Gündem ‘Erdoğan’ kitabı 4 dile çevrildi

‘Erdoğan’ kitabı 4 dile çevrildi

14.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Erdoğan’ kitabı 4 dile çevrildi

Ak Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın, “Lider, Siyasi Liderlik ve Erdoğan” adlı kitabı, dört ayrı dile çevrildi. Kitabın 2017’de yayınlandığını ve Türkiye’de çok ilgi gördüğünü söyleyen Akdoğan, kitabın İngiltere’de İngilizce, Lübnan’da ise Arapça olarak yayınlandığını, Rusça ve Azerbaycan Türkçesi olarak da yayına hazırlandığını söyledi. Akdoğan, “İngiltere’de İngilizce, Lübnan’da Arapça, Azerbaycan’da Azerice ve Rusça yayınlanacak olan kitabımız, son dönemde Sayın Cumhurbaşkanımız ve Türkiye aleyhine yürütülen psikolojik harekata ve kara kampanyaya karşı en güzel cevap olacak, dünyaya liderlik dersi verecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Karalamaya karşı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında uluslararası kamuoyunda gerçekleştirilmeye çalışılan karalama kampanyasına karşı kitabın farklı dillerde yayınlanmasıyla insanların Erdoğan’ı yakından tanıma fırsatı bulacağını kaydeden Akdoğan, liderlikle ilgili bir kitabın Erdoğan örneklemi üzerinden anlatılıyor olmasının kendileri için büyük bir önem ifade ettiğini dile getirdi.

Liderlik sergiliyor

Erdoğan’ın son dönemde hem Türk siyasetine damgasını vurmuş hem de bölgesel aktör haline gelmiş bir lider olduğunu söyleyen Akdoğan, “Dünya genelinde yaşanan iç savaşlar, çatışmalar, yoksulluk ve ayrımcılık gibi sorunların kaynağında siyaset kurumunun çözüm üretememesi ve yöneticilerin liderlik ortaya koyamaması yatıyor. Küresel çapta yaşanan bu liderlik sorununa karşı, Tayyip Erdoğan büyük bir liderlik ve ahlaki duruş sergiliyor. Modern dünya darbeye ‘darbe’, zalime ‘zalim’ diyememiş, mazluma sahip çıkamamıştır ve etkili olması gereken aktörler üç maymunu oynamıştır. Böyle bir süreçte Tayyip Erdoğan insanlık vicdanının ve mazlumların sesi olmaktadır” dedi. Akdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan Erdoğan’ın vizyoner, dönüştürücü ve karizmatik liderlik özellikleriyle paradigma ve yüksek siyaset düzleminde siyaset yaptığını vurgulayarak, “Erdoğan toplumla kurduğu gönül bağıyla büyük bir güven oluşturmuş ve bu güvenle tabuları yıkan, ezberleri bozan adımlar atabilmiştir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kahramana dönüştü

Erdoğan’ın aynı zamanda dönüştürücü bir lider olduğunu söyleyen Akdoğan, “Popülizm rüzgarına kapılıp giden değil, toplumun muhabbetini ve sevgisini almakla birlikte toplumu da bir yere taşımaya çalışan bir liderdir. Dönüştürücü liderlik, kavramları yeniden tanımlayıp, kodlayıp belki dönüştürerek yol almaya çalışan bir liderliktir. Böyle baktığımızda Tayyip Erdoğan karizmatik bir liderdir, lider kategorileri içerisinde sıradan bir genel başkan değil, yaşarken kahramana dönüşen, bir dönem kaos, kriz ortamında umut olarak görülen ve başarılı olarak kahramana dönüşen bir kişidir. Kendi ideolojisini üretmiştir, milyonları peşinden sürüklemiş, kendi yolunu açmıştır, çığır açmıştır” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın bütün bu özelliklerinin kitabın çok farklı dillere çevrilmesiyle bütün dünya halklarıyla buluşacağını ifade eden Akdoğan, “Son dönemde dünyada ismi zikredilen birkaç lider var, bu birkaç liderden bir tanesi de ‘dünya beşten büyüktür’ diyen, gerektiğinde ‘one minute’ diyen, mazlumlara kucak açan, herhangi bir sıkıntı olduğunda diyelim Kuzey Afrika’da, Ortadoğu’da, Balkanlar’da, Kafkaslar’da mazlum halkların dönüp, ‘acaba ne diyecek?’ diye baktığı, bir şekilde istimdad istediği bir siyasi aktör var, bu da Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Haberin Devamı

Akdoğan’ın eseri İngiltere’de Cambridge Scholars Publishing Yayınevi, Lübnan’da ise Rehab Yayınevi tarafından yayınlandı.