İzmir Engelsiz Üniversiteye Bir Adım Daha

Engelsiz Üniversiteye Bir Adım Daha

23.03.2018 - 16:17 | Son Güncellenme:

.

Engelsiz Üniversiteye Bir Adım Daha

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi engelli öğrencilerin öğrenim hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla akademik ortamın hazırlanması ve eğitim-öğretim süreçlerine tam katılımın sağlanması için hazırlanan “engelsiz çalışma odası” açıldı.
Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), engelli öğrencilerin faydalanabilmeleri amacıyla hayata geçirdiği engelsiz çalışma odasının açılışını gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını yapan İİBF Dekanı Prof. Dr. Kamil Tügen, engelsiz çalışma odalarının farklı üniversitelerdeki uygulamalar incelenerek oluşturulduğunu belirterek öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik olarak düzenleme yaptıklarını belirtti. Çalışma odasında bulunan iki bilgisayara görme engelli öğrencilerin rahatlıkla yararlanabilmesi amacıyla ekran okuyucu yazılım yüklediklerini söyleyen Tügen, “Bu yazılım, ses sentezleyici kullanarak sesli geri bildirim sağlamaktadır. Öğrencilerimiz bu sayede web sitelerine girebilir, e- postalarını inceleyebilir, sosyal medya hesaplarını kullanabilirler. Ayrıca Fakültemizde bulunan engelli öğrencilerimiz için farklı çalışmalarımız da devam etmektedir. Engelli öğrencilerimiz için engelli tuvaleti, rampa düzenlemeleri bunlardan bazıları” dedi.
Açılışta konuşan Engelli Öğrenci Temsilcisi Mehmet Umut Mutlu ise “Arkadaşlarımızla birlikte üniversitemizi nasıl daha engelsiz hale getiririz diye çalışıyoruz. İlgili birimlere ulaşıyoruz. Sadece engelsiz bir üniversite hedefimiz yok. Üniversitemiz belli bir seviyeye geldikten sonra örnek bir üniversite haline getirerek dünyanın da engelsizleşmesi adına örnek olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmasının ardından engelsiz çalışma odası hizmete açıldı.