Siyaset Erdoğan’dan Gaziler Günü mesajı: Milletimiz istiklaline yönelen tüm tehditlere karşı koymaktadır

Erdoğan’dan Gaziler Günü mesajı: Milletimiz istiklaline yönelen tüm tehditlere karşı koymaktadır

19.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, aziz Türk milletinin tarihi boyunca şehit ve gazilerin açtığı yolda ilerleyerek en zor şartlar altında vatanına, bayrağına ve istikbaline sahip çıktığını belirtti.

Erdoğan’dan Gaziler Günü mesajı: Milletimiz istiklaline yönelen tüm tehditlere karşı koymaktadır

Erdoğan, şunları kaydetti: “Ay yıldızlı al bayrağımız, onların cesaretleri sayesinde vatanımızın semalarında gururla dalgalanmakta, ezanımız beş vakit minarelerimizden özgürce okunmaktadır... Askerlerimizin, polisimizin ve güvenlik korucularımızın terörle kahramanca mücadeleleri ve tüm fertleriyle milletimizin 15 Temmuz’daki direnişi bunun en güzel örneğidir. Bu millet gazi millettir. Bu milletin bir ferdi olmak hepimiz için büyük bir gurur kaynağıdır. Bu düşüncelerle bu toprakları bizlere vatan kılan, bugünümüzü kendilerine borçlu olduğumuz tüm kahramanları rahmetle yâd ediyor, ‘Allah onlardan razı olsun’ diyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı ‘Müşir ve Gazi’ unvanı verilişinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü’nü en kalbi duygularımla tebrik ediyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

Haberin Devamı

‘Hatıraları korunmalı’

MHP lideri Devlet Bahçeli de mesajında, “Gazilerimizle, şehitlerimiz milli varlığın güvenceleri, milli istiklalin yenilmez güçleridir. Şehit ve gazilerimizin emanetlerini zedelemeden, hatıralarını lekeletmeden muhafaza etmek herkesin en temel sorumluluğudur” ifadelerine yer verdi.

ORG. Güler: İsimleriniz sonsuza dek yaşayacak

Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler de Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 19 Eylül 1921’de Meclis tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ile gazilik unvanının verildiğini anımsattı. Bugünü aynı zamanda, kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü ve yüce Türk milletinin bağımsızlığı uğruna verdikleri ulvi mücadele sonucunda gazilik onuruna erişen kahramanların günü olarak nitelendiren Orgeneral Güler, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen abideleri olan kahraman gazilerimiz, aziz Türk milletinin inancı, sevgisi ve güveniyle her geçen gün daha da güçlenen Türk Silahlı Kuvvetleri, emanetinize sonsuza kadar sahip çıkma azim ve kararlılığındadır. Vatan toprakları ve bağımsızlığımız uğrunda bedelini kanınızla ödeyerek yazmış olduğunuz destanlar hiçbir zaman unutulmayacak, isimleriniz bu asil milletin hafızasında sonsuza dek yaşayacaktır.”