Siyaset Erdoğan'dan eski vekillere davet: ‘Sizleri sahada görmek isterim’

Erdoğan'dan eski vekillere davet: ‘Sizleri sahada görmek isterim’

24.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

24 Haziran seçimlerinin dönüm noktası olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski milletvekillerinin tecrübelerinin ve desteğinin önemine dikkat çekti. Erdoğan, “Sizleri sahada hep beraber görmek istiyorum” dedi. Kurda yaşanan kısmi dalgalanmaya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kesinlikle Türkiye'deki ekonomik gerçekleriyle uyumlu değildir' dedi. Erdoğan konuşmasında, "Türkiye halkına sesleniyorım kendi milli paramızı dövizle değiştirmeyin milli ve yerlilik budur." açıklamalarında bulundu.

Erdoğandan eski vekillere davet: ‘Sizleri sahada görmek isterim’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski milletvekillerine seslendiği konuşmasında 24 Haziran seçimlerinin dönüm noktası olduğunu ifade ederek, “Sizleri sahada hep beraber görmek istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde eski milletvekillerine verdiği iftarda özetle şunları söyledi:

ALAVEREYE DALAVEREYE GİRMİŞLER: 24 Haziran seçimleri herhangi bir seçim değildir. Ak Parti; MHP ve BBP ile Cumhur İttifakı ile seçime giriyor. Ana muhalefet öncülüğünde ayrı bir ittifak kuruldu. Diğer ittifaktaki her parti ise ayrı cumhurbaşkanı adayı çıkardılar. Bu ittifakın ülke yönetimine talip olmak için değil, taktik amaçla kurulduğu ortaya çıkmış oldu. Biz milletin karşısına riyasız, hesapsız, kitapsız hasbi şekilde çıkıyoruz. Muhalefet partileri o kadar çok alavere dalavareye girmişler ki takip etmekte zorlanıyoruz. Bizim alengirli işlere aklımız ermez. Siyasetimiz samimiyet siyasetidir.

Haberin Devamı

HERKESE DÜŞEN: Aday listemizi YSK’ya telsim ettik. ‘Vakit Türkiye vaktidir’ deyip Türkiye’yi şahlandırmak için yola çıktık. Cumartesi günü Erzurum ile mitinglere başlıyoruz. Her gün 1-2 ilde miting yapacağız, iftar ve TV programları ile seçimlere kadar çalışacağız. Aday listelerinin eksiği, fazlası olabilir. Şundan herkes emin olsun ki milletimizin huzuruna en iyi kadro ile çıkmak için samimi bir gayret ortaya koyduk. Liste açıklanana kadar tatlı bir yarış olmuştur, açıklandıktan itibaren bunlar geride kalmıştır. Herkese düşen görev tüm gücü ve imkanı ile Ak Parti çatısında çalışmaktır.

BİR ELİN PARMAKLARINI GEÇMEZ: Ak Parti’nin en büyük güçlerinden biri de sizlersiniz. Geçmişteki tecrübeleriniz ve pek çok hasletinizle desteğinize, katkınıza ihtiyacımız var. Bosna-Hersek dönüşü bazı ifadelerimin bir kısım arkadaşlarımız tarafından yanlış anlaşıldığı gördüm. Listede yer alan herkes ehliyet ve liyakat sahibidir. Öyle olmasa zaten partimizde görev alamazlar. Vekillerden beklentimiz partimizi seçim çevresinde ve Meclis’te güçlü şekilde temsil etmeleridir. Seçim çevresi ile irtibatı zayıf, Meclis’te varlık gösterememiş, milletvekilliğinin asgari gereği olan komisyon ve genel kurul çalışmalarını ihmal etmiş isimleri elbette dikkate aldık. Liste dışı bıraktıklarımızın sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Bu istisnalar dışındaki her arkadaşımız hepsi ile beraber yol yürümek benim için şereftir. Sizlerle olan birlikteliğimiz en büyük ispatıdır.

Haberin Devamı

BEN VARIM DİYENLERİ GÖRDÜM: Cumhurbaşkanlığı seçiminde şahsımın seçilmesi ve Meclis’te güçlü temsil için önce kendi aramızdaki birliği, beraberliği, kardeşliği, dayanışmayı güçlü tutmamız gerekiyor. Ak Parti enerjisini zamanını iç mücadeleye harcayan bir parti olmadı olmayacaktır. Aslolan hangi hizmetleri verdiğimiz, hangi projemizi kazandırdığımızdır. Gerisi gayret ve zamandır. Kim var denildiğinde sağa sola bakmadan ‘ben varım’ diyenler oldukça bu dava ileri gidecektir. 24 Haziran için de bakıyoruz hamdolsun arkadaşlarımızın büyük bölümünün burada olduğunu görüyoruz.

AK PARTİ’YE DEĞİL ÜLKENİZE SAHİP ÇIKIN: AK Partili olmak öyle kolay değildir. Bu sıfatı taşımaya talip olduğumuzda vesayetle mücadeleye azmettik demektir. Bu sıfatı üstlendiğimizde bölgemizde PKK’sından FETÖ’süne, DEAŞ’ına kadar ne kadar terör örgütü varsa hepsinin karşısına çıkmayı göze aldık demektir. Bu sıfatla dışarıya yöneldiğimizde ‘one minute’den başlayıp dünya beşten büyüktür itirazına kadar bütün bunlar koca bir yükü üstlendik demektir. Bu sıfatla yola çıktığımızda Türkiye’yi cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanların üç kat beş kat on kat fazla hizmetle tanıştırmaya ahdettik demektir. Bu sıfata bir defa sahip olduğumuzda durmak yok yola devam misali ülkeye ve millete hizmet yolculuğunuz hiç bitmeyecek demektir. Şurada bir ay var. Türkiye’de AK Parti’yi nasıl sindiririz, budur. Hatta Erdoğan’ı nasıl sindiririz budur. Sizlerden AK Parti’ye değil ülkenize milletimize, evlatlarınız geleceğine sahip çıkmanızı istiyorum. 24 Haziran bu bakımdan tarihi bir dönüm noktasıdır.

Haberin Devamı

FIRSAT VERMEYECEĞİZ: Türkiye’nin 16 yıllık kazanımlarına saldıranlara geleceğini karartmak isteyenlere hep birlikte fırsat vermeyeceğiz. Bunun yolu seçimlere kadar sahayı karış karış dolaşmaktan, milletimizin kafasındaki soru işaretlerini ortadan kaldırmaktan gönüller kazanmaktan geçiyor. Sizlere sahada hep beraber görmek istiyorum. Unutmayın 24 Haziran’dan sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni hayata geçirdiğimizde ülkeyi hep birlikte yöneteceğiz. Ama bunun için 24 Haziran’da hem Cumhurbaşkanlığı hem milletvekilliğinde çok çok iyi bir netice elde etmemiz gerekiyor.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI KURDAKİ DALGALANMAYI DEĞERLENDİRDİ
DALGALANMAYI KESECEK İMKANA SAHİBİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurdaki dalgalanmaları şu sözlerle değerlendirdi:

ÜLKE GERÇEĞİ İLE UYUMLU DEĞİL: Kurda yaşanan kısmi dalgalanma kesinlikle Türkiye’nin ekonomik gerçekleriyle uyumlu değildir. Türkiye geçtiğimiz yıl yüzde 7.4 büyüyen halen bu düzeyde büyüme eğilimi sürdüren bir ülkedir. İhracatımız nisan ayı sonu itibariyle 161 milyar doları geçti. Yıl sonunda 170 milyar doları aşacak görünüyor. Turizmde 40 milyonun üzerinde turist, 30 milyar doların üzerinde turizm geliri beklediğimiz çok bereketli bir sezona adım attık. Bankalarımızı Amerika’daki Avrupa’daki muadil kuruluşlarının iki katı daha güçlü sermaye yeterlilik rasyosuna sahiptir. Kamu borçlarının yüzde 8.4 olan milli gelirimize oranı bakımından da gelişmiş ülkelerinin çoğunun önündeyiz.

DEDİKODULARA KİMSE İTİBAR ETMESİN: Bir kez daha söylüyorum finans piyasalarındaki gelişmelerin ekonomimizin gerçekleriyle bir ilgisi yoktur. Üstesinden gelemeyeceğimiz bir sıkıntı da yoktur. Şahsım başta olmak üzere Başbakanımız ve ekonomi yönetimimizle birlikte gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ha ekonomi yönetimi içinde farklı düşünen arkadaşlarım da olabilir onu da açık söylüyorum. Milletimizi huzursuz etmeye yönelik dedikodulara kimse itibar etmesin.

TEDBİRLERİ DEVREYE SOKACAĞIZ: Seçimin hemen ardından enflasyonu indirmek ve cari açığı azaltmak için gereken tedbirleri bir defa kesinlikle çok daha farklı şekilde devreye sokacağız. Kısa vadede kurdaki dalgalanmanın önünü kesecek imkanlara da sahibiz.

MİLLİ PARA KULLANIN: Ben tüm halkıma vatandaşlarıma sesleniyorum. Lütfen kendi yerli paranızı dövize değişmeyin. Yerli paramızla hareket etmeye devam edelim. Millilik budur, yerlilik budur, vatanseverlik budur. Eğer buna sahip çıkarsak bilesiniz ki yarınlar bizim için çok daha farklı olacaktır. Bugüne kadar pek çok badireyi atlatmış olan Türkiye, Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bu meselenin de üstesinden gelecektir.