Siyaset Erdoğan'dan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na: Başkasını arama aday ol görelim

Erdoğan'dan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na: Başkasını arama aday ol görelim

22.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Erdoğan, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak gönlünde yatan ismin Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi: “Meydana çıksın yarışa girsin. Başkasını aramasına gerek yok. Aday ol bak bakalım millet sana ne kadar oy veriyor görelim. Buyur meydan...”

Erdoğandan CHP lideri Kılıçdaroğluna: Başkasını arama aday ol görelim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV ve Star TV’nin ortak canlı yayınında aralarında Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan’ın da bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, gündeme ilişkin şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

TEKLİFİMİZİ SUNDUK: Hafta başında sayın Bahçeli ile hafta içinde görüşme arzumuz olmuştu. Çarşamba saat 13.30 için mutabakatı olmuştu. Salı günü de böyle bir durum ortaya çıkınca ben de grup konuşmamda 2019’u vurguladım. Arkadaşlarımın henüz ne diyeceğini bilmiyordum. 2019 Kasım’a göre konuşmamı bitirirken, sonra arkadaşlarımla değerlendirme yaptım. Bizim için erken seçim noktasında bir tarih ve bu konu ile ilgili takvimin belirlenmesi kalıyordu. Çarşamba sabah bir toplantı daha yaptık. Bahçeli ile görüşmeye bu şekilde girdik. Görüşme esnasında da kendi teklifimizi sunduk. Olumlu karşıladılar.

SÖZ KONUSU DEĞİL: (“Baskın seçim” ve “danışıklı dövüş” iddiası) Bu iddiaların hepsi ortada. Anamuhalefet erken seçim konusunu aylardır gündemde tutuyor. Erken seçimle yattılar, kalktılar. Erken seçim konusu prensiplerimiz arasında olmadı. Müttefikimizin açıklaması durumu değerlendirmemizi gerektirdi. Önceden kesinlikle böyle bir görüşme, sufle etme söz konusu değil.

Haberin Devamı

Tehdit stratejik ortaktan

NEREYE KADAR: Tüm Batı’nın tehdit projeksiyonu var. Özellikle güneydeki malum PYD, YPG, PKK, DEAŞ... DEAŞ’a karşı mücadeledir savaştır deniyor. Buna nereye kadar inanacağız. Bir yere kadar bunu yuttu diyelim. 5 bin TIR buraya Amerika silah gönderiyor. Aynı şekilde 2 bin kargo uçağı silah geliyor. Kuzey Suriye’de bu üsler kime karşı. Burada kim var, koalisyon var. Olsa olsa burada İran olabilir, Rusya da ikinci derecede olabilir. 911 kilometre sınırımız var. Biz birinci derecede olabiliriz. Tehdit öncelikle stratejik ortaktan geliyor.

ÇANAKKALE GİBİ: Operasyonlarımız kararlılıkla sürüyor. Afrin’de 4254 terörist etkisiz hale getirildi. Kuzey Irak 346; içeride 200’ü aşkın terörist etkisiz hale getirildi. Askerimizi de ÖSO’yu da kutluyorum. ÖSO yüzlerce şehit verdi. En ufak ayrım yok. Mehmetçiğimizin onlara olan sevgisi; nasıl onlar bir oldular da başarıyı sağladılar. Adeta Çanakkale’yi andırıyor. Nasıl o zaman da Müslümanlar gelip beraber olduysa burada da benzeri var.

AVRUPA’DA MİTİNG: (Avusturya ve Hollanda’dan gelen miting yaptırmayız açıklamaları) Yurtdışı hazırlığımız tamam. 10-11 bin kişilik bir salonda uluslararası kuruluşun toplantısında bulunacağım ve Türk vatandaşlarına sesleneceğim. Avrupa’yı orada toparlayacağız. Avusturya’daki zatın adımları ters dönecek adımlardır. Bunlar da bedelini ödeyecekler.

YOK HÜKMÜNDE: (AB ilerleme raporu) Bu rapor yok hükmündedir. Varna’da Yunan askerlerinin verilmesini istediler. Bizden talep ediyorsanız, darbe yapan FETÖ’cüler var onlar da asker. Onlar verilirse biz de bunu masaya yatırırız dedik.

TEMAYÜL YOKLAMASI: (Ak Parti’nin seçim kampanyası) Hafta başından itibaren çalışmalarda ben de bulunacağım. Hazırlıkları gözden geçireceğiz. YSK’nın belirleyeceği takvim önemli. Temayül yoklamasını yapacağız. Bu olmadan belirlemek olmaz. Bizler süratle aday adayları içinden belirleyeceğiz.

CHP İLE MÜMKÜN DEĞİL: MHP ile normal şartlarda dahi azami müştereklerimiz var. CHP ile asgari müştereklerimiz bile yok. CHP, yeri gelince teröristlerle yürüyebiliyor. CHP ile yürütmek mümkün değil. Cumhur ittifakında tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet, belirleyici 4 esas. Burada esas yerli ve milli olması. Öbür tarafta böyle bir şey yok, onlarla yapmak söz konusu değil.

ORTAK MİTİNG: MHP’den böyle bir talep olursa miting yapılması gibi, olumsuz görüşümüz söz konusu değil. 7 Ağustos gibi bir şey, final neden olmasın, olabilir.

HADİ GEL BUYUR: (Kılıçdaroğlu bu rekabete girmeli mi?) Gönlüm olmasını ister, yarışa girsin. İleri özgüven sözleri oluyor ki, (“Yüzde 60 deniyor” denilmesi üzerine) Başkasını aramasın kendisi meydana çıksın. Milletim hangi oranda oy vereceğini de görmesinde fayda var. 40 dedi, alamadı. Hadi gel buyur, cumhurbaşkanlığına aday ol bak bakalım millet sana ne kadar oy veriyor görelim. Buyur meydan gel aday ol. Nasibin ne gör.

Haberin Devamı

NETİCE ALAMADIK: Saadet Partisi ile 2-3 kez görüşme yaptık. Bir netice maalesef alamadık. CHP ile daha uyumlu daha ideal anlamda görüşmeleri oluyor. BBP ile görüşmelerimiz oldu, ittifakımız farklı zeminde oluşacaktır. Arkadaşlarımızla değerlendirmeleri yapıp adını koyacağız. (İYİ Parti ile ilgili değerlendirme?) Gerek yok. Girmesi, girmemesi söz konusu değil.

KURU BAHANELER: (Mühürsüz pusula ve OHAL) Fransa’da Macron OHAL döneminde seçim kazandı. Ana muhalefetin bahanesi, ‘yerim dar’ meselesi var ya. Hem istiyorsun hem ‘yerim dar’ diyorsun. Sana OHAL ile rahat bir seçim kampanyası yürütme imkanı sağlıyoruz. Bunlar kuru bahaneler. (ABD’den gelen seçim şeffaf olmayacak açıklamaları) Bunlara önem vermiyorum. AGİT sürekli olarak eleman gözlemci gönderdi. Onlar kendilerine baksınlar.

Haberin Devamı

SINIR ÇİZMEYELİM: (Oy hedefi) Yıldızları sayma şeyine girmedim. Biz azami gayretimizi ortaya koyacağız. Rabbim bize milletimizin gönlündeki en zengin mahalli verecektir. Gönlüne milletimizin sınır çizmeyelim.

Erdoğandan CHP lideri Kılıçdaroğluna: Başkasını arama aday ol görelim

ALTINA ENDEKSLİ OLURSA İŞİMİZ KOLAYLAŞIR

(Yüksek kur ve yüksek faiz) Kur meselesinde ben yerli ve milli parayı önemsiyorum. Altına endeksli olarak yaparsak işimiz kolaylaşır ama olmadı diyelim. Faiz meselesine gelince faiz yükselirse enflasyon da yükselir. Faizi indirdiğimiz andan itibaren; başkanlıkla bu da gelecek; enflasyon da düşecektir. Kur ve faiz ilişkisinde Batılılar gibi düşünmüyorum. Faiz düştükçe kuru da aşağı çeker. Cumhurbaşkanlığı’nın kararname çıkarma yetkisi işi kolay kılacak.

ADİL ÖKSÜZ İDDİASI

İz sürüyor bağlantıları kurulmuş vaziyette

83 tane FETÖ’cüyü toplayıp getirdik. Devam ediyor. Gözaltı süreçleri yargı süreçleri var. Oralarda ciddi rahatsızlık olmuyor değil, oluyor. MİT yerinde paketleyip alıp geliyor. Bunların da inlerine girip güvenlik güçlerimizle istihbarat örgütlerimizle alıp geleceğiz. (Adil Öksüz ile ilgili gelişme) Son bilgiler, ülkesini söylemem uygun olmaz. İz sürüyor, bazı bağlantıları kurulmuş vaziyette. İstihbarat doğru çıkarsa onunla ilgili adımı da attığımız gibi gerçekleştireceğiz.

Haberin Devamı

BRUNSON’U HATIRLATTI: (FETÖ ne kadar temizlenebildi) Mücadele kararlı şekilde devam edecek. Taviz mümkün değil. FETÖ denen adam benim milletimi böldü parçaladı. Müsebbibi bu adamdır. ABD sahip çıkıyor. Kalkıp siz bizden İzmir’deki rahip Brunson istiyorsanız, yargı kararlar var. FETÖ’yü deport et, neden etmiyorsun. Bu nasıl stratejik ortaklık. Adım atacaksak siz de biz de üzerimize düşeni yapacağız.