Geri Dön

Enfes yemek tarifleri (Sos tarifleri)

Enfes yemek tarifleri serisi ile birbirinden lezzetli sos tarifleri veriyoruz. Yemeklerinizi atıştırmalıklarınızı tatlandıracak sos tarifleri ile Enfes yemek tarifleri serisi daha da bir lezzetli oluyor. İşte Enfes yemek tarifleri ve sos tarifleri…

Enfes yemek tarifleri (Sos tarifleri)

Soslar yemeklerimizin vazgeçilmezi, tadı, tuzudur… Bu nedenle Enfes yemek tarifleri serisinde birbirinden lezzetli sos tarifleri veriyoruz. Eğer henüz bu sosları denemediyseniz, yemeklerinizi hep bir eksik yiyorsunuz demektir.

Bir çok yemek bir çok atıştırmalık, abur cubur, sossuz olmaz. Soslar zaten yemeğe doyamadığımız yiyeceklerimizi daha da vazgeçilmez hale getirir.

Daha fazla uzatmadan Enfes yemek tarifleri soslarına geçelim

Avokado sos

Guacamole sos tarifi

Acı sos yapımı
Acı sos pizza, cips, patates kızartması, tavuk gibi bir çok lezzetin vazgeçilmezidir.

Malzemeler
*1 kg kırmızı biber
* ½ kg sivri acı biber
*2 kaşık salça (Domates)
* ½ çay bardağı sirke
*5 diş sarımsak
*Tuz
*1 kaşık zeytinyağı



Yapılışı
Biberlerinizi iyice yıkayın ve 10 dakika kadar haşlayın. Haşladığınız biberler hafif soğuyunca kabuklarını soyup çekirdeklerini soyun. Blender yardımı ile iyice püre haline getirin. Domatesleri de soyduktan sonra blendere atın. Daha sonra domates ve biberleri tencereye koyun. Üzerine diğer malzemeleri ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirdikten sonra sıcakken kavanozlara koyun. Sıkıcı ağzını kapatın. Ters çevirip 1 gün bekletin.
Afiyet olsun


Karamel Sos Nasıl Yapılır?

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber