Geri Dön

Erik reçeli tarifi

Mürdüm eriğin mevsimi yaklaşmışken yararlanmamak olmaz. Yazdan yapacağınız mis gibi erik reçelini yıl boyunca istediğiniz zaman çıkarıp yiyebilirsiniz.

Erik reçeli tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

500 ml su
1/2 limonun suyu
4 tane karanfil tanesi
1 kilo mürdüm eriği
5 su bardağı şeker

Erik Reçeli Nasıl Yapılır?

1 kilo mürdüm eriğini dörde doğrayın. Doğramayı bitirince erikleri tencereye koyup üstüne 5 su bardağı (yaklaşık 1 kg) şekeri ilave edin. Sulanması için bir gece erikleri ve şekeri tencerede bırakın.

Gece boyunca beklemiş ve sulanmış erikleri yüksek ateşte kaynatın. Kaynamaya başladığında altını kısın. Bu noktada reçel köpürmesin diye bir tatlı kaşığı tereyağını reçele ekleyebilirsiniz. Karanfil tanelerini ise bir bezin içine koyarak veya bir süzgeçle tencerenin içine koyun.

Reçelin olup olmadığını test etmek için üstündeki köpüklere bakabilirsiniz veya reçelden bir damla alıp bir tabağa damlatabilirsiniz. Tabağa damlattığınız damlanın koyu bir kıvamı varsa reçel olmuş demektir.

Reçeliniz istediğiniz kıvama ulaştığında limon suyunu tencerenin içine koyun. Limon suyu koyulmuş haliyle reçeli 2 dakika daha kaynatın. Reçeliniz olduktan sonra köpükleri üstünden bir kaşık yardımıyla temizleyebilirsiniz. Artık mürdüm eriği reçeliniz hazır. Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber