Siyaset Erdoğan cami açılışında konuştu

Erdoğan cami açılışında konuştu

05.06.2016 - 14:09 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan restorasyonu tamamlanan Kısıklı Abdullahağa Camii’nin ibadete açılış töreninde konuştu. Erdoğan'ı görmek isteyen vatandaşlar, zaman zaman izdiham yaşanmasına enden oldu.

Erdoğan cami açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Kısıklı Abdullahağa Camii'nin açılışına katıldı. Erdoğan, "Çamlıca'da bir mabedimiz yükseliyor. İnşallah hedefimiz iki yıla kalmaz orayı da bitirmek ve Türkiye'nin en büyük camisini Üsküdar'a kazandırmak" dedi.

Haberin Devamı

Üsküdar'da restorasyonu tamamlanan Kısıklı Abdullahağa Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı. Öğle namazının ardından gerçekleştirilen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Hilmi Türkmen caminin tarihi ile ilgili bilgiler vererek açılışın hayırlı olmasını diledi.

"HEDEFİMİZ TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK CAMİNİ ÜSKÜDAR'A KAZANDIRMAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise törende yaptığı konuşmada, "Bugün buralar geçmişi itibariyle bostanlarla dolu olan bölge idi. Bostancıbaşı Abdullahağa Camii ki tarihi itibariyle bu mescidimizin mazisi 5 asır. Bazı restorasyonlar geçirmiş şimdi de son restorasyonu bir hayırseverimiz yapmışlar. Bundan sonraki sürece inşallah bu camimiz yenilenmiş haliyle devam edecek, ümmetin emrinde olacaktır. Üsküdar hakikaten manevi havası itibariyle farklı bir ilçemiz. Bu beldede inşallah şimdi de Çamlıca'da bir mabedimiz yükseliyor. Şu anda kaba inşaatının büyük bir kısmı bitmiş vaziyette. İnşallah hedefimiz iki yıla kalmaz orayı da bitirmek ve Türkiye'nin en büyük camiini inşallah Üsküdar ilçemize kazandırmak. Dualarımızla inanıyorum ki ülkemiz dünyada örnek yerini koruyacaktır. El ele vereceğiz bir olacağı, iri olacağı, diri olacağız ama birbirimizi Allah için sevecek kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Törende İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran da açılış duası yaptı. Duanın ardından protokol üyeleri sembolik kurdeleyi keserek caminin açılışını gerçekleştirdi.

TÖRENDEN NOTLAR

Tören öncesinde Kur'an-ı Kerim okunan camide, Erdoğan vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı. Erdoğan'ın alana gelişiyle bazı vatandaşların, "Çamlıca seninle gurur duyuyor", "Seni Başkan yaptıracağız", "Cumhuriyet seninle gurur duyuyor" şeklinde tezahüratta bulundu.

Tören alanına İstanbul Valisi Vasip Şahin ile aynı araçla gelen Erdoğan, vatandaşların sevgi gösterileriyle camiye giriş yaptı. Erdoğan tören öncesi cemaatle öğle namazını da burada eda etti.

Haberin Devamı

Tören alanındaki "Kırklareli'nde sevdamız, başkanlığınız davamız, yolunda dualarımız, Sayın Cumhurbaşkanımız dünya lideri", "İyi ki cumhurun reisi var", "Reis diye yazılır, Başkan diye okunur", "Cumhur burada, Başkan burada" ve "Hitler'in torunları bize soykırımdan bahsedemez" yazılı pankartlar dikkati çekti.

Alan Türk bayraklarının yanı sıra, Erdoğan'ın fotoğraflarının bulunduğu pankartlarla donatıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de katıldı. Törende, alanda bulunan çocuklara da çeşitli oyuncaklar dağıtıldı.

Tören, İstanbul Müftüsü Yaran'ın ettiği duayla son buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törenin ardından caminin karşısında bulunan taksi durağını ziyaret etti. Daha sonra makam aracıyla ayrılan Erdoğan'a vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

Haberin Devamı

Bu esnada tekerlekli sandalyeli 19 yaşındaki engelli Okan Kuruoğlu'nu gören Erdoğan, burada bir süre Kuruoğlu ve annesiyle sohbet etti.

ERDOĞAN TAKSİ DURAĞINI ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar’da cami açılışının ardından bir taksi durağını ziyaret etti. Erdoğan’a vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar’da katıldığı Abdullahağa Camii’nin açılış töreninin ardından bir taksi durağına girdi. Taksicilerle sohbet eden Erdoğan, sorunlarını dinledi. Cami açılışı ve taksi durağı ziyareti sırasında vatandaşların Erdoğan’a yoğun ilgi gösterdikleri görüldü. Vatandaşların yoğun tezahüratlarına Erdoğan da el sallayarak karşılık verdi.

Erdoğan taksi ziyaretinin ardından aracına binerek Üsküdar’da bulunan evine geçti.