Siyaset Erdoğan Ataşehirlilere seslendi: 30 yıllık beklenti sona eriyor

Erdoğan Ataşehirlilere seslendi: 30 yıllık beklenti sona eriyor

17.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimleri ‘beka seçimi’ olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “30 yıllık beklenti sona eriyor. Ataşehir’i 31 Mart’ta CHP zihniyetinden kurtaracağız” ifadelerini kullandı

Erdoğan Ataşehirlilere seslendi: 30 yıllık beklenti sona eriyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamındaki ilk İstanbul mitingini dün Ataşehir ilçesinde yaptı. Kayışdağı Caddesi’nde düzenlenen mitingde vatandaşlara seslenen Erdoğan, “30 yıllık beklenti sona eriyor. Buna dikkat edin. Yeni Sahra-Barbaros’da 5 binlik ve binlik ölçekli imar planlarını çıkardık. Senelerdir sürüncemede bırakılan bu meseleyi büyükşehir belediyemiz geçen hafta halletti. En büyük beklentiydi. 57 bin kardeşimizin yaşadığı Yeni Çamlıca, Mimar Sinan, Mevlana mahallelerindeki mülkiyet sorununu da çözüme kavuşturuyoruz. Ayrıca Kadıköy Hali’ni Tuzla’ya taşıyoruz. Buraya yeraltı otoparkı, hükümet konağı, 30 bin metrekarelik yeşil alan, 50 bin metrekarelik şehir alanıyla muhteşem bir eser kazandırıyoruz. Erenköy Gümrüğü ile İETT garajlarını kaldırıyor. Yerine 300 bin metrekarelik bir millet bahçesini inşa ediyoruz. Fatih Sultan Mehmet Hastanesi’nin yan tarafındaki araziyi Hazine’ye devrettik. İnşallah buraya da bin 200 yataklı devlet hastanesi yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

‘Tarihi bir seçim’

Erdoğan, “Ataşehir’i 31 Mart’ta CHP zihniyetinden kurtaracağız. Terör örgütleriyle, FETÖ’yle yürüdüğü yol CHP’yi kendi felaketine getirmektedir. Onlarla birlikte olan partiler de aynı akıbete uğrayacaktır. Bunlar dörtlü çetedir. İnşallah Ataşehirli kardeşlerim adı yolsuzluk, usulsüzlüklerle anılan bu adaya sandıkta esaslı bir ders verecektir. 31 Mart Ataşehir’in CHP esaretinden kurtuluş günü olacaktır. 94’de İstanbul’u nasıl CHP zihniyetinden kurtarmışsak inşallah 31 Mart’ta da Ataşehir’i kurtaracağız” ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanlığı’nda yüzde 44 ile bu kardeşinize sahip çıktınız. Şimdi önümüzde 31 Mart seçimleri var. Tarihi bir seçimin arifesindeyiz” diyen Erdoğan şöyle devam etti: “31 Mart 2019’ta sandıklara gidiyoruz. Sadece belediye başkanlarımızı, meclis üyelerimizi, muhtarlarımızı belirlemekte kalmayacak çok daha hayati bir karar vereceğiz. Bu seçimde sadece belediye değil aynı zamanda beka seçimleridir. Bu seçimler Cumhuriyetimizin 100. yılına nasıl gireceğimizin oylanacağı seçimlerdir. Kandil ve Pensilvanya destekli zillet ittifakı kapalı kapılar ardında pazarlıklar yaparken biz çoktan yola revan olduk. İnşallah bu sefer hem ilçe belediyesinde hem büyükşehirde destan yazacağız. İnşallah 31 Mart seçimlerinde Ataşehir’i CHP esaretinden hep birlikte kurtaracağız. CHP gibi istismar siyaseti değil, hizmet siyaseti yapıyoruz. Bize oy versin vermesin 82 milyonun her bir ferdine aynı kalitede hizmet sunuyoruz. İşte Güneydoğu. Onlara devlet olarak gönderdiğimiz paraları Kandil’e gönderdiler. Oralara kayyum atadık, oralar şimdi batı belediyeleri gibi oldu.”

Haberin Devamı

3 katlı tünel

Erdoğan, “Önce Marmaray sonra Avrasya’yla iki kıtayı kavuşturduk. Şimdi İstanbul’a Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak atadığımız Binali Yıldırım kardeşimin çok büyük emeği var. İstanbul’a da o yakışır dedik, Meclis Başkanlığı’ndan aldık. Şimdi İstanbullulara hizmet verecek. İstanbulluların da Binali kardeşime sahip çıkacağına inanıyorum. Şimdi üç katlı büyük İstanbul Projesini hayata geçireceğiz. Yine İstanbul’u denizin altından bağlıyoruz. Dedemiz Fatih’i o kadırgaları denizden yürüttü. Dedem karadan yürüttüğüne göre biz de önce Marmaray, ardından Avrasya şimdi de üç katlı tünelle yürüyoruz. Sancaktepe Şehir Hastanesi ihale aşamasında. Sizin hayatınızı kolaylaştıran, İstanbul’un herhangi bir yerine hızlı, konforlu ulaşımı sağlayan pek çok projeyi hayata geçirdik. Kadıköy-Kartal metro hattınsizlerin hizmetine biz sunduk. Bu hattı Tavşantepe’ye kadar uzattık” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Adayımız deneyimli’

Erdoğan “Ataşehir adayımız deneyimli, tecrübeli Sancaktepe’de iki dönem bu işleri başarıyla sürdürmüş olan Sivaslı İsmail Erdem. Pek çok projesi, çalışması ve hazırlığı var. 31 Mart’tan sonra ilçe belediye yatırımlarda hak ettiği standartları yakalayacak” dedi.

Erdoğan Ataşehirlilere seslendi: 30 yıllık beklenti sona eriyor

Çipras’a Fethiye Camii ile yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Edirne’de yaptığı konuşmada “Bu ülkede herkes, diğerlerinin hakkına, hukukuna saygılı olmak şartıyla dilediği gibi inanabilir, dilediği gibi yaşayabilir, dilediği gibi düşüncelerini ifade edebilir” dedi. Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile 10 gün önce yaptığı görüşmeye de değinerek Ruhban Okulu’na ilişkin yanıtını aktardı. Erdoğan şöyle konuştu:

ÇİPRAS’A YANIT: Dedim ki; ‘Bizden Ruhban Okulu’nu istiyorsunuz. Ben de size diyorum ki gelin bizim Fethiye Camisi’ni açalım.’ ‘Camiyi açıyoruz’ dediler. Ama dedim, ‘Minaresi niye yok? Kilise, çan kulesi olmadan olur mu?’ Biz diyoruz ki ‘çan kulesiyle mi yapacaksın, gel yap.’ Bunun özelliği ne ise öyle yap. Ama bizim camimizin de mütemmim cüzü nedir? Semaya yükselen minarelerdir. Diyor; ‘Muhalefet beni eleştiriyor’. Biz siyasetçiyiz, kendimize güveneceğiz, istedikleri kadar eleştirsinler. Batı Trakya’da Türk ismine dahi tahammül edemiyorsunuz. Ama bizim hiç böyle bir derdimiz yok. İstediğin yerde Rum ismini kullan. Çünkü biz düşünce özgürlüğünden yanayız.

BAY KEMAL YALAN ÜRETİR: Trakya için hayati öneme sahip Ergene Nehri’nin hayata döndürülmesi için büyük dönüşümün başlatıldı. Bu nehrin kenarında hangi belediye var. CHP belediyesi var. Peki bütün bu atık sular nereden geliyor? Oralardaki fabrikalardan geliyor. Peki Bay Kemal senin bu belediyelerin bunlara bugüne kadar niye müdahale etmedi? Bu Bay Kemal sadece yalan üretir, iş üretmez.

KANAL EDİRNE PROJESİ: İnşaatı devam eden sulama tesisleriyle 367 bin dekar araziyi daha sulamaya açacağız. Edirne’yi taşkınlardan korumak için Kanal Edirne Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Edirneli çiftçilerimize 2,6 katrilyon lira tutarında tarımsal destek verdik. EDİRNE AA