Siyaset Erdoğan’ın Meclis klasiği

Erdoğan’ın Meclis klasiği

18.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 yıldır Meclis’te vazgeçmediği bir ritüeli var. Erdoğan, diğer liderlerin aksine, fotoğraf stratejisi yürütüyor.

Erdoğan’ın Meclis klasiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin çeşitli illerinden her salı Meclis’e gelen vatandaşlar, partililer ve davetlilerle grup toplantıları sonunda toplu fotoğraf çekimi için zaman ayırıyor. Bu sayede de binlerce evde Erdoğan fotoğrafları duvarları süslüyor.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın 2004’te başbakanlığı döneminde başlattığı fotoğraf çekimi, hava durumuna göre Meclis merdivenlerinde ya da giriş holünde yapılıyor. Çekilen fotoğraflar da daha sonra ilgili ardeslere gönderiliyor. Grup toplantısı günlerinde CHP, MHP ve İYİ Parti genel başkanları ise, konuşmalarını tamamladıktan sonra doğrudan makam odalarına geçmeyi tercih ediyor.

Haftanın fotoğrafı

Liderler, Meclis’te grup konuşmalarını yaparken vücut dilini de kullanır. Cümlelerini el hareketleri ile destekler. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da salı günü grupta konuşmasını yaparken, haftanın en ilginç görüntülerinden birini verdi. Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenirken yaptığı hareket objektiflere böyle yansıdı.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın Meclis klasiği