Siyaset Erdoğan: Kürtaj bir cinayettir

Erdoğan: Kürtaj bir cinayettir

26.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan, ”Sezaryenle doğumlara karşı olan bir başbakanım. Kürtajı bir cinayet olarak görüyorum. Ha anne karnında bir çocuğu öldürürsünüz ha doğduktan sonra öldürürsünüz. Hiçbir farkı yok” dedi

Erdoğan: Kürtaj bir cinayettir

ERDOĞAN: KÜRTAJ CİNAYETTİR

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”Sezaryenle ilgili doğumlara karşı olan bir başbakanım. Kürtajı bir cinayet olarak görüyorum. Buna kimsenin müsaade etme hakkı olmamalı. Ha anne karnında bir çocuğu öldürürsünüz ha doğduktan sonra öldürürsünüz. Hiçbir farkı yok” dedi. Erdoğan, Hilton Otel’de düzenlenen Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı Eylem Programı’nın uygulanmasına ilişkin 2012 Uluslararası Parlamenterler Konferansı kapanış oturumunda konuşma yaptı. Başbakan Erdoğan konuşmasında şu mesajları verdi:
BEBEK ÖLÜMLERİ AZALDI Bebek ölümleri, 2003-2008 yılları arasındaki beş yıllık dönemde yüzde 48 oranında azalmış, yüz binde 13’e gerilemiştir. Anne ölümlerinde yakaladığımız düşme eğilimi ile ülkemiz, dünyada anne ölümlerinde en çok düşüş sağlayan 10 ülkeden biri olmuştur.
DEVLET YANINDA Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Sosyal Yardım Programı”nı uygulamaya koyduk. Aylık düzenli nakit ödemelerini başlattık. Eşi ölen bir kadın kesinlikle yalnız değil, devlet olarak onun yanında yer alıyoruz.
EN AZ 3 ÇOCUK Türkiye olarak, çocuklar konusunda da büyük bir hassasiyet içindeyiz. Çocukları çok seviyorum. Ben ülkemde en az 3 çocuk istiyorum. Çünkü genç dinamik bir nüfusa ihtiyacımız olduğunu biliyorum ve bu çalışmayı sürdürüyoruz. Türkiye, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni ilk imzalayan ülkelerden biridir. Ayrıca, Çocuk Koruma Kanunu’nu kabul etmiş, çocuklarımızla ilgili hukuki temeldeki eksikliklerin giderilmesi için önemli bir yol kat etmiş durumdayız.
SEZARYENE KARŞIYIM Şunu da açıkça söylüyorum, sezaryenle ilgili doğumlara karşı olan bir başbakanım. Kürtajı bir cinayet olarak görüyorum. Buna kimsenin müsaade etme hakkı olmamalı. Ha anne karnında bir çocuğu öldürürsünüz ha doğduktan sonra öldürürsünüz. Hiçbir farkı yok. Buna karşı çok daha duyarlı olmaya mecburuz. Buna karşı el birliği içinde olmak zorundayız.
DERSLİK SAYISI ARTTI Eğitim üzerinde en fazla hassasiyetle durduğumuz konu. Türkiye’de şu andaki toplam derslik sayısının üçte birinden fazlası, yani 170 bin derslik, son 9,5 yılda, iktidarımız döneminde açılmıştır. Eğitimde altyapı üçlendirilmiş, 1 milyon bilgisayarla eğitim desteklenmiştir. Dünyada örneği olmayan, ’FATİH’ adını verdiğimiz projeyle, şu anda tüm sınıflara bilgisayar ve internet altyapısı kuruyor, tüm öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıyoruz. Gençler, engelliler, yaşlılar için de çok köklü, kapsayıcı sosyal projelerimizi devreye aldık ve başarıyla uygulamaya devam ediyoruz.

Haberin Devamı

Futbol maçı izlemiyoruz
SANAL DUVARLAR Bugün birçok ülke, gelişmiş insan hakları, ileri standartlarda demokrasi ve yüksek refah seviyesiyle yaşarken, maalesef farkına varmadan, sınırlarına sanal duvarlar çekebiliyor. Kendisi için, kendi halkı için, evrensel insani değerleri, demokrasiyi ve refahı bir hak olarak gören ülkeler, yanı başlarında ya da yakın coğrafyalarda yaşanan trajedileri, adeta bir gerilim filmi izler gibi sadece izlemekle yetinebiliyor. Hatta, kendi topraklarında evrensel insani değerleri yücelten, başka milletleri insan hakları ihlalleri konusunda eleştiren nice ülke, siyasi, diplomatik, ekonomik bahanelerle, başka ülkelerde yaşanan zulme sessiz ve tepkisiz kalabiliyor.
SURİYE’DEKİ ÖLÜMLER (Suriye’deki olaylar) Biz futbol maçı seyretmiyoruz beyler. Bir dramı, bir trajediyi maalesef izlemek zorunda kalıyoruz. Burada çocuklar, savunmasız kadınlar, yaşlı insanlar öldürülüyor. Boğazları kesilerek öldürülen insanlar var burada. Bunu mu izleyeceğiz, bunu mu seyredeceğiz? Buna kimse ’Ben duymadım’ diyemez, duyarsız kalamaz. Elini uzatmak durumundadır ve buna mecburuz.
VEREN EL OLDUK Dünyada, şu anda tarihin en ciddi ve maliyeti en yüksek ekonomik krizlerinden biri yaşanıyor. Küresel ekonominin geleceğine ilişkin belirsizlikler ve riskler devam ediyor. Ancak Türkiye ekonomisi son 10 yılda yaklaşık 3 kat büyüme kaydetti. Yapısal reformlar sayesinde küresel ekonomik krizden en az etkilenen ülkelerden biri olduk. 9 yıl öncesine kadar Türkiye, alan eldi. Şimdi veren el. Geçen yıl, 2 milyar dolar en az gelişmiş ülkelere destek verdik. Bu yıl daha fazla olabilir.

Haberin Devamı

Yılda 70 bin kadın ölüyor
ABD’de 2009 yılında yapılan bir araştırmaya göre sağlıklı ve güvenli olmayan koşullarda yapılan kürtajlar nedeniyle yılda 70 bin kadın ölüyor. Ölümlerin 38 bini Sahraaltı Afrika’da meydana geliyor. Raporu hazırlayan New York merkezli Guttmacher Enstitüsü kürtaj hakkını savunuyor. Enstitü başkanı Sharon Camp, “Neredeyse her gelişmiş ülkede kürtaj güvenli ve yasal” diyor.
Kürtajın yasak olduğu ülkeler arasında Brezilya, Kolombiya, Şili, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Guatemala, Haiti, Honduras, Meksika, Nikaragua, Panama, Paraguay, Venezuella, Angola, Benin, Orta Afrika, Cumhuriyeti, Çad, Fildişi Sahili, Kongo, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Gabon, Gine Bissau, Kenya, Lesotho, Madagaskar, Mali, Moritanya, Mauritius, Nijer, Nijerya, Senegal, Somali, Tanzanya, Togo, Uganda, Afganistan, Mısır, İran, Lübnan, Libya, Umman, Sudan, Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen, Bengladeş, Endonezya, Laos, Myanmar, Papua Yeni Gine, Filipinler, Sri Lanka, İrlanda ve Malta bulunuyor.