Siyaset Erdoğan: Ülkemizi büyüteceğiz

Erdoğan: Ülkemizi büyüteceğiz

13.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplamı 252 milyon lira olan yatırımların toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Öyle paralel devletmiş, yok bilmem PKK’nın bilmem nesiymiş, asla. Tek devlet ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin güvencesi altında ülkemizi büyüteceğiz” dedi.

Erdoğan: Ülkemizi büyüteceğiz

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı açılışta halka seslenen Erdoğan, 3.5 yıllık bir aranın ardından yeniden Ispartalılarla birlikte olmanın mutluluk ve memnuniyeti içinde olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

“Biz bu milleti seviyoruz be. Biz bu milleti Allah için seviyoruz. Bu öyle bir sevgi ki yılın 365 günü, günün 24 saati milletimizle birlikte olsak, hizmet etsek usanmayız. 40 yıllık siyasi hayatımda milletimle girdiğim hiçbir mücadeleden hamdolsun mağlup ayrılmadık. 15 Temmuz bu mücadelenin zirvesidir. Isparta’ya, tüm Ispartalılara 15 Temmuz gecesi özgürlüklerine, geleceklerine, ezanlarına, bayraklarına sahip çıktıkları için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İstiklal mücadelesi yıllarında Isparta’yı anlatan Erdoğan, Türkiye’nin yaklaşık bir asır sonra yeniden kazandığı bu istiklal ve istikbal mücadelesini asla unutmayacağını söyledi. Türkiye’nin bölücü terör örgütü PKK, DAEŞ, FETÖ ile ve diğer terör örgütleriyle yürüttüğü mücadelenin tamamının bu istiklal ve istikbal mücadelesinin sonuçları olduğunu dile getiren Erdoğan, Suriye ve Irak sınırı boyunca oluşturulmaya çalışılan terör devleti amaçlarıyla, Avrupa ülkelerinin bir kısmının Türkiye’ye yönelik ölçüsüz ve temelsiz ithamlarının, kızgınlıklarının, maruz kalınan örtülü ambargoların da sebebinin aynı olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

İkincinin tek bayrak olduğuna işaret eden Erdoğan, “Şu bayrağımız bakın, şehidimizin kanından rengini almış, hilal bağımsızlığımızın ifadesidir. Yıldız şehitlerimizin ta kendisi ve biz tek bayrak diyerek şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarına sahip çıktık. Üç, tek vatan diyerek 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarımızda operasyon yaptırdık mı, yaptırmadık. Tendürek, Gabar, Cudi, hatta Kandil’de bunları gömdük mü, gömmeye de devam edeceğiz. Durmak yok. Milletimin huzurunu kaçıranlar bedelini ödeyecek” diye konuştu.

‘İdam gelsin imzalarım’

“İdam isteriz” sloganlarına da Erdoğan, “Bu konu parlamentoya geldiğinde ben parlamentodan geçeceğine inanıyorum ve ardından bana onaya gelecek ve geldiğinde de ben bunu onaylarım. Şuna inanın, bu ne der, ben buna bakmam, Allah ne der ben buna bakarım” dedi.