Siyaset Erdoğan: Kimseyi ötekileştirmedik

Erdoğan: Kimseyi ötekileştirmedik

18.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Güneydoğu’dan birlik beraberlik çağrısı yapan Erdoğan oy versin vermesin 81 milyonu kucaklamaya çalıştıklarını, kimseyi ötekileştirmediklerini kaydetti. Afrin'deki harekat hakkında da konuşan Erdoğan, "Allah ayetinde ne buyuruyordu, Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin, onlar diridirler, ancak siz bilemezsiniz. Onlar şimdi bizi izliyor. Biz şimdi bir de müjde bekliyoruz. Fetih yakın, müjde yakın" dedi.

Erdoğan: Kimseyi ötekileştirmedik

‘Afrin’e girdik, giriyoruz, fetih yakın’ diyen Erdoğan, Batı’ya da sert çıkarak ‘Oyunu bozmasaydık karanlık gelecekle karşı karşıyaydık’ ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Mardin ve Diyarbakır’ı kapsayan Güneydoğu gezisinde birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Erdoğan, dün Ak Parti Mardin 6. Olağan İl Kongresi’nde şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

GİRDİK, GİRİYORUZ: Artık an meselesi, Afrin’e girdik, giriyoruz. Sizlere her an bu müjdeyi verebiliriz.

FETİH, MÜJDE YAKIN: Niçin benim Mehmetçiğim bu terör koridorunun olduğu yere yürüdü? Onlar bir şeye inandılar. Allah ayetinde ne buyuruyordu, Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin, onlar diridirler, ancak siz bilemezsiniz. Onlar şimdi bizi izliyor. Biz şimdi bir de müjde bekliyoruz. Fetih yakın, müjde yakın.

SABIR, SABIR, YETTİ ARTIK: Suriye’nin topraklarında bizim gözümüz yok. Ama bir terör koridoru ki oradan devamlı taciz ediliyoruz. Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa taciz ediliyor, Mardin ayın şekilde. Artık bıktık. Sabır, sabır, sabır, yetti artık dedik, öyleyse gireceğiz dedik.

GİRMEYİN DEDİLER: Bize dost görünenler girmeyin dedi. Girmedik de ne oldu? Durdurdunuz mu? Yok. Roketlerle devamlı tacizler, 100’ü aşkın vatandaşımız şehit oldu. Dedik artık durmayacağız. Ya Allah bismillah yürüdük. Önce Cerablus, El Rai, Bab, yani Fırat Kalkanı Harekatı’nı yaptık.

Haberin Devamı

NE TÜNELLER AÇMIŞLAR: Çok fazla değil, az bir zaman içinde inşallah Afrin ile ilgili müjdeyi de duyacaksınız. Ne diyordum bir gece ansızın gelebiliriz. Neler yapmışlar, ne tüneller açmışlar, televizyonlarda izliyorsunuz değil mi? Bunlar Batılı dostlarımızın onlara verdiği desteklerle bu tünelleri açtılar.

Erdoğan: Kimseyi ötekileştirmedik

BİZİ ALDATAMAZSINIZ: Bu tünellerde kamyon gidebiliyor, kamyon. Düşünebiliyor musunuz? Silah depolama yerlerini gördünüz. Her türlü silah var. Bize dost görünenlerin onlara verdiği silahlar. Nedir bunlar diye sorduğumuzda, yalan bunlarda su gibi. Daha neyin yalanını söylüyorsunuz? Dürüst olun. Olmadılar.

FİTNE, FESADA FIRSAT VERMEYECEĞİZ: Tek millet. Türk’üyle, Kürt’üyle, Arap’ıyla, Laz’ıyla, Çerkes’iyle, Gürcü’süyle, Roman’ıyla 81 milyon tek millet. Artık aramıza fitne, fesat sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. İnşallah Mart 2019 yerel seçimlerinde de bunu ispatlayacağız. Şimdi bir ittifak kurduk, biliyorsunuz. Bu ittifakla bunu ispat edeceğiz. Bu cumhurun ittifakı olacak.

BUNLARA YÜZ VERMEYECEĞİZ: Vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Yok PKK’ymış, PYD’ymiş, yok şuymuş, buymuş, asla. 780 bin kilometrekare tek vatan. Bu vatanda beraber yaşıyoruz, beraber yaşayacağız. Bölmeye çalışanlar ne oldu? Ne dedim? İnlerine gireceğiz dedim. Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te, Bestler Deresi’nde girdik. Kandil’de vurduk, vurmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

ÖTEKİLEŞTİRMEDİK, KUCAKLADIK: Mardin, terörün acısını da huzurun kıymetini de çok iyi bilen bir şehrimiz. Bir dönem bölücü örgütün dağ ve şehir kadrosuna akan kaynaklar artık Mardinli vatandaşlarımıza hizmet olarak kullanılıyor. Ne şehirlerimiz ne vatandaşlarımız arasında ayrım yaptık. Hiç kimseyi dili, etnik kimliği, inancı veya dış görünüşü dolayısıyla ötekileştirmedik, hor hakir görmedik. Bize oy versin vermesin 81 vilayetimizin tamamını, 81 milyonun her bir ferdini kucaklamanın çabası içinde olduk.

TEK HEDEF VATANIMIZI PARÇALAMAKTI: Bugün Afrin’e Menbiç’e ve bölücü örgütün işgali altındaki diğer bölgelere baktığımızda Kobani olaylarıyla, çukur eylemleriyle ne yapılmak istendiğinin çok daha iyi farkına varıyoruz. Şayet biz sizlerin desteğiyle o oyunu bozmasaydık ülkemizin nasıl karanlık bir gelecekle karşı karşıya kalacağını bugün çok daha iyi anlıyoruz.

Haberin Devamı

HANGİ ÜLKELER KOL KANAT GERİYOR BİLİYORUZ: Özellikle Kürt, Arap kardeşlerimin bölücü örgütün kime ve neye hizmet ettiğini artık çok daha net bir şekilde kavradıklarını inanıyorum. Burada şu gerçeğin bir kez daha altını çizmekte fayda görüyorum. Biz bu katil sürülerinin niçin ülkemize musallat edildiğini çok iyi biliyoruz. Hangi ülkelerin bunlara kol kanat gerdiğini, kimlerin silah ve mühimmata boğduğunu da çok iyi biliyoruz.

EFENDİLERİNE YALVARSALAR DA İNLERİNE GİRECEĞİZ: Efendilerine yalvarsalar da yakarsalar da batı başkentlerini ağlama duvarlarına çevirseler de bunları inlerine girmeyi sürdüreceğiz. Devletimiz hem sırtını emperyalistlere dayanan kiralık katillere hem de o kiralık katil sürüsüne sırtını dayayan sözde siyasetçilere hak ettiği dersi vermiştir, verecektir.

‘Diyarbakır’la et ve tırnak gibiyiz’

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Mardin sonrası geldiği Diyarbakır’da büyük sevgi gösterisiyle karşılandı. Kongrenin yapıldığı salon dışı ve içinde Türk Bayraklarının çokluğu da dikkati çekti. Erdoğan AK Parti kongresinde şu mesajları verdi:

DİYARBAKIR’I BÖLEMEDİLER: Diyarbakır’ı bölemediler, parçalayamadılar. Bir olduk, iri olduk, diri olduk, kardeş olduk, hep birlikte Türkiye olduk. (‘Reis bizi Afrin’e götür’ sloganları üzerine) Hazır mısınız, hazırsınız, tamam. Ben de komuta kademesiyle bu konuyu görüşeceğim, ‘gelsinler’ diyorlarsa önce ben sizler de arkadan hep beraber gideceğiz.

ARAMIZA KİMSE GİREMEZ: Diyarbakır’la aramıza kimsenin girmesine izin vermeyeceğiz. Bizim Diyarbakır’la aramızdaki kardeşlik hukuku öyle düne, önceki güne dayanmaz. Bizim Diyarbakır’la olan muhabbetimiz öyle buzdan heykel gibi güneşi görünce eriyen türden değildir. Biz Diyarbakır’la etle tırnak gibiyiz. Biz Diyarbakır’la aynı bedenin iki yarısı gibiyiz. Hangi yarımız olmazsa diğeri eksik kalır. Onun için Diyarbakır’la birlikteliğimiz hep devam edecek.

YEPYENİ DİYARBAKIR YARATTIK: Diyarbakır içinde adeta yepyeni bir Diyarbakır ortaya çıkardık. Suriçi gerçekten Diyarbakır’ın tarihine, kültürüne, güzelliğine yakışır bir hale getirildi. Be vicdansızlar, ya siz nasıl Diyarbakırlısınız? Ya siz nasıl ben Kürdüm diyorsunuz da o güzelim camileri yıkıyorsunuz, o saat kulesini nasıl oldu da yıkmaya çalıştınız? Sizde vicdan yok mu? Nasıl bunu yaptınız? Şimdi yeniden inşa ettik. Nereden nereye. Sadece Suriçi’ndeki çalışmalar için 2 miyar lira harcadık. Helali hoş olsun, sizlere bu yakışır, bu millete, Diyarbakır’a bu yakışır.

Türkiye Kupası finalı 9 Mayıs’ta Diyarbakır’da

TÜRKİYE KUPASI FİNALİ DİYARBAKIR’DA: PKK’nın gençlerinin elinde silah var, bizim gençlerimizin elinde bilgisayar var. Fark bu. Diyarbakır Stadyumu 33 bin kişilik kapasitesiyle gerçekten şehrimize yakışan bir eser oldu. İnşallah burada şampiyonluk maçı oynanacak. Son hazırlıklar süratle bitirilecek. Türkiye Kupası’nın finali orada oynanacak. Türkiye Kupası’nın 9 Mayıs 2018 tarihindeki final karşılaşması inşallah Diyarbakır’da bu stadımızda yapılacak. Takımlarımızı iyi ağırlayacağınıza, coşkunuz, sevginiz ve centilmenliğinizle ülkemize tarihi bir final maçı yaşatacağınıza inanıyorum.

‘Kardeşlerimiz evlerine dönecek’

Teröristlerin bunun bedelini ağır ödediklerini ve ödemeye devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, “Afrin’dekiler nasıl ödüyor bak, 3 bin 569 teröristi bugün (dün) itibarıyla etkisiz hale getirdik. Her an Afrin düşebilir. Afrin düştüğü anda Afrin’de yaşayan tüm kardeşlerimiz de evlerine dönecekler” dedi.