Bulgur pilavına lezzet katan tüyo! 1 su bardağı döküp karıştırın, farkı göreceksiniz…
Bulgur pilavına lezzet katan tüyo! 1 su bardağı döküp karıştırın, farkı göreceksiniz… Bulgur pilavı Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisi. Hem sağlıklı hem de lezzetlidir. Her yemeğin yanına yakışan bulgur pilavının lezzetine lezzet katan o tüyo… 1 tane atıp karıştırınca tadındaki farkı göreceksiniz.
4.11.2023 Yemek
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Şeker Diyeti Nasıl Yapılır? Şeker Diyeti Tarifi Listesi
Şeker Diyeti Nasıl Yapılır? Şeker Diyeti Tarifi Listesi Şeker tüketimi hayatımız olumsuz etkileyen bir durumdur. Şeker tüketimi insülin seviyesini olumsuz etkilediği gibi aynı zamanda metabolizmanın hızını da olumsuz etkiliyor. Şeker diyeti bu dengeyi korumak için yapılır. İşte, tüm detaylar...
22.03.2021 Sağlık
Aslan balığı restoranların menüsünde yer aldıkça, yerel türler rahatlayacak
Aslan balığı restoranların menüsünde yer aldıkça, yerel türler rahatlayacak Akdeniz Koruma Derneği'nin (AKD) istilacı balıkları ekonomiye kazandırmak için yürüttüğü 'Lezzetli İstilacılar' projesi kapsamında aslan balığı, bazı restoranların menüsünde yer bulmaya başladı. AKD Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kızılkaya, "Bu balıklar, bugüne kadar ıskarta denilen kazara yakalanan balıklardı. Şu anda üst düzey restoranlarımıza menülerine bu balığı sokabilirsek, halkımızla tanıştırabilirsek yarın öbür gün balıkçı tezgahlarında da görebileceğimizi düşünüyoruz. Bu balıkları ne kadar çok tüketirsek, o kadar kendi türlerimiz üzerindeki baskıyı da rahatlatacağız" dedi.
13.03.2021 Yaşam
Yaz aylarında hangi burç nasıl beslenmeli?
Yaz aylarında hangi burç nasıl beslenmeli? Astroloji yalnızca kişiliğimiz hakkında bilgi vermiyor, hayatımızın birçok alanına etki ediyor. Bunlardan biri de beslenme alışkanlıklarımız. Astrolog Kenan Yasin Bölükbaşı, burçlardan ilham alarak yaz aylarında nasıl beslenmeniz gerektiğini anlattı.
6.08.2020 Yaşam
Kilo verdiren detoks yöntemi
Kilo verdiren detoks yöntemi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, bayramda yemeği fazla kaçıranlar için bir detoks önerisi paylaştı.
4.08.2020 Diyet
Kaptan diyeti nedir, nasıl yapılır?
Kaptan diyeti nedir, nasıl yapılır? Diyetisyen Emre Uzun yatla, tekneyle tatil yapanlar için bir Kaptan Menüsü hazırladı. Kaptan Menüsü, deniz üzerinde yol almayı seven tatilcilerin hep aynı şeyleri yeme sıkıntısına son veriyor. Diyetisyen Emre Uzun'un hazırladığı ve tatilde hemen herkesin yaptığı yeme içme kaçamakları sonrasında uygulayacağı 3 Günlük Detoks Programı da ideal!
6.06.2018 Diyetler
13 Mart günün menüsü (Zeytinyağlı yemekler)
13 Mart günün menüsü (Zeytinyağlı yemekler) 13 Mart günün menüsü ile zeytinyağlı yemekler vermeye devam ediyoruz. Özellikle Ege Bölgesi’nde oldukça beğenilen zeytinyağlı yemekler 13 Mart günün menüsü ile sofralarımıza geliyor. İşte 13 Mart günün menüsü…
Yılbaşı öncesi 1 beden küçülün
Yılbaşı öncesi 1 beden küçülün Uzman Diyetisyen Gamze Şanlı Ak, yılbaşı gecesinin yıldızı olmanız için size harika ipuçları veriyor.
24.12.2014 Diyetler
“Bir levrek gönderiyoruz, müşteri çılgına dönüyor”
“Bir levrek gönderiyoruz, müşteri çılgına dönüyor” Sortie’de açtıkları balık restoranı Chef Mezze ile hayallerini gerçekleştiren ünlü şef kardeşler Gazi ve Bilal Ateş: “Birçok yer hâlâ önünüze buğulama getiriyor. Biz bir levrek gönderiyoruz müşteri çılgına dönüyor”
21.06.2014 Pazar
Mangalda kül bırakmayan erkeklerin yeni lezzet oyuncağı: Homend Grilliant 1401
Mangalda kül bırakmayan erkeklerin yeni lezzet oyuncağı: Homend Grilliant 1401 Sizin için mangal sezonu artık hiç sona ermeyecek. Nedeni ise basit; Grilliant 1401!
VEJETERYANLAR TÜRK MUTFAĞININ PEŞiNDE
VEJETERYANLAR TÜRK MUTFAĞININ PEŞiNDE Almanca yazdığı ‘İstanbul Mutfağı’ isimli kitabı büyük ilgi gören illüstrasyon sanatçısı Gabi Kopp, kitabını Türkçe ve İngilizce’ye çevirecek bir yayınevi arıyor. Yaklaşık 36 kişiden 100’e yakın yemek tarifi aktarılan kitabı özellikle vejetaryenlerin aldığını söyleyen Kopp’un dikkatini, Türk gençlerinin yemek yaparken zorlanması çekmiş
4.03.2011 Cadde
Efsanevi şefin İstanbul sofrası
Efsanevi şefin İstanbul sofrası “Mutfak Sırları” kitabının yazarı şef Anthony Bourdain, “No Reservations” isimli programında İstanbul’un altını üstüne getirdi; midyeden ıslak hamburgere, kebaptan beyine lezzetlerin peşinde koştu. Dergici ve televizyoncu Esra Yalçınalp ekiple birlikteydi
23.01.2010 Pazar
“Cin tonik var diye telefon ederdik”
“Cin tonik var diye telefon ederdik” 29 adıyla özdeşleşen Metin Fadıllıoğlu eğlence ve restoran sektöründe 40’ıncı yılını kutladı. Ünlü işletmeci müşterisi olduğu Club 33’te işe diskjokeylikle başlayarak bugünlere geldi. Fadıllıoğlu: “Benim jenerasyonum bir sosyal devrim yaşadı. İki kasa tonik bulduğumuzda müşterilere telefon ederek ‘Bu gece gelip cin tonik içebilirsiniz’ demiştik. Şimdi bakkalda bile viski satılıyor.”
5.07.2008 Pazar
Dostların arasındayız, Gönül'ün sofrasındayız
Dostların arasındayız, Gönül'ün sofrasındayız Gönül Paksoy'un yurtdışındaki sergileri nedeniyle iki yıl ara verdiği şölen sofrası önceki pazar günü yeniden kuruldu. Sofra deyince tek bir sofra değil. Üç masada üç farklı sofra... 100 dolayında "Gönül dostu"nun katıldığı şölen dört saat sürdü
14.02.2008 Cumartesi
Dostların arasındayız, Gönül'ün sofrasındayız
Dostların arasındayız, Gönül'ün sofrasındayız Gönül Paksoy'un yurtdışındaki sergileri nedeniyle iki yıl ara verdiği şölen sofrası önceki pazar günü yeniden kuruldu. Sofra deyince tek bir sofra değil. Üç masada üç farklı sofra... 100 dolayında "Gönül dostu"nun katıldığı şölen dört saat sürdü
13.02.2008 Cumartesi
Dostların arasındayız, Gönül'ün sofrasındayız
Dostların arasındayız, Gönül'ün sofrasındayız Gönül Paksoy'un yurtdışındaki sergileri nedeniyle iki yıl ara verdiği şölen sofrası önceki pazar günü yeniden kuruldu. Sofra deyince tek bir sofra değil. Üç masada üç farklı sofra... 100 dolayında "Gönül dostu"nun katıldığı şölen dört saat sürdü
12.02.2008 Cumartesi
Dostların arasındayız, Gönül'ün sofrasındayız
Dostların arasındayız, Gönül'ün sofrasındayız Gönül Paksoy'un yurtdışındaki sergileri nedeniyle iki yıl ara verdiği şölen sofrası önceki pazar günü yeniden kuruldu. Sofra deyince tek bir sofra değil. Üç masada üç farklı sofra... 100 dolayında "Gönül dostu"nun katıldığı şölen dört saat sürdü
11.02.2008 Cumartesi
Dostların arasındayız, Gönül'ün sofrasındayız
Dostların arasındayız, Gönül'ün sofrasındayız Gönül Paksoy'un yurtdışındaki sergileri nedeniyle iki yıl ara verdiği şölen sofrası önceki pazar günü yeniden kuruldu. Sofra deyince tek bir sofra değil. Üç masada üç farklı sofra... 100 dolayında "Gönül dostu"nun katıldığı şölen dört saat sürdü
9.02.2008 Cumartesi
Dostların arasındayız, Gönül'ün sofrasındayız
Dostların arasındayız, Gönül'ün sofrasındayız Gönül Paksoy'un yurtdışındaki sergileri nedeniyle iki yıl ara verdiği şölen sofrası önceki pazar günü yeniden kuruldu. Sofra deyince tek bir sofra değil. Üç masada üç farklı sofra... 100 dolayında "Gönül dostu"nun katıldığı şölen dört saat sürdü
8.02.2008 Cumartesi
Kandilli'den Borsa notları
Kandilli'den Borsa notları Kandilli Borsa'nın sahibi Rasim Özkanca doğal tatlara düşkün. En iyi malzemeyi bulup onun bütün nüanslarını ortaya çıkarmayı ve bunu Türk mutfağının çerçevesi içinde yapmayı amaçlıyor
30.06.2007 Pazar
İlk akşam yemeği için öneriler
İlk akşam yemeği için öneriler Hem cazibeli bir kadın hem de usta bir aşçı olan F.'ye, "Sevgiliyle evde baş başa geçirilecek ilk akşam yemeği için ne hazırlardın?" diye sordum. Tecrübelerine dayanarak önerilerini sıraladı
1.07.2005 Cumartesi
"Gecenin köründe  buzdolabının önünden bana telefon ediyorlar"
"Gecenin köründe buzdolabının önünden bana telefon ediyorlar" Günde ortalama 40-50 hastayla ilgileniyor. Yetmiyor, işten çıkınca cep telefonundan hizmet veriyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli gecenin üç buçuğunda arayıp "Dolaptaki tatlıyı yemem lazım" diyenlere cevap veriyor: "Afiyet olsun!"
27.09.2003 Pazar
14 günde zayıflamanın sırrı
14 günde zayıflamanın sırrı 14 günde zayıflamanın sırrı
28.11.1998 The Others