Siyaset Erdoğan'dan Millet İttifakı'na: Milli irade yüzsüzleri

Erdoğan'dan Millet İttifakı'na: Milli irade yüzsüzleri

24.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhur İttifakı’nın Ankara Mitingi’nde vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Soyadı Yavaş olan var ya... Ankara’nın başına gelirse ne tür sahte senetler düzenleyeceğini hatırlayın. Ankara, bir daha asla elitlerle anılan bir şehir olmayacak” dedi

Erdoğandan Millet İttifakına: Milli irade yüzsüzleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ile birlikte düzenlediği Büyük Ankara Mitingi’nde vatandaşlara seslendi. Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

- FIRSAT VERMEYECEĞİZ: AK Parti ve MHP, her ikisi Cumhur İttifakı olarak bir ve beraber inşallah kendi aralarında oy kaybına fırsat vermeden sandıkları patlatacağımıza inanıyorum. Bizi terör örgütleriyle terbiye etmek isteyenlere; ekonomimizi çökerterek, işimizle, aşımızla tehdit edenlere, bizi birbirimize düşürerek arada kendi hesaplarını görmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz.

- MASKELERİNİ DÜŞÜRECEĞİZ: Terör örgütlerinin elindeki yapıların desteğiyle karşımıza çıkanların yüzlerindeki maskelerini düşüreceğiz. Bunun için 31 Mart’ta dünyanın öteki ucundan bizi tehdit edenlere mesajlara, şöyle sağlamından bir cevap vereceğiz. Öyle bir cevap vereceğiz ki bir daha kimse bu millete parmak sallama cesareti bulamayacak.

Haberin Devamı

- YILLARCA ÖRSELENDİ: Eskiden Ankara’nın iki farklı yüzü vardı. Ankara, Sıhhiye Köprüsü’nün üstü ve altı olarak ikiye ayrılırdı. Şehrin bir yüzü seçkinleri, bürokratları, siyasetçileri temsil ederdi; şehrin diğer yüzü ise Anadolu’nun değişik şehirlerinden helal rızık için burayı yurt yapan insanlarımızı ifade ederdi. Eski Ankara’da devlet erişilmez, ulaşılmaz bir yerdeydi. Tek parti döneminde bu şehirde bir vali vardı. Bu kişi, Anadolu insanını, ‘Sizin iki vazifeniz var. Birincisi çiftçilik yapıp mahsul yetiştirmek, ikincisi askere çağırdığımızda askere gelmek’ derdi. Ankara böyle bir zihniyetin elindeydi yıllarca örselendi.

- ELİTLERLE ANILAN ŞEHİR OLMAYACAK: İşte bu tek parti dönemiydi, CHP zihniyetiydi. Biz Ankara’yı her şeyden önce bu ayıplardan kurtardık. İnşallah Ankara bir daha asla darbecilerle, vesayetçilerle, tek tipçilerle, elitlerle anılan bir şehir olmayacak.

- ÜLTİMATOM VERİLDİ: Bölücü örgütün emrindeki partinin bir yöneticisi, ‘Ankara’yı alacağız’ diye posta koyuyor. Bu tehdit diline, ittifakın diğer ortaklarından, bir itiraz yükseldiğini duydunuz mu? İtiraz edemezler, seslerini dahi çıkaramazlar. Çünkü bunlara, ‘bizim oyumuzla seçildiğinizi bileceksiniz’ denilerek, ültimatom peşinen verildi.

- DERSİ BÜYÜK VERİN: (HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’yi izleterek) Bu adam ne idüğü belirsiz birisi. Adam Kürtler üzerinden geçiniyor, benim Kürt kardeşlerimi de istismar ediyor. Eğer Ankara’da soyadı Yavaş var ya hani sahte senetle iş gören var ya, bu adamı CHP düşünün Ankara’ya belediye başkan adayı yapıyor. Ya bu adam Ankara’nın başına gelirse, ne tür sahte senetler düzenleyeceğini hatırlayın. Onun için bunlara dersi çok büyük vermek lazım. Ne diyor? ‘Yavaş, HDP’nin oylarıyla seçildiğini bilecek’ diyor.

Haberin Devamı

- MİLLİ İRADE YÜZSÜZLERİ: Her türlü yalanı söylüyorlar, her türlü oyunu çeviriyorlar üstüne bir de çıkıp ‘Bu işten de yüzümüzün akıyla çıktık’ diyorlar. Milletimin bunlara defalarca hak ettikleri cevabı sandıkta vermesine rağmen, yarabbi şükür diyerek yollarına devam ediyorlar. İnşallah bu seçim, milli irade yüzsüzleri için yolun sonu olacaktır.

- ANKARA’YA BELA VERMEYELİM: Bu sahte senetlerle meydanlarda dolaşan bu şahıstan, Ankara’ya bir bela vermeyelim. Bazı işler vardır ki, yanlış tercihte bulunulduğunda ya telafisi mümkün değil yoksa telafisi çok uzun zaman alır. İşte seçimler de böyle. Sandıkta atılacak yanlış bir adımın telafisi, bir şehrin, bir ülkenin sadece beş yıllık bir dönemine değil çok daha uzun zamanına mal olur. Zira yıkmak, bozmak kolaydır. Yapmak inşa etmek hele hele düzeltmek ise çok zordur. Ankara tercihini yıkımdan yana değil, kalkınmadan ve özgürlükten yana kullanacaktır.

Haberin Devamı

450 bin kişi katıldı

Erdoğan, Emniyet’in rakamlarına göre alanda 450 bin kişi bulunduğunu söyledi.

Twitter’dan ‘Hello Brother’ desteği

Erdoğan, Twitter’dan Yeni Zelanda’daki saldırıda hayatını kaybeden Davud Nabi’nin son sözü olan ‘Hello Brother’ kampanyasını destekledi. #HelloBrother etiketiyle hazırlanan videoyu ‘Selam kardeşim...’ başlığıyla paylaşan Erdoğan, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Başakşehir, Çaykur Rizespor, Trabzonspor ve TRT World’ün paylaştığı videoları da retweetledi.

‘#BanaEmanet’

Erdoğan’ın ilk kez oy kullanacak ve genç seçmene yönelik mesajını içeren videoya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri ve AK Parti Genel Başkan yardımcıları “#BanaEmanet” etiketiyle sosyal medyada yanıt verdi.

Erdoğan 8 Nisan’da Rusya’ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Nisan’da hem siyasi hem de kültürel gündemli bir ziyaretle Moskova’da olacak.

Hem siyasi gündemi hem de kültürel boyutu olacak ziyaret kapsamında Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile önce Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) yıllık zirvesinde buluşacak. Bu görüşme iki liderin bu yılki üçüncü görüşmesi olacak. Lwiderler ayrıca, “Rusya-Türkiye Turizm ve Kültür Yılı”nın açılışını da yapacak. Bolşoy Tiyatrosu’nda yapılacak açılışta tamamı Türk sanatçılardan oluşan Troya Operası sergilenecek. AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara