Siyaset Erdoğan'dan ABD'ye sert tepki: Eline Filistinli çocukların kanı bulaştı

Erdoğan'dan ABD'ye sert tepki: Eline Filistinli çocukların kanı bulaştı

22.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti’nin Geleneksel Büyükelçiler İftarı’nda konuştu.

Erdoğandan ABDye sert tepki: Eline Filistinli çocukların kanı bulaştı

Erdoğan, özetle şunları söyledi: Dünya zorlu ve sancılı bir süreçten geçiyor. Terör, şiddet, ırkçılık, ayrımcılık, açlık, düzensiz göç... Dünyadaki mevcut krizleri çözmenin yenilerinin de önüne geçmenin yolu diplomasiden geçiyor. Ancak son dönemde diplomasinin erozyona uğratıldığını görüyoruz.

Haberin Devamı

NÜLEER SİLAHLARDAN TEMİZLENMELİ: Küresel barışa zarar veren yıkıcı dış politika anlayışının tezahüründen biri İran nükleer anlaşması ve Kudüs meselesinde atılan adımlardır. Enerji açığı olan bir ülke olarak nükleer enerjiden barışçıl amaçlarla faydalanılmasını savunuyoruz. Asıl tehdit nükleer silahlardır. Dünya nükleer silahlardan temizlenmelidir.

PİŞKİNLİK, YÜZSÜZLÜK: Kudüs’te yaşananlar, popülist aymazlığın ne tür vahim sonuçları olabileceğinin en acı ispatıdır. İsrail’in terörist diye yaftaladığı şehitler arasında 8 aylık bebekler, kadınlar, gençler, tekerlekli sandalyedeki engelliler de bulunuyor. ABD yönetimi, İsrail’in katliamlarına ortak olmuştu. Amerika’nın eline Filistinli çocukların kanı bulaşmıştır. Amerikan yönetiminin demokrasi, insan hakları, özgürlükler ve barış konusunda söyleyeceklerinin hiçbir kıymeti olmayacaktır. Bebek katillerinin sırtını sıvazlayanların demokrasiden bahsetmesi tam bir oksimoronluk örneğidir. Uluslar arası hukuku hiçe sayan bir zihniyetin başkalarına hukuk telkin etmesi pişkinliktir, yüzsüzlüktür.

Haberin Devamı

TAVİZ VERMEYECEĞİZ: İstanbul’da gerçekleşen zirve İslam dünyasındaki hassasiyeti ortaya koymuştur. Kudüs-Şerif üzerindeki haklarımızdan taviz vermemekte kararlıyız. İlk kıblemizi, on yıllardır kan, gözyaşı ve işgalden beslenen bir devletin insafına asla terk etmeyeceğiz. Filistin’deki gelişmeleri BM Genel Kurulu’na götüreceğiz.

Erdoğandan ABDye sert tepki: Eline Filistinli çocukların kanı bulaştı

‘Kudüs insanlığın ortak meselesidir’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi’nde, yabancı misyon şeflerinin eşlerine iftar verdi. Burada yaptığı konuşmada Filistin’de yaşananlara değinen Erdoğan, “Kudüs, insanlığın ortak mirasıdır. Gerek uluslararası hukuk, gerekse vicdani planda bu işgal artık tüm insanlığın ortak meselesidir” dedi.