Ege 'Engellemelere rağmen biz işimizi yapıyoruz'

'Engellemelere rağmen biz işimizi yapıyoruz'

18.02.2018 - 06:10 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kentte inşaatı süren statlarla ilgili olarak yaptığı açıklamalara tepki gösterdi

Engellemelere rağmen biz işimizi yapıyoruz

Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi’nin (TSYD) düzenlediği İzmir Spor Tarihi Sempozyumu’nda, İzmir statları ile ilgili konuşan Aziz Kocaoğlu’na Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’dan tepki geldi. Göztepe ve Alsancak Stadı’nın yapılmaya devam ettiğini hatırlatan Hamza Dağ, “Biz söz verdiğimiz gibi bu statların inşaatına başladık. Karşıyaka Stadı’nda ise yeniden dava sürecine girildi. Eğer biz de onların yaptığı gibi dava açmış olsak Bornova ve Tire’deki statlar yapılamazdı” dedi.

Haberin Devamı

Karşıyaka Stadı’na dava şoku

Karşıyaka Stadı’nda dava süreci tekrar başladı. Stat için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 28 Eylül’de ikinci kez hazırlayıp 5 Ekim’de İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde 1 aylığına askıya çıkardığı nazım ve uygulama imar planı değişikliğine askı sürecinin son gününde aynı dilekçeyle itiraz eden 51 şahıstan 7’si, bakanlığın itirazları kabul etmemesi üzerine dava açtı. İdare mahkemesine başvuran davacılar, yürütmeyi durdurma talep etti. Mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıkmadı. Hamza Dağ, stat için dava sürecinin bekleneceğini söyledi.

Engellemelere rağmen biz işimizi yapıyoruz