Siyaset ‘Erdoğan inişte İnce yükseliyor’

‘Erdoğan inişte İnce yükseliyor’

13.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam Star TV’de yayımlanan programda soruları yanıtladı.

‘Erdoğan inişte İnce yükseliyor’

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin performansını çok başarılı bulduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Seçimlerde koşullar eşit değil. Örneğin, bizim seçim reklamında 1-2 saniye bir Türk bayrağı göründüğü için TRT yayınlamadı. Erdoğan’ın reklam filminde başta, ortada, sonda, yukarıda Türk bayrağı... Bunu yayınlıyor.” CHP lideri, “İnce’nin oyu, CHP’den fazla olur mu?” sorusu üzerine ise “Daha fazla olmasını arzu ederiz tabii. 81 milyonun cumhurbaşkanı olacak, 81 milyonu kucaklayacak. Özel yaptırdığımız bir anket yok ama kamuoyuna yansıyan değişik anketler var. Bizim de gördüğümüz yüzde 30 barajından yukarı gidiyor, 32’ye doğru. Ben inanıyorum önümüzdeki günlerde daha yukarı doğru çıkacak. Erdoğan inişte ama İnce yukarı doğru gidiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

İstifa çağrısı

Eski parlamenter sistemi en çok kendilerinin eleştirdiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Biz 12 Eylül darbe hukukundan arınmış, tümüyle vesayetten arınmış bir sistem istiyoruz. Seçim Yasası’nı değiştireceğiz. Yüzde 10 seçim barajını kaldıracağız. Gerçek anlamda yasama organı, gerçek anlamda yürütme organını denetleyecek” dedi. Cumhurbaşkanının siyasi partinin genel başkanı olmasını doğru bulmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanı mahkemeye hakim tayin edecek. Şimdi bir partinin genel başkanı olarak ben Anayasa Mahkemesi’ne hakim tayin edersem, o yargıca güvenilir mi? ‘Falan partinin militanıdır’ diyecekler. En tipik örneği; Danıştay hakiminin yaptığı olay. Bu kişi hakim midir? Değildir artık. Tweetini silmesi yetmez. Görevinden istifa etmesi lazım. Artık iradesi belli olmuştur. Siyasallaşmıştır.”

Haberin Devamı

‘Ülkücülere üzülüyorum’

Kılıçdaroğlu, “Cumhur İttifakı devam eder mi?” sorusu üzerine ise “O, bir kişinin bir başka partinin gölgesine sığınması. Benim en çok üzüldüğüm ülkücüler. Ülkücü bayrağını seven, vatanını seven, idealleri olan kişidir. Ülkücü kendi partisini bir başka partinin vesayeti altına sokmayı hazmedemez” dedi. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ABD’den iadesine ilişkin dosyaları CHP’lilerin incelemesine ilişkin Kılıçdaroğlu, “İadede bazı usul hataları var ama çok ciddi değil. Amerika, somut veri istiyor. Fetullah Gülen’in bu darbeye iştiraki var mı diye? Dosyaları inceleyemedim ama ABD’nin taleplerinde bu ifadenin yer aldığını arkadaşlar aktardı” dedi.

‘Erdoğan inişte İnce yükseliyor’

‘Belgelere göre Gülen’in iade edilmesi gerekiyor’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal D’de yayınlanan seçim özel programında soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Gülen’in iadesine ilişkin yapılan başvuru dosyalarını inceleyen CHP heyetinin raporunun sorulması üzerine şunları söyledi: “Ben dosyalara bakmadım. Bana gelen 3 sayfalık bir rapor var, aynı rapor Sayın Muharrem İnce’ye de verildi. Orada bazı usul eksiklikleri var ama bunlar çok hayati usul eksiklikleri değil. Bu dosyalara göre Amerika’nın bize iade etmesi lazım. Amerika’nın ısrarla somut belge istediği ifade edildi.” AA