Siyaset Erdoğan ve Bahçeli anlaşma sağladı! Erken seçim 24 Haziran’da

Erdoğan ve Bahçeli anlaşma sağladı! Erken seçim 24 Haziran’da

19.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Erdoğan-Bahçeli zirvesinde seçimin 24 Haziran’da yapılması kararı çıktı. Kararı açıklayan Erdoğan, “Ülkemizin geleceğine yönelik kararların daha güçlü alınması için yeni yönetim sistemine geçiş giderek aciliyet kazanmıştır” dedi

Erdoğan ve Bahçeli anlaşma sağladı Erken seçim 24 Haziran’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim çağrısı yapan ve seçimin 26 Ağustos’ta yapılmasını isteyen MHP lideri Devlet Bahçeli ile dün yaptığı görüşmesinin ardından seçimlerin 24 Haziran 2018’e alınması kararını aldıklarını açıkladı. Buna göre Türkiye, 66 gün sonra hem Cumhurbaşkanlığı seçimi hem de genel seçim için oy kullanacak.

Haberin Devamı

Erdoğan, “Cumhurbaşkanı ile hükümetin uyumla çalışması sayesinde ciddi bir sorun yaşanmıyor gibi gözükse de eski sistemin hastalıkları attığımız her adımda karşımıza çıkabiliyor. Buna rağmen bizim tercihimiz hep milletimize verdiğimiz taahhüde uygun şekilde 2019 kasımındaki seçimlere kadar dişimizi sıkmaktan yana olmuştur. Ancak gerek Suriye’de yürüttüğümüz sınır ötesi operasyonlar gerek Suriye ve Irak merkezli olarak bölgemizde yaşanan tarihi önemdeki hadiseler Türkiye’nin bir an önce belirsizlikleri aşmasını zorunlu hale getirmiştir. Ülkemizin geleceğine yönelik kararların daha güçlü alınması ve uygulanması için yeni yönetim sistemine geçiş giderek aciliyet kesp etmeye (kazanmaya) başlamıştır. Sayın Bahçeli’nin yaptığı çağrıyı bu gerçekleri de göz önünde bulundurarak yetkili kurullarımızda enine boyuna müzakere ettik. Seçim konusunu ülkemizin gündeminden bir an önce çıkarmamız şarttır” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, kurmayları ile yaptığı değerlendirmelerin ardından erken seçim kararını açıkladı. Erdoğan, Başbakan ve bakanların yanı sıra MYK üyeleri ve danışmanların da katılımı ile gerçekleştirdiği basın açıklamasında şunları kaydetti:

Vekillere kahvaltı çağrısı

24 Haziran’da 2018’de erken seçim kararının açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hemen harekete geçti. Erdoğan, Ak Partili milletvekilleriyle bugün saat 11.00’de kahvaltıda bir araya gelecek. Milletvekillerinin cep telefonlarına Genel Merkez’den ‘önemli’ başlığı ile geçilen mesajla kahvaltı duyurusu yapıldı. Parti kaynakları kahvaltıda Erdoğan’ın seçim kararının gerekçelerini anlatacağını ve milletvekillerine seçim talimatlarını vereceğini belirtti. DİDEM ÖZEL TÜMER-Ankara

Kongre tarihi öne çekilebilir

Erken seçim kararının 24 Haziran olarak alınmasının ardından gözler Ak Parti Kongresi’ne çevrildi. Normal takvime göre eylülde yapılması beklenen Kongre’nin öne çekilip çekilmeyeceğine önümüzdeki günlerde karar verilecek. Ak Parti’nin 6 Mayıs’ta İstanbul İl Kongresi ile tüm il kongreleri tamamlanıyor. Ak Parti kurmayları büyük kongrenin bu tarihten 10 gün sonra yani 20 Mayıs Pazar günü yapılabileceğini de ifade ederken, Kongre’nin seçimler sonrasına bırakılabileceği de değerlendiriliyor. Bu konuda son kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak MKYK ve MYK toplantılarının ardından verileceği kaydediliyor.

VERİMLİ BİR GÖRÜŞME: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bugünkü görüşmemizde de kendisiyle oldukça geniş bir yelpazede istişare ettik. Bu çerçevede Sayın Bahçeli’nin ifade ettiği milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erkene alınmasıyla ilgili teklifini de değerlendirme fırsatı bulduk.YİNE BAHÇELİ’NİN ÖN AÇMASI İLE: Milletimizin darbe gecesi gösterdiği kahramanlık asla unutulmayacaktır. 7 Ağustos 2016 tarihinde Yenikapı’da yaptığımız ve milyonlarca vatandaşımızın katıldığı büyük miting milletimizin biz siyasetçilere verdiği mesajı çok açık ve net ortaya koymuştur. Nitekim 16 Nisan halk oylamasına giden süreçte milletimizin önümüzde açtığı bu yolda ortaya çıkmıştır. Cumhurbaşkanı olarak hem şahsımın hem de partimin uzun zamandır dile getirdiği yönetim sistemi değişikliğini yine Sayın Bahçeli’nin ön açması ve desteğiyle 16 Nisan’da hayata geçirme imkanı bulduk. Buna göre anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilgili hükümleri yapılacak ilk seçimlerden sonra yürürlüğe girecektir. Türkiye hâlâ 16 Nisan’dan sonra artık eski diye ifade edebileceğimiz sistemle yönetilmektedir.

Haberin Devamı

ACİLİYET KESP ETTİ: Cumhurbaşkanı ile hükümetin uyumla çalışması sayesinde ciddi bir sorun yaşanmıyor gibi gözükse de eski sistemin hastalıkları attığımız her adımda karşımıza çıkabiliyor. Buna rağmen bizim tercihimiz hep milletimize verdiğimiz taahhüde uygun şekilde 2019 kasımındaki seçimlere kadar dişimizi sıkmaktan yana olmuştur. Ancak gerek Suriye’de yürüttüğümüz sınır ötesi operasyonlar gerek Suriye ve Irak merkezli olarak bölgemizde yaşanan hadiseler Türkiye’nin bir an önce belirsizlikleri aşmasını zorunlu hale getirmiştir. Ülkemizin geleceğine yönelik kararların daha güçlü alınması ve uygulanması için yeni yönetim sistemine geçiş giderek aciliyet kesp etmeye (kazanmaya) başlamıştır.

Haberin Devamı

ZORUNLU KILIYOR: Sayın Bahçeli’nin dün (önceki gün) yaptığı çağrıyı bu gerçekleri de göz önünde bulundurarak yetkili kurullarımızda enine boyuna müzakere ettik. Sonuçta ülkemizin karşı karşıya bulunduğu fotoğraftan hareketle bu erken seçim teklifine olumlu yaklaşmamız gerektiği konusunda arkadaşlarımızla görüş birliğine vardık. Bir kez daha tekrarlayacak olursak Türkiye’nin önündeki iç ve dış gündemin yoğunluğu erken seçim kararının açıklanmasıyla ortaya çıkacak belirsizliğin bir an önce ortadan kaldırılmasını zorunlu kılıyor. Suriye’deki gelişmelerin hızlandığı, makro ekonomik dengelerden büyük yatırımlara kadar her konuda çok önemli kararlar vermemiz gereken dönemde seçim konusunu ülkemizin gündeminden bir an önce çıkarmamız şarttır.

24 HAZİRAN 2018: Bunun için önümüzdeki seçimlere ittifak içinde girme konusunda mutabık bulunduğumuz Sayın Bahçeli ile de yaptığımız istişareler neticesinde seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik. Ak Parti ve MHP Meclis grupları olarak konuyla ilgili yasal süreci hemen başlatıyoruz. Aynı şekilde YSK da seçim hazırlıklarına şüphesiz ki derhal başlayacaktır. Bu kararın ülkemiz, milletimiz, partilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun diyorum.

Haberin Devamı

Erdoğan ve Bahçeli anlaşma sağladı Erken seçim 24 Haziran’da

Yarım saat sürdü

Erdoğan, dün erken seçim çağrısı yapan Bahçeli ile yarım saatlik bir görüşme gerçekleştirdi. Bahçeli görüşmesinin hemen ardından kurmaylarını Beştepe’ye çağıran Erdoğan, bu esnada Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) heyetini de kabul etti. Kısa süren bu görüşmenin ardından Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ak Parti MYK üyelerinin de aralarında olduğu kurmayları ile bir araya geldi.