Gündem Enişte, baldızını ‘taciz’den mahkemelik oldu

Enişte, baldızını ‘taciz’den mahkemelik oldu

14.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cinsel istismar davasında şikâyetçi, “Ablamla yattım, eniştemle uyandım” dedi. Tutuklu enişte ise suçlamayı reddetti!

Enişte, baldızını ‘taciz’den mahkemelik oldu

Bursa Yıldırım’da annesi Ayşe Ü. ile yaşayan 16 yaşındaki B.E. adlı kız çocuğu, iddiaya göre, evli ablasının evinde kaldığında eniştesi Berk D.’nin (35) tacizine uğradı. Savcılık iddianamesine göre, geçen mart ayında, ablasının evine gitmek istemeyen B.E. annesinin ısrarı üzerine eniştesinin cinsel istismarını anlattı.

Haberin Devamı

Taciz kamerada

Bunun üzerine B.E.’nin annesi ve ablası, olayın doğru olup olmadığını öğrenmek için eve üç kez gizli kamera yerleştirdi. Bunlardan birinde Berk D., salonda kanepede yatan baldızının üzerindeki yorganı kaldırırken görüntülendi. Aile, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Gözaltına alınan Berk D. emniyetteki ifadesinde suçlamaları kabut etmedi. Mahkemeye çıkarılan Berk D. çocuğun cinsel istismarı suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

8 yıl hapsi isteniyor

Hakkında, 8 yıla kadar hapis cezası istenen Berk D.’nin yargılanmasına başlandı. Yapılan ilk duruşmaya pedagog eşliğinde ‘Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’ (SEGBİS) ile katılan B.E. şunları söyledi: “Eniştem fabrikada gece vardiyasında çalışıyordu. Ben evlerinde kaldığım zaman kanepede yatıyordum. Kendisi gecenin bir saati gelince yanıma sokulup kalçamı okşuyordu. Uyanır gibi yaptığımda ise uzaklaşıyordu. Bir defasında eniştem çalışırken, ablam ile onların yatağında yattım. Sabah ablam işe gitmiş, farkında değilim. Eniştem ise yatağa girdi. Ablam ile yattım, eniştem ile uyandım. Şok oldum. Olayı anneme ve ablama söylemek zorunda kaldım. Eve üç kez güvenlik kamerası yerleştirdik. Bir defasında eniştem gelip üzerimdeki yorganı açtı. Bu sırada ben hareket edince eniştem kaçtı.”

Haberin Devamı

Şikayetçi çocuğun ablası N.D. sinir krizi geçirdiği için ifade veremezken, Berk D.’nin tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

‘Yorganı üstüne örttüm’

Duruşmada yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen Berk D. ise, “Ben baldızımı kardeşim gibi görüyordum. Kendisine cinsel istismarda bulunmadım. Kamera, gece eve geldiğimde, düşen yorganı kaldırıp baldızımın üzerine örtmemi çekmiş. Ayrıca yatak olayını söylüyor. Ben işten gelince direkt yatağa girdim. Baldızımı fark etmedim. Masumum, beraatimi istiyorum” diye kendini savundu. Sanık avukatı Tayfun Gündoğdu da müvekkilinin suçsuz olduğunu belirtip, “Müvekkilime komplo kurmuşlar. Konu gündeme geldikten sonra eşi ondan daire karşılığı boşanmak istedi. O da kabul etmedi. Böylece kurdukları komployu yargıya taşıdılar” dedi.