Siyaset ‘Erdoğan yalan söyleme hastalığına yakalanmış’

‘Erdoğan yalan söyleme hastalığına yakalanmış’

20.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki akşam Kral FM’de “Mehmet’in Gezegeni” programında soruları yanıtladı.

‘Erdoğan yalan söyleme hastalığına yakalanmış’

“Doların artmasını neye bağlıyorsunuz?” sorusuna Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi: “Dolar lobisinden borç isteyen kim? Hem istiyorsun. Hem şikâyet ediyorsun. Adam diyor ki; ‘Sen benden borç para istiyorsun, benim şartlarım var. Faizi yükseltirsen veririm’. Yani sen yakayı tefeciye kaptırmışsan, kabahat tefecide değil, yakayı kaptıranda. Her ülke şu veya bu şekilde borç alır ama aldığınız borcu nerede kullanıyorsunuz? Asıl önemli olan bu. Borçla fabrika yapıp, üretim yapıp, kar elde edip, katma değer yaratıp, ihracat yapıyorsanız elbette borç alırsınız ama hiçbir Cumhuriyet hükümetinin ödemediği 151 milyar dolar faizi ödeyeceksin, sonra ‘dış güçler’ diyeceksin.”

Haberin Devamı

‘Otur, tarih kitabı oku’

“Erdoğan, ‘Adnan Menderes’i CHP zihniyeti astı’ diyor. Menderes idam edilmeden önce, İsmet İnönü müdahale etseydi sonuç alınabilir miydi?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Müdahale etti. Cemal Gürsel’e mektup gönderdi. O dönem üç partinin genel başkanı bir araya gelip ortak basın toplantısı yaptılar. Bunlar tamamen palavradan başka bir şey değil. Erdoğan, çok sık yalan söyleme hastalığına yakalanmış vaziyette. Arkadaş, otur tarih kitabını oku. Hadi İnönü’nün anılarına kızıyorsun. Ama kardeşim açarsınız, Menderes’in çocuklarının anıları var, oradan okursunuz. O konuda İnönü’nün neler yaptıklarını orada görürsünüz.”

‘Başörtüsü sorununu ben çözdüm’

“Başörtüsü konusunda ne demek istersiniz? Keşke bu sorunu CHP çözseydi” ifadesi üzerine Kılıçdaroğlu, “Ben çözdüm. Yusuf Ziya Özcan YÖK Başkanı’ydı sorun. Üniversitede kızların başörtüsü mü sorulur? dedim. Okumuş gelmiş, o yaştan sonra kime ne soracaksın? Sana ne kızın başörtüsünden. Kendisinin yaptığı açıklamalar vardır, ‘Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamalar üzerine biz başörtüsü sorununu gündemden çıkardık’ diye. Abdullah Gül’e de sorabilirler” dedi.