Gündem Eren’i şehit eden PKK’lılar öldürüldü

Eren’i şehit eden PKK’lılar öldürüldü

02.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Trabzon’un Maçka ilçesinde Eren Bülbül ile Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik’i şehit eden PKK’lı teröristlerden ikisi Giresun kırsalında öldürüldü. Teröristlerin fotokapanda görüntülendiği ortaya çıktı

Eren’i şehit eden PKK’lılar öldürüldü

Giresun’un Güce ilçesi kırsalında önceki gün öldürülen 2 teröristten birinin terörden arananlar listesinin gri kategorisinde yer alan ve PKK’nın sözde Karadeniz yapılanması sorumlusu ‘Soreş’ kod adlı Barış Coşkun ile ‘Berhudan’ kod adlı teröristler olduğu saptandı. Trabzon’un Maçka ilçesinde 15 yaşındaki Eren Bülbül ile Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik’i şehit eden terörist gruptan oldukları açıklanan teröristlerin fotokapana yakalanınca yerlerinin belirlendiği ortaya çıktı. Eren’in annesi Ayşe Bülbül, “Haberi alınca dünyalar benim oldu” dedi.

Haberin Devamı

Eren’in katilleri

Giresun’da önceki gün 2 teröristin etkisiz hale getirldiği operasyonla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Jandarmanın bölgede yürüttüğü arazi arama- tarama faaliyetleri sırasında sıcak temas sağlanan PKK’lı 2 terörist etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çatışmada öldürülen 2 teröristin geçen yıl 11 Ağustos’ta Maçka’da bir evden erzak çalan teröristlerin yerini gösteren Eren Bülbül ile Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik’i şehit eden gruptan olduğunu açıkladı.

Öldürülen teröristlerin 27 Nisan’da Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince yaban hayatının izlenmesi amacıyla kurduğu fotokapana yakalandıkları belirtildi. Görüntülerden yola çıkan güvenlik güçlerinin, adam adım teröristlerin izini sürdüğü kaydedildi.

Haberin Devamı

Terör örgütünün sözde Karadeniz yapılanması sorumlusunun öldürülmesi, bölgede bulunan teröristlerde paniğe neden oldu. Bölgede faaliyet yürüten 8 kişilik terörist grubun, kaçmaya çalıştığı bildirildi. Çatışmanın ardından jandarma ve polis özel harekât timleri ile Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ekipleri, bölgeye sevk edildi. İHA’ların da kullanıldığı operasyonda, kırsaldaki yayla evleri, sık ağaçlarla kaplı ormanlık alanlar ve dere yatakları didik didik aranıyor. Bölgede 3’erli gruplar halinde gezdikleri bilinen teröristin kaçış güzergâhlarının da tutulduğu bildirildi.

Telsizlerde panik

Bölgede sıkışan teröristlerin yaşadığı korku da telsiz konuşmalarına yansıdı. Telsizden yardım talebinde bulunan teröristlerin, hareket kabiliyetinin azaldığı bölgeden çıkabilmek için alan aradıkları belirtildi. Bu arada 2 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonu gerçekleştiren Özel Harekât birlikleri önceki gece Giresun’un Güce ilçesine döndü. Vatandaşlar, askerleri Türk bayrakları eşliğinde alkış ve sloganlarla karşıladı.

Eren’i şehit eden PKK’lılar öldürüldü

Anne Ayşe Bülbül: Dünyalar benim oldu

Oğlunu şehit eden teröristlerin etkisiz hale getirilmesini haber alan anne Ayşe Bülbül, buruk bir sevinç yaşadığını belirterek, “Dünyalar benim oldu ama, evlat acısını hiçbir şey hafifletmiyor” dedi. Oğlu şehit olduktan sonra doğan torununa “Eren” adını verdiklerini anlatan acılı anne Ayşe Bülbül, “O bile acımı dindirmedi. Benim acım kolay kolay geçecek bir acı değil” diye konuştu.