Gündem Eren 1 yıldır kalp bekliyor

Eren 1 yıldır kalp bekliyor

14.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de organ nakli bekleyen 24 bin 719 hasta var. Hastaların 886’sının yeni bir kalbe ihtiyacı var. Beyin ölümü gerçekleşen hastalardan kalp bağışı ise yok denecek kadar az. Bir yıldır oğluna uygun kalbin bulunmasını bekleyen Murat Turgut, “Eren’im yaşamak istiyor” diyor.

Eren 1 yıldır kalp bekliyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yüzlerce kalp bekleyen hastadan biri de 16 yaşındaki Eren Turgut. Eren’e geçen yıl ‘Dilate Kardiyomiyopati’ (kalp kası hastalığı) teşhisi konuldu. 15 yaşına kadar sağlık sorunu yaşamayan Eren’e geçtiğimiz yıl yapay kalp takıldı.
Çaresiz babadan çağrı
Bir yıl sıkıntı yaşamayan Eren, geçen hafta doktora gittiğinde yapay kalbinin sağ tarafının durduğunu, sol tarafının da pompayla çalıştığını öğrendi. Doktorlar, yoğun bakıma alınan Eren’in yaşaması için yeni bir kalbe ihtiyacının olduğunu söyledi.
Oğlunun durumunun her geçen gün ağırlaşmasını izleyen baba Murat Turgut çaresizlik içinde “Uygun kalp bulundu” haberini bekliyor. Topluma organ bağışı çağrısında bulunan Turgut, “Eren’imin durumu çok ağır, acilin acili koduyla kalp bekliyor” diyerek destek istedi.

Haberin Devamı