Erkeklerde Burun Estetiği

Kadın ve erkeklerde uygulanan Rinoplasti operasyonu farklılık gösterir. Operasyonda dikkate alınan ölçüler, kadın ve erkeklerde farklıdır. Bir erkek hastada kalkık ve üst tarafı içe doğru kavisli bir burun yapılması, hastanın yüzüne kadınsı olan feminen bir ifadenin yerleşmesine sebep olur.

Erkek burnunun ideal yapısında burun ucu kıvrık olmamalı, sırt tarafı kavisli yerine düz olmalıdır. Rinoplasti ameliyatlarında kabul edilmiş olan ideal ölçülerdeki burun kalkıklık açısı erkekler için, 90-95 derecedir. Erkekler için yapılacak burun estetiği ameliyatı özen ve tecrübe isteyen bir iştir. Burun estetiği uzmanı bu konuda yeteri kadar deneyime sahip olması gerekir. Ameliyatta yapılacak en küçük hata, hastanın kadınsı bir görünüme bürünmesine neden olabilir. Bu da erkek hastaların çok hoşuna gidecek bir durum değil.

Haberin Devamı

GÖRÜNÜME UYGUN OLMALI

Türkiye’de erkeklerde burun yapısı özel bir biçim içermektedir. Burun genellikle büyük ve kemerli olmasının dışında, burun ucu aşağıya doğru bakmaktadır. Burun estetiği planlanırken, güzellik anlayışının değişkenliği dikkate alınmalı, genel beğeniye uyacak burun yapısından ziyade, hastanın yüzüne uyumlu olacak stil tercih edilmelidir. Yeni yapılacak burun şekli, erkeklerin görünümüne uygun olmalıdır.

Mutlu haftalar dilerim…

İnstagram

Facebook