Siyaset Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü’nde Paris’i örnek gösterdi: Kimse bize insan hakları dersi veremez

Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü’nde Paris’i örnek gösterdi: Kimse bize insan hakları dersi veremez

11.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Her fırsatta Türkiye’nin demokrasisine, insan haklarına, özgürlüklerine laf edenlerin Paris’te yaşananlar karşısında kör, sağır ve dilsiz hale dönüştüğünü belirten Erdoğan, “Hiçbir fiyakalı söz, Batı’nın ikiyüzlülüğünü gizleyemez. Avrupa ve ABD’nin makyajı aktı” dedi

Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü’nde Paris’i örnek gösterdi: Kimse bize  insan hakları dersi veremez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyada insan hakları diye en çok bağıranların eskiden beri insan hakları konusunda en kötü sicile sahip olmalarının tesadüf olmadığını Paris’te yaşananları örnek göstererek anlattı. Erdoğan, “Artık hiç kimse ülkemize demokrasi, insan hakları, özgürlükler dersi vermeye kalkamaz. Hiçbir fiyakalı söz, hiçbir parıltılı söylem, hiçbir şaşaalı hayat biçimi, batının insan hakları ve özgürlükler konusundaki iki yüzlülüğünü gizleyemez” dedi. Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezi’nde Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen, “İnsanlığa Umut: Türkiye” sergisini ziyaret etti, ardından “İnsanlığın Medeniyeti” programına katıldı. Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KÖR, SAĞIR, DİLSİZ: Bugün dünyada insan hakları diye en çok bağıranların eskiden beri insan hakları konusunda en kötü sicile sahip olmaları tesadüf değildir. Kendilerine kurdukları refah dünyasında insan hakları üzerine ahkâm kesenlerin konu diğer coğrafyalara ve toplumlara geldiğinde bir anda renk ve karakter değiştirdiklerini görüyoruz. İstanbul’da yaşanan sokak eylemlerinde, Gezi eylemlerinde insan hakları savunuculuğuna soyunanlar, Paris’te yaşananlar karşısında kör, sağır ve dilsiz hale dönüştüler. Dünyadaki hiçbir yazılı ve görsel medyada Fransa’daki, Hollanda’daki, Brüksel’deki hadiseleri izlemedik.

DİRENİŞLE KARŞILAŞTIK: Türkiye insan hakları uygulamaları konusunda modern çağın yaklaşımlarına uygun en önemli adımları AK Parti iktidarları döneminde atmıştır. Cumhuriyet döneminde gerek tek parti CHP devrindeki o faşist anlayış sebebiyle, gerekse daha önceki yıllarda darbeler ve cuntalar eliyle milletimiz çok ağır baskılara maruz kalmış; acılar çekmiştir. Milletimizin bu kötü sicile layık olmadığına inandığımız için hükümete gelir gelmez büyük reformlar başlattık. Herkese hayatın tüm alanlarında bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olarak muamele görebilmesini sağladık. Hatta aynı hizmetleri ülkemize gelen misafirlerimize sunduk. Tabii bu süreçte çok büyük direnişle karşılaştık. Engelleri sabır ve kararlılıkla birer birer aştık.

Haberin Devamı

GERÇEK YÜZLERİ ORTAYA ÇIKTI: Buldukları her fırsatta Türkiye’nin demokrasisine, insan haklarına, özgürlüklerine laf edenler bugün kendi imtihanları ile baş başalar. Demokrasi, her şeyin iyi, güzel, hoş olduğu günlerde değil böyle zamanlarda test edilir. Türkiye bu testi vesayetinden darbesine, teröründen mültecisine kadar tüm boyutlarıyla yaşamış ve alnının akıyla tamamlamıştır. Artık hiç kimse ülkemize demokrasi, insan hakları, özgürlükler dersi vermeye kalkamaz. Sadece darbe girişimi karşısında gösterilen duruş ile şehirlerimizde misafir ettiğimiz milyonlarca sığınmacıya gösterdiğimiz kardeşlik, bizi insan hakları ve demokrasi konusunda ibra etmeye yeter. Bundan sonra demokrasi ve insan hakları denilince sorun aranacak yer asla Türkiye değildir... Hiçbir fiyakalı söz, hiçbir parıltılı söylem, hiçbir şaşaalı hayat biçimi, Batı’nın insan hakları ve özgürlükler konusundaki ikiyüzlülüğünü gizleyemez. Avrupa ve ABD için söylenecek söz, medeniyet makyajının aktığı ve altındaki gerçek yüzlerin ortaya çıkmaya başladığıdır.

Haberin Devamı

KİBİR MESAJI: Kibir ve büyüklenme bataklığına düşen, erişilemeyen ve konuşulamayan kişi durumuna gelen, istişareden uzaklaşan, gözü şahsi çıkarından başka hiçbir şey görmeyen kimsenin, AK Parti çatısı altında yeri yoktur. Dikkat ederseniz, taşıdıkları tüm unvanları, geldikleri mevkileri, makamları AK Parti’ye borçlu olup da bugün başka mecralara yelken açmaya çalışanların ortak özelliği, kibir abidesi haline dönüşerek milletten kopmuş olmalarıdır. 40 yılı aşkındır siyaset yapan kardeşiniz olarak bu tuzağa düşüp de iflah olan kimseyi görmediğimi belirtmek isterim. Bizim sadakatimiz davamıza, hizmetimiz milletimizedir. Yol arkadaşlarımın da aynı bilinçle hareket ettiğine inanıyorum.

Haberin Devamı

İngilizce Erdoğan şarkısı

Programda Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla hazırlanan üç dakikalık İngilizce şarkı paylaşıldı. Klipte, Erdoğan’ın katıldığı programların görüntülerine yer verildi. Şarkının sözleri ise şöyle: “Vicdanını kaybetmiş bir çağda doğdu o. Sessizliğini koruyan bir dünyada büyüdü. Haksızlığa ve yoksulluğa karşı gözlerini kapamadı. O, mazluma ve garibe karşı asla kayıtsız kalmadı. Erdoğan, uzun adam beraber yürür milletiyle. Erdoğan, uzun adam çarpışır her türlü zulümle, çürümüşlükle. Özgüvenini kaybetmiş bir ülkede yaşadı o. Yoksulu hor gören güç sahiplerini gördü. Halkına ve tarihine inanmaktan hiç vazgeçmedi. O, şefkat ve merhamete olan inancını hiç yitirmedi.”

MİT Başkanı Fidan’ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT Başkanı Hakan Fidan’ı kabul etti. Çankaya Köşkü’nde basına kapalı gerçekleşen kabul, 1 saat sürdü.