Siyaset Erdoğan: PKK'ya İran ile müşterek operasyon her an gündemde

Erdoğan: PKK'ya İran ile müşterek operasyon her an gündemde

21.08.2017 - 16:02 | Son Güncellenme:

İran Genelkurmay Başkanının Ankara ziyaretinde terör örgütünün kamplarına ortak harekat planlandığı iddialarına ile ilgili soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sınırdaş ve özellikle de aynı inancın mensupları olarak, tehdit unsuru haline gelmiş olan bu terör örgütlerine karşı, İran'la böyle bir müşterek hareketin yapılması her an gündemde" diye yanıt verdi.

Erdoğan:  PKKya İran ile müşterek operasyon her an gündemde

Geçen hafta Ankara’ya 3 günlük sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri’nin ziyareti sonrası Türkiye ile İran'ın terör örgütü PKK'ya yönelik ortak operasyon yapacağı Ankara kulislerinde konuşulmaya başlandı. Görüşmelerde İran tarafının, ABD’nin Suriye sahasında PKK’yı partner haline dönüştürmesi ve hızla silahlandırmasının, bir sonraki aşamada verilen bu silahların kendilerine döneceği dikkat çektiği ve PKK’ya acil müdahalenin gerekliliğin vurgu yaptığı kaydedildi. Türk tarafı ise PKK’nın en başından bu yana bölge halklarına zarar veren hamlelere kalkışacağı yönündeki öngörüleri defaatle ilettiklerini ancak İranlı muhatapların bu olanları sadece dinledikleri ve dün kaçılan sorumluluktan artık bugün kimsenin kaçamayacağına vurgu yaptığı belirtildi.

Haberin Devamı

9 NOKTADAN OPERASYON

Hatta iki ülkenin Kandil'e 9 ayır noktadan ortak opersayon gerçekleştireceği iddia edildi. Bu iddialar Ürdün zyanete öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da soruldu.

NASIL OLACAĞINI KONUŞTUK...

İran Genelkurmay Başkanının Ankara ziyaretinde terör örgütünün kamplarına ortak harekat planlandığı iddialarına da yanıt veren Erdoğan, şöyle devam etti: " Bu ziyarette, sınırdaş ve özellikle de aynı inancın mensupları olarak, tehdit unsuru haline gelmiş olan bu terör örgütlerine karşı, İran'la böyle bir müşterek hareketin yapılması her an gündemde. Bu dayanışma, iki Genelkurmay başkanı arasında görüşülmüş ve nasıl bir çalışma yürütebilir, bunun diplomatik boyutu ne olabilir, bunların hepsini aramızda görüştük. Benim kabulümde de kendilerine, bunun daha geniş anlamda nasıl olması gerekir, bunların hepsini aramızda görüştük. Çalışmalar devam edecek. Çünkü PKK terör örgütünün İran'daki ayağı biliyorsunuz PJAK. Bunların sürekli İran'a da bizlere de verdikleri zararlar var. Bu tehditler, her iki ülkenin dayanışması halinde çok daha farlı bir şekilde, çok daha kısa zamanda, bir neticeye ulaşır düşüncesinden hareketle bu çalışmaları yapıyoruz, yapacağız. Temenni ederim ki, buralardan başarılı neticeleri alırız."

Haberin Devamı

Yazarlar