Siyaset Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu hastane açılışına davet etti: Gelirsen inan ki mutluluk duyarım

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu hastane açılışına davet etti: Gelirsen inan ki mutluluk duyarım

14.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İkinci 100 Günlük İcraat Programı”nı açıklarken eleştirilerin odağına yine CHP liderini koydu. Kılıçdaroğlu’nu hizmete giren hastanelerin açılışına davet eden Erdoğan, “Bu hastanelerin ne kadar muhteşem, güzel olduğunu gör de yalandan kurtul” dedi

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu hastane açılışına davet etti: Gelirsen inan ki mutluluk duyarım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık yatırımlarını anlatırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, hizmete giren hastanelerin açılışına davet etti. Erdoğan, “Bay Kemal. Çok önemli. Şimdiden seni açılışa davet ediyorum. Açılışta beraber olalım. İnan mutluluk duyarım” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın koordinasyonunda hazırlanan “Cumhurbaşkanlığı İkinci 100 Günlük İcraat Programı”nı açıkladı. Erdoğan, şunları söyledi:

DEVLETİN İŞLEYİŞİ HIZLANACAK: Yeni hükümet sistemimizde Cumhurbaşkanlığı, devleti temsil görevi yanında, yürütmenin lokomotifi ve kamu hizmetlerinin itici gücüdür. Bu anlayışla, bürokrasideki ataleti giderecek, devletin işleyişini hızlandıracak, verimliliğini ve etkinliğini artıracak bazı adımlar atıyoruz. Önümüzdeki dönemin yol haritası olacağına inandığım 5 Yıllık Cumhurbaşkanı Programı’nı tamamlayarak uygulamaya koyuyoruz.

YALAN SÖYLÜYORSUN: 76 yeni yurt binasını hizmete açtık, yurt yatak kapasitesini 75 bin artırdık. Bay Kemal ne diyor; ‘Hani diyor yurtlar nerede?’ Bay Kemal, sen bizi takip etmiyorsun ki. Bu memlekette neler var, haberin yok. Biz bu yatak kapasitesini 689 bine çıkarmış olduk... Müddei iddiasını ispatla mükelleftir Bay Kemal. Bak, ben sana hepsini gösteriyorum. Ama sen sadece yalan söylüyorsun.

Haberin Devamı

KILAVUZU KARGA: Kamu yararına çalışan dernek ve vakıfların yurtlarındaki 50 bin öğrenciye verilen beslenme yardımına barınma yardımını da ekledik. İnanı bunu da bilmiyordur. Takip etmiyor bizi. Bunun tabii kılavuzu karga, sıkıntı oradan geliyor.

DEREDE BOĞULUYORUZ: Tıbbi sarf malzemelerinin elektronik ortamda hızlı ve güvenli bir şekilde teminine imkân veren ‘Sağlık Market Uygulaması’nı hayata geçirdik. Artık gidip devlet hastanesinde, üniversiteye gidip mahalledeki, caddedeki marketten bu sarf malzemelerini almayacağız. Her şey sağlık marketten, ihtiyaçlar oradan giderilecek... Biz sağlıkta bu ülkede tarihinde görülmemiş bir mücadeleyi verdik. Nereden nereye geldik.

GEL GÖR DE YALANDAN KURTUL: Manisa, Elazığ ve Eskişehir’de 2 bin 677 yatak kapasiteli üç şehir hastanesini daha tamamlayarak, 20 adet yeni hastane ve iki adet ağız ve diş sağlığı merkezini hizmete sunduk Bay Kemal. Çok önemli. Şimdiden seni açılışa davet ediyorum. Açılışta beraber olalım. İnan mutluluk duyarım. Çok isabetli olur. Bu hastanelerin ne kadar muhteşem, güzel olduğunu gör. Gör de yalandan kurtul.

Haberin Devamı

Güldüren diyalog

Erdoğan, konuşmasının sonunda önceki gün adını açıkladığı Gökbey helikopterini salondaki katılımcılara gösterdi. Erdoğan ile salondakiler arasında esprili diyaloglar yaşandı. Bir vatandaşın helikopterin çalıştırılması istemesi üzerine Erdoğan, “Dur bakalım burayı toz duman mı edeceksin” dedi. Bir vatandaşın, ‘Ne zaman bineceğiz?” sorusuna Erdoğan, “En yakın zamanda, 2021’de seri üretime başlayacak” yanıtını verdi.

HİZMETLERİN TAKİBİ İÇİN 81 İLE KARNE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı İkinci 100 Günlük İcraat Programı” tanıtım toplantısında kabinesinin eylem planını açıkladı. Erdoğan’ın ekonomiyi ilgilendiren maddeler dışında kalan icraat programı özetle şöyle:

CUMHURBAŞKANLIĞI:

- 5 Yıllık Cumhurbaşkanı Programının tamamlanarak uygulamaya alınması.

- Açık iş pozisyonlarının yayımlanması amacıyla geliştirilen “Kariyer Kapısı” uygulamasının hayata geçirilmesi.

- Elektrik, doğalgaz, su, gibi abonelik hizmetlerinin pilot uygulama şeklinde e-Devlet üzerinden başlaması.

Haberin Devamı

- Türk Dili’nin doğru kullanımı, tabela kirliliği ile etkin mücadele amacıyla kampanya başlatılması.

- Türkçe’nin bilinçli kullanımı için internet, iletişim, medya ve eğitim alanlarında seferberlik başlatılması.

ADALET:

- Yargı Reformu Stratejisi Belgesi’nin hazırlanması.

- Yeni bir İnsan Hakları Eylem Planı hazırlanması.

- Yargı sistemine hâkim ve savcı yardımcılığı müessesesi kazandırılması.

- Adli tıp hizmetlerinin yaygınlaştırılması kapsamında yeni acil DNA laboratuvarları kurularak DNA incelemesi yapılan il sayısının 7’den 9’a çıkarılması.

- Gençlik Radyosu

GENÇLİK VE SPOR:

- 30 yeni gençlik merkezini daha hizmete alıp, gençlik merkezleriyle spor merkezlerinin 24 saat açık tutulmasını sağlayarak, 10 milyon vatandaşımıza spor hizmeti sunulması.

- Gençlerimizin sesi-soluğu olacak “Aynı Frekanstayız” adıyla Gençlik Radyosu kurulması.

- Sporun yaygınlaştırılması için spor kulüplerine ve sporculara 33 milyon 600 bin liralık destek verilmesi.

Haberin Devamı

- “Gençlik İçin 100 Günde 100 Milyon Projesi” ile FIFA standartlarında 34 futbol sahası ile 96 mahalle tipi spor sahası, basketbol, voleybol sahası, altı yüzme havuzu ve üç spor salonunun yapımının sağlanması.

SAĞLIK:

- Obezite ile mücadele için 30 adet obezite merkezi açılması.

- Yapımı süren dokuz hastane ile bir ağız ve diş sağlığı merkezinin hizmete alınması.

- Dijital hastane sayısına 10 adet daha ilave edilmesi.

- Sağlıklı beslenme kültürünün yaygınlaştırılması için okullarda kantin logosu uygulamasının başlatılması.

- Antibiyotiğin gereksiz kullanımına yönelik farkındalığın artırılması.

- Dijital Oyun Bağımlılığı Çalıştayı’nın düzenlenmesi.

- İlaç, aşı ve tıbbi cihazlarda yerelleşme/ yerlileşme/millileşme çalışmalarına devam edilmesi ve 50 ilacın daha yerelleşme kapsamına alınması.

TRT:

- Kültür-sanat ve bilim alanında referans niteliğinde yayıncı olacak TRT 2 Kanalı’nın yayına başlaması.