Siyaset Erdoğan Putin ile telefonda görüştü

Erdoğan Putin ile telefonda görüştü

20.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye rejiminin, terör örgütü YPG ile anlaşarak Afrin’e gireceği iddialarının konuşulduğu saatlerde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Erdoğan Putin ile telefonda görüştü

Görüşmede, Türkiye’nin Afrin’e yönelik Zeytin Dalı operasyonu ile Suriye’deki son gelişmeler değerlendirildi. Erdoğan’ın, rejime desteği bilinen Rusya Devlet Başkanı Putin’e, “Suriye rejime bu yola girerse sonuçları olur” dediği öğrenildi. Erdoğan’ın ayrıca Zeytin Dalı harekatının planlandığı şekilde süreceğini söylediği belirtildi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından verilen bilgiye göre Erdoğan, Putin ile telefonda görüştü. Görüşmede; başta Afrin ve İdlib olmak üzere Suriye’deki son gelişmelerin ele alındığını belirtildi.

Erdoğan’ın Zeytin Dalı Operasyonu ile ilgili son duruma dair bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, terörle mücadele konusunda işbirliği ve eşgüdüm içinde hareket etmeyi sürdürme kararlılığı teyit edildi.

‘Sonuçları olur’

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’e, Esad’a bağlı güçlerin Afrin’e gireceği iddialarıyla ilgili olarak, “Suriye rejimi bu yola girerse sonuçları olur” dediği öğrenildi. Erdoğan’ın ayrıca Zeytin Dalı harekatının planlandığı şekilde süreceğini söylediği belirtildi. Görüşmede ayrıca Rusya’nın Türkiye’nin harekatın sürdürülmesi karalılığını anlayışla karşıladığı ifade edildi.

Haberin Devamı

İdlib de konuşuldu

Görüşmede, İdlib’de Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde yeni gözlem noktaları oluşturma süreciyle ilgili konular da ele alındı. İki liderin, ikili ve bölgesel konularda yakın temasta olmaya devam etmenin önemini de vurguladıkları da öğrenildi.

Ruhani ile konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün ayrıca İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yle de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, başta Afrin ve İdlib olmak üzere Suriye meselesindeki son gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, terör unsurlarına karşı verilen mücadelede işbirliğinin önemi vurgulandı.