Siyaset Erdoğan’ı eleştirdi, Bahçeli’ye seslendi: Hala destek verecek misin?

Erdoğan’ı eleştirdi, Bahçeli’ye seslendi: Hala destek verecek misin?

17.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İktidarı rahip Brunson olayında ‘tükürdüklerini yalamakla’ itham eden CHP lideri, Bahçeli’ye “Türkiye’nin onuruyla oynayan bu hükümete hâlâ destek vermeyi sürdürecek misin?” diye sordu

Erdoğan’ı eleştirdi, Bahçeli’ye seslendi: Hala destek verecek misin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’li rahip Andrew Brunson’un serbest bırakılması üzerinden iktidarı sert sözlerle eleştirirken, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye “Bu hükümete ve saraya hâlâ destek vermeyi sürdürecek misin?” sorusunu yöneltti. Kılıçdaroğlu, CHP grup toplantısında yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

AYDINLIĞA ÇIKARACAĞIZ: Herkesin şunu çok iyi bilmesini isterim. Bu ülkede CHP olduğu sürece hiç kimse bir gelecek endişesine kapılmasın. Hangi görüşten olursa olsun hep beraber Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız.

BİZİM PAPAZ GİTTİ: Papaz; casus, ajan, terörist dediler. Şimdi ne oldu? 11 Ocak’ta Erdoğan şu açıklamayı yapıyor, ‘bu fakir bu görevde olduğu sürece o teröristi alamazsın’. Erdoğan, görevden ayrıldı mı? Ayrılmadı. Brunson nerede, Amerika’da. Peki Erdoğan fakir mi? Ne fakiri? 11 Ağustos’ta konuşuyor, ‘burası çatladıkapı ülkesi mi?’ Çatladıkapı Türkiye’si mi oldu? Sayende oldu bunlar. Polis Akademisi’nde konuşuyor; ‘ver papazı al papazı’ dedim. Ne oldu? Bizim papaz gitti. Ee hani sen terörist, casus diyordun, vermem diyordun. Ne oldu da verdin? Sen Türkiye Cumhuriyeti devletinin şerefiyle nasıl oynarsın?

Haberin Devamı

GİZLİ TANIKLAR NİYE TUTUKLANMADI?: Mike Pence konuşuyor; ‘Brunson’u hemen serbest bırakın yoksa sonuçlarına katlanmaya hazır olun’ diyor. Mustafa Kemal’in Türkiye’sini tehdit ediyor, kimsin sen? Hani sen aslandın, kaplandın, papazı almadan papazı vermeyecektin? Çakma kahramanlarla Türkiye yönetilemez. Mahkeme toplanıyor, gizli tanıklar ifadelerinden vazgeçiyor. Bu gizli tanıklar niye yargıyı aldatmaktan ötürü hapse atılmadı, tutuklanmadı? En büyük zararı adalet gördü.

BAHÇELİ’YE SESLENDİ: Brunson’un serbest bırakılacağını biz Amerikalılardan duyduk. Bu kimin ayıbı? Türkiye’nin onuru, gururuyla nasıl oynuyorlar? Şimdi ben sayın Bahçeli’ye çok açık ve net çağrıda bulunuyorum; Türkiye’nin onuru ve haysiyetiyle oynayan, Türkiye’yi uluslararası arenada zor duruma sokan bu hükümete ve saraya hala destek vermeyi sürdürecek misin? Türkiye’yi tehdit ettiler, tehdide boyun eğdiler. Eğer bir iktidar başka bir ülkeye boyun eğiyorsa o iktidar Türkiye’nin değil Amerikan Hükümeti’nin iktidarıdır. ‘Tükürüğünü yalatma politikası’ deniyor buna. Onlar tükürdüklerini yalıyorlar ama bu benim ağrına gidiyor.

NE MÜZAKERESİ YAPTINIZ?: Özel uçakla gitti beyefendi. Oval Ofis’te karşılandı. Ve Trump açıklama yapıyor; ‘Uzun ve yorucu bir müzakere süreci geçirdik. Fidye ödemeyeceğiz’ diyor. Şimdi Erdoğan’a soruyorum; ne müzakeresi yaptınız? Ya Trump ya sen yalan söylüyorsun. Sen fidye istedin mi? Adam sana fidyeyi vermedi. Koskoca Türkiye’nin iradesini Trump’a teslim ettin.

Haberin Devamı

Suriyelileri biz göndereceğiz: Suriye’ye girme, oraya silah gönderme, Müslümanı Müslümana kırdırma dedik. Şimdi 4 milyon Suriyeli burada ve biz ne olacak memleketin hali diye düşünüyoruz. AK Parti’ye oy veren vatandaşlarıma sesleniyorum; Suriyelilerden memnunsanız başımın üstüne, memnun değilseniz, onlara Suriye’de iyi yer yapıp, onları Suriye’ye gönderecek olan parti CHP’dir.

Hisseler bizim değil, sadece temsil ediyoruz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine’ye devredilmesi için yasal düzenleme yapılacağına ilişkin tartışmalar konusunda şunları kaydetti: Atatürk’ün vasiyeti. Efendim vasiyet, herkesin mal varlığı varsa yapabileceği ve hukuk güvencesi altında olan bir iradedir. Mustafa Kemal Atatürk de ölmeden önce kendi el yazısı ile vasiyetini yazıyor. İş Bankası’ndaki Atatürk’e ait hisseleri, -bize ait değil biz temsil ediyoruz sadece- Hazine’ye alacağım diyor. Türkiye’nin en büyük özel bankası. Şimdi, ‘o bankaya el koyacağım’ diyor. Kenan Evren de aynısını yaptı, o da bir diktatördü, sen de aynısını yapıyorsun sen de bir diktatörsün.

Haberin Devamı

Baskı ve şiddet bizi yıldıramaz

Efendim, ‘yurt dışından gelsin yabancılar’. Niye gelecek? Bankaya el koyuyorlar. Şimdi İş Bankası’nda para var. Bankayı nasıl ele geçiririz, nasıl hortumlarız, bunun hesabını yapıyorlar. Hukuk zemininde her mücadeleyi yapacağız, Türkiye sahipsiz bir devlet değildir. Baskı, şiddet bizi yıldıramaz. Mahkemeleri aracılığıyla her türlü numarayı çekiyorlar, vız gelir. Biz inandığımız yolda; korkmadan çekinmeden yüreklice yürürüz. Çünkü biz sarayın partisi değil, halkın partisiyiz. Birilerinin önünde diz çökenler değiliz. Biz, birilerinin yaptığı gibi sözde milliyetçi değiliz. Biz özde ve Türkiye’nin çıkarlarını savunan milliyetçi, devrimci, halkçı bir partiyiz.

Haberin Devamı

Erdoğan’ı eleştirdi, Bahçeli’ye seslendi: Hala destek verecek misin

‘Türkiye AB’den koparılmamalı’

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri ve beraberindeki heyet, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Alınan bilgilere göre görüşmede Piri, bu yıl açıklayacakları raporda, Türkiye ile üyelik müzakerelerinin askıya alınmasını önermek zorunda olduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun “Rapor gerçekleri yansıtmalı ama Türkiye’yi de AB’den koparmamalı” dediği belirtildi. Piri, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile de görüştü.
ŞEVKET YAMAN, NAMIK DURUKAN Ankara