Dünya "Erdoğan'ın Yunanistan ziyareti olumluydu"

"Erdoğan'ın Yunanistan ziyareti olumluydu"

13.12.2017 - 17:37 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti hakkında konuşan Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocias, "Ziyaret başarılıydı çünkü donmuş olan gerekli  iletişim kanallarını çözdük. Başarılıydı, çünkü bir dizi yeni görüşmelerin  hazırlığı yapılıyor" dedi.

Erdoğanın Yunanistan ziyareti olumluydu

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan ile Atina'da görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan ziyaretine değinen Kocias, "Ziyaret başarılıydı, çünkü donmuş olan gerekli iletişim kanallarını çözdük. Başarılıydı, çünkü bir dizi yeni görüşmelerin hazırlığı yapılıyor" diye konuştu.

Komşu Türkiye ile ilişkilerin duygusallıkla ele alınmaması gerektiğine dikkati çeken Kocias, "Ziyaret olumluydu. Gerek Cumhurbaşkanı, gerekse Başbakan Çipras samimiyetle konuştu" ifadelerini kullandı.

Kocias, Yunanistan Göç Politikaları Bakanı Yannis Mouzalas'ın Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştireceğini bildirerek, Şubat 2018'de düzenlenmesi planlanan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) için hazırlıkların devam ettiğini belirtti.