Aşk Erkekler hangi kokuları beğeniyor?

Erkekler hangi kokuları beğeniyor?

19.02.2018 - 11:26 | Son Güncellenme:

Güzelliğinize, dış görünüşünüze önem verdiğiniz gibi parfümünüzü seçerken de bu kadar hassas davranıyor musunuz? Hoşlandığınız erkeği etkilemek için önce kokunuzla iz bırakmanız gerekir. Erkekler, koku konusunda kadınlara göre çok daha dikkatlilerdir. Onları karşı cinste etkileyen ilk şey kokudur.

Erkekler hangi kokuları beğeniyor

Tarçın kokusu

Haberin Devamı

Tarçın kokusunun zihin yorgunluğuna iyi gelen ve fiziksel yorgunluğu alan bir aroması vardır. Bu yüzden erkekler bu tür parfüm kullanan kadınların yanında rahatladığını hissedecek ve huzur bulduğunu fark edecektir. Böylelikle bir adım daha yaklaşacaktır. Tarçın kokusunun konsantrasyonu arttırma özelliği ise sizin için başka bir artı olabilir.

Yasemin kokusu

Endişe, gerginlik gibi duyguları azaltır. Özel hayatınızda karşı tarafla daha sakin bir ilişki yürütmüş olursunuz. Ayrıca yasemin kokusunun erkekler üzerindeki en büyük etkisi empati duygularını tetiklemesidir. Bu durumda birbirinizi daha iyi anlayabilirsiniz. Yasemin kokusunun verdiği özgüven, karşı tarafı çok daha kolay etkilemenizi sağlar.

Haberin Devamı

Lavanta kokusu

Dolap kokularından sabunlara her yerde kullanılan lavanta kokusu, parfümler içinde en çok tercih edilen esanslar arasında. Cinsel uyarıcı olarak bilenen lavanta kokusu erkeği hızlı bir şekilde etkisi altına alacaktır.

Sandal kokusu

Erkekler bu kokuyu duyduklarında karşındaki kadının tam olarak kendinden emin, ne istediğini bilen biri olduğunu düşünür. Karşı taraf zaman zaman kendine güvenen kadınlardan çekinse de ayakları üstünde duran kadınlardan her zaman hoşlanmışlardır.

Papatya kokusu

Papatya, tesir altında bırakan bir kokudur. Doğal antidepresan olması yönüyle erkekleri etkiler çünkü aradıkları iç huzuru bu kokuda bulacaklardır.
Erkeklerin ilgisini çeken kokuları bilmeniz gerektiği gibi hoşlanmadıkları kokuları da bilmeniz sizin için faydalı olacaktır.

Çikolata kokusu

Çikolataya herkes bayılsa da kokusu için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Koku esansı olarak fazlaca ağır olan çikolatalı parfümler erkeklerin ilgisini çekmemektedir. Erkekler genelde daha ferah ve daha sade kokulardan hoşlandıkları için çikolata erkeklere abartılı gelmektedir.

Meyve kokusu

Birçok parfümde kullanılan meyve aroması zaman zaman güzel olsa da çoğu zaman ağır oldukları için yanlış tercih olabiliyor. Erkekler sevimlilikten ziyade kokuda ilk önce çekicilik ve şehvet yakalamaya odaklanırlar. Meyve kokuları ile bunu sağlamak oldukça zordur. Bu yüzden etkilemek istediğiniz erkekle ilk buluşmanızda meyve kokulu parfümleri tercih etmemelisiniz.

Yazarlar