favorisi olan kıymalı poğaça yapımının çok da zor olmamasıyla da tercihleri üzerine çekiyor.


Kıymalı poğaça hamuru için;
*1 bardak ılık su
*1 bardak oda sıcaklığında süt
*1 bardak sıvı yağ
*1 paket kuru maya
*2 kaşık şeker
* ½ kaşık tuz
*Alabildiğine un (Elinize yapışmayacak ya da az yapışacak kadar olmalı)
*1 yumurta (sarısını üzerin için ayırın)

Kıymalı poğaça içi için
*Hamurunuzun miktarı kadar kıymalı harç

Kıymalı poğaça üzeri için
*Yumurta sarısı
* ¼ kaşık sıvı yağ

Kıymalı poğaça yapımı
Öncelikle hamurumuzu yapalım. Geniş kabın içine mayayı,ılık suyu, yumurta beyazını, sütü, şekeri ve tuzu koyup çırpıcı ile karıştırın. Üzerine az miktarlarda un ekleyerek karıştırın. Hamurunuz yumuşak ama yapışmayan bir kıvam alana kadar un eklemeye devam edin. Her eklediğiniz de diğer parçayı eklemeden önce iyice karıştırdığınıza emin olun.

Hamurunuz hazır olduğunda kabın üzerine streç serip dinlendirin. 40 dakika kadar bir süre de dinlenen hamur mayalanacaktır.


Hamur dinlendikten sonra parçalara ayırın ve her parçayı yuvarlan açın. İçine kıymalı harcınızdan bir kaşıktan biraz az koyun.Hamurun ağzını kapatıp elinizde hafifice yuvarlayın.

Bütün hamurlar bittikten sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine yerleştirin. Üzerine sıvıyağ ve yumurta sarısını birleştirip sürün. Dilerseniz haşhaş da dökebilirsiniz.

Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üzerine kızarana kadar pişirin. Çıkarttıktan sonra üzerine bir bez kapatıp 10 dakika dinlendirin.

Afiyet olsun



Portakal kabuğunda kahve yapımı

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber