Siyaset Erdoğan’dan İnce’ye: Kiminle cirit atıyorsun?

Erdoğan’dan İnce’ye: Kiminle cirit atıyorsun?

12.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gece TGRT Haber’de katıldığı programda soruları yanıtladı.

Erdoğan’dan İnce’ye: Kiminle cirit atıyorsun

Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

DENEME YANILMA OLMAZ: (Anketler) Meydanlarda büyük bir teveccüh var milletimiz ikinci tura bırakmadan kararını verecektir. Deneyim söz konusu. Bir tarafta deneyimi bir aday diğer tarafta ise bu işlerle yakından uzaktan bu işlerle alakası olmayan aday var. Dükkanı bir çırağa teslim eder misiniz? Bu iş deneme yanılma metoduyla olmaz.

YIKIM EKİBİ: (Kriz beklentisi) Ekonomi iyiye gittiğini muhalefetten duydunuz mu ekonomi dört dörtlük olduğu günler de dahi iyi lafı duydunuz mu? Türkiye’nin talihsizliği böyle bir yapıya sahip olmasıdır. Türkiye’de muhalefet beyaza siyah diyor. Bunlar yıkım ekibi.

HDP’LİLER KATILDI: (Cumhur ittifakında bir sorun söz konusu mu? Doğudaki oylarının düşük olduğu iddiası) Muhteşem bir Diyarbakır mitingi yaptık. Verilen resmi rakam 35 bin idi. Bugün (dün) Bay Muharrem oradaydı. Mitinge katılanlar HDP’li miydi, CHP’li miydi? Aldığım bilgilere göre tamamı HDP’liydi. Kiminle cirit atıyorsunuz?

Haberin Devamı

GELECEĞE TAŞIMALIYIZ: Cumhur İttifak’ını bölmeye parçalamaya kimsenin gücü yetmez. Cumhur İttifakı’nı liderler bazında değerlendirmemiz lazım. Aşağıda şu şöyle demiş bu böyle demiş asla kulak asamayız. Liderler olarak ittifakı korumakla ittifakı geleceğe taşımakla sorumluluğumuz var.

HİÇBİR KARDEŞİM İHANET ETMEZ: (Partide küskünler olduğu iddiası) Kim küskün kim değil tartışmak gereksiz. Her şey bitmiştir. Öyle anlar olur ki bir dönem, iki dönem, dört dönem görev yapan olur. Bizler davaya sadakatle yolumuza devam ederiz. Bizim hareketimizde benlik davası olmaz orada biz var. Hiçbir kardeşim ihanet edemez.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEYE KATKI: (Millet bahçeleri ve kıraathane vaadi) Külliye ifadesi kullandığımda her tarafı ayağa kaldırdılar, şimdi alıştılar. Herkes külliye diyor. Burası (programın yapıldığı yer) kıraathaneye uygun bir yer. İlçelere göre değişecek modeller olacak. 100, 200, 400, 600 800 metrekarelik projeler. Mimar arkadaşlar çalışıyor. Bu hafta içi projeler bitecek, takdim edeceğim. Bu nereden esinlendi? Kızım yurtdışında okurken kütüphanelerde çalışırdı. Çay, kahve, kek her şey var dedi. Şimdi bu projeye işsizliğin alameti diyor. Edebi bir kenara bıraksam ağır konuşurum. Herkes dersini çalışıyor, internet her şey var. Bunu takdir etmen gerekir. Hemen kumarhaneye benzetiyor. Kendileri oralarda çünkü, okey taşları ile haşır neşirler. İstanbul’da eskiden vardı bunlar. Uyuşturucu ile mücadeleye önemli katkılar verecek. Gençlere zihinsel derinlik kazandıracak.

Haberin Devamı

HAVADA KARADA KAPARLAR: (Yeni kabine) İsimler üzerinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Rabbbim lütfeder, milletim yürü derse bunları açıklarız. Deneyimli ve iş bitiren arkadaşlar tercih edilecek. Birisi Külliye’yi üniversiteye verecekmiş tamamen popülist. Havada karada kaparlar da böyle bir şey olmayacak zaten. (MHP’den isimler kabinede yer alacak mı?) Cumhurbaşkanlığı noktasında cumhurbaşkanı şu zihniyet bu zihniyet ayrımına girmesi yanlış olur. Burada asıl olan ehliyet ve liyakattir. MHP’ye gönül vermiş arkadaşlardan da istifade edilir.

OHAL’E NEŞTER: OHAL’in en önemli sebebi terör odaklıydı. Terör odağında birinci derecede FETÖ vardı. PKK, PYD-YPG odaklı. İktidara geldiğimizde bir OHAL vardı. Teröre karşı değildi bölgesel OHAL idi. Bizimki tamamen teröre yönelik. OHAL ile terörle mcüadeleyi rahatlattık. Bu işi yumuşattığımız için 24 Haziran sonrası OHAL’e neşter vurabiliriz. Sıkıntı olduğu anda tekrar getirilebilir.

Haberin Devamı

DAVUL ZURNAYLA OLMAZ: (Kandil operasyonu) Kandil’de kimsenin olmadığını neye dayanarak söylüyor. Biliyor, kesin. Mitingi beraber yaptıkları kişiler sufle yapıyorlar. Orada kimse yok, Türkiye’nin istihbaratı orada ne olup olmadığını bilmiyor mu? Kandil’in bir benzeri neresidir, Sincar’dır. Aynı durum Sincar için geçerlidir. Operasyon zamanlaması söylenmez. Bir gece ansızın gelebiliriz, vurabiliriz. Davul zurnayla olacak değil. Tahran ile temaslarımız devam ediyor. Fırat’ın doğusu ve batısı ile alakalı bakanım Pompeo ile görüştü. Siz Muharrem’in söylediklerine bakmayın anlamaz bu işlerden.